Kajzer: Gece je kao zmaj!

"On se savršeno uklapa u Gvardiolinu filozofiju", kaže Bekenbauer.

Fudbal 24.09.2014 | 15:30
Kajzer: Gece je kao zmaj!

Transfer Marija Geca iz Borusije u Dortmund pre godinu i kusur dana je izazvao fudbalski zemljotres u Nemačkoj i zato je svaki potez mladog asa na početku karijere u Bavarskoj bio pod posebnom lupom. Na startu je imao probleme da sa adaptira kod Pepa Gvardiola, prošla sezona je protekla u privikavanju, ali ove sezone Gece podseća na nekadašnje partije iz Dortmunda.

Franc Bekenbauer ocenio je danas da se Mario Gece savršeno uklapa u trenersku filozofiju Pepa Gvardiole. Legendarni Kajzer Franc ne slaže se sa ocenom da je Gece po stilu igre veoma sličan starijem saigraču Franku Riberiju.

"Ne možete da kopirate igrača kao što je Riberi. Gece i on su potpuni drugačiji, Riberi stalno igra ‘jedan na jedan’, a Gece se možda malo bolje uklapa u Gvardiolinu fudbalsku filozofiju. Stalno traži slobodne saigrače da pravi kombinacije sa njima i ima veoma brz pas. Drago mi je što imamo u timu igrače kao što su Gece i Riberi", rekao je Bekenbauer za Bild.

Gece je, podsetimo, prošle sezone na 44 utakmice za Bajern postigao 15 golova i osvojio Bundesligu, nacionalni Kup, Svetsko klupsko prvenstvo i evropski Superkup, a potom u Brazilu i titulu prvaka sveta sa Nemačkom i to posle njegovog pobedonosnog gola u finalu sa Argentinom.

"Mario je veliki talenat, prošle sezone je pokazao šta sve može da uradi. Mora samo da ima kontinuitet u treninzima i na utakmicama", dodao je Bekenbauer.

Komentari / 0

Ostavite komentar