Кајзер: Геце је као змај!

"Он се савршено уклапа у Гвардиолину филозофију", каже Бекенбауер.

Фудбал 24.09.2014 | 15:30
Кајзер: Геце је као змај!

Трансфер Марија Геца из Борусије у Дортмунд пре годину и кусур дана је изазвао фудбалски земљотрес у Немачкој и зато је сваки потез младог аса на почетку каријере у Баварској био под посебном лупом. На старту је имао проблеме да са адаптира код Пепа Гвардиола, прошла сезона је протекла у привикавању, али ове сезоне Геце подсећа на некадашње партије из Дортмунда.

Франц Бекенбауер оценио је данас да се Марио Геце савршено уклапа у тренерску филозофију Пепа Гвардиоле. Легендарни Кајзер Франц не слаже се са оценом да је Геце по стилу игре веома сличан старијем саиграчу Франку Риберију.

"Не можете да копирате играча као што је Рибери. Геце и он су потпуни другачији, Рибери стално игра ‘један на један’, а Геце се можда мало боље уклапа у Гвардиолину фудбалску филозофију. Стално тражи слободне саиграче да прави комбинације са њима и има веома брз пас. Драго ми је што имамо у тиму играче као што су Геце и Рибери", рекао је Бекенбауер за Билд.

Геце је, подсетимо, прошле сезоне на 44 утакмице за Бајерн постигао 15 голова и освојио Бундеслигу, национални Куп, Светско клупско првенство и европски Суперкуп, а потом у Бразилу и титулу првака света са Немачком и то после његовог победоносног гола у финалу са Аргентином.

"Марио је велики таленат, прошле сезоне је показао шта све може да уради. Мора само да има континуитет у тренинзима и на утакмицама", додао је Бекенбауер.

Коментари / 0

Оставите коментар