Терзић: Џаја није за ФСС!

В. д. генералног секретара Звезде тврди да он и Кокеза нису разговарали о кандидатури легенде за председника ФСС: План за промене у врху српског фудбала имамо, али не желимо да га јавно откривамо.

Фудбал 24.09.2014 | 13:00
Терзић: Џаја није за ФСС!

На састанку водећих људи Црвене звезде с Драганом Џајићем није било говора о могућој кандидатури легенде клуба за председника Фудбалског савеза Србије, тврди Звездан Терзић.

Вршилац дужности генералног секретара српског првака изјавио је за „Новости“ и то да на „Маракани“ постоји спремна стратегија за рушење Томислава Караџића, уколико председник ФСС не поднесе оставку у року који му је дала Звезда.

Ипак, план за спровођење коренитих промена на Теразијама 35, црвено-бели засад држе у тајности.

- Џајићева кандидатура за председника ФСС није била тема разговора приликом сусрета који смо Славиша Кокеза и ја имали с њим - подвукао је Терзић.

На питање о чему је онда било речи на састанку који је Звезда обелоданила и документовала пласирањем фотографије у јавност, први оперативац клуба из Љутице Богдана узвратио је кратким, уопштеним одговором:

- Разговарали смо о текућим темама везаним за Црвену звезду, српски фудбал, ФСС... Али, ни речи није било о кандидатури.

Терзић, засад, не жели да у јавност износи планове клуба у случају да Караџић, како се и очекује, не повуче потез на којем Звезда инсистира. И закључци са седнице Одбора за хитна питања ФСС, у којима је истакнуто да се захтевима са „Маракане“ нико у Савезу неће бавити док не прођу репрезентативне акције средином октобра, као и позив Звездиној управи да „изабере легално руководство“, нису у овом тренутку теме вредне пажње...

- Нећемо коментарисати саопштење Одбора за хитна питања ФСС, нити желимо да придајемо значај њиховим закључцима. Црвена звезда има припремљену стратегију за промене у врху српског фудбала, али је нећемо износити у јавност - поручио је Терзић.

В. д. генералног секретара црвено-белих нема ни одговор на питање када ће решити сопствени статус председника Заједнице клубова Суперлиге, иако је прошле седмице најавио да ће клуб ускоро расправљати о тој теми.

- Управни одбор Црвене звезде још нема изграђен став о томе. Видећемо, има времена - закључио је Терзић.


У Хумској нису били заинтересовани да се баве иницијативом Црвене звезде за смену Томислава Караџића и могућношћу да Драган Џајић постане кандидат клуба из Љутице Богдана за првог човека српске куће фудбала.

- Нисам најбоље упознат са целом причом, нити знам о чему се тачно ради. Партизан је озбиљан клуб да би се бавио неким спекулацијама. Таквој полемици није место у медијима. Када се будемо бавили том темом учинићемо то како налажу правила, на седници Управног одбора клуба.

У ФК Јагодина ће сачекати да истекне Звездин рок Караџићу, пре него што се изјасне о томе да ли ће подржати иницијативу црвено-белих за промене и евентуалну кандаидатуру Драгана Џајића за председника ФСС.

- Прво да прође рок од 30 дана који је Звезда дала Караџићу и да видимо хоће ли се Толе повући са функције. Тек после тога можемо изнети свој став - истакао је Горан Милановић, председник Јагодине и потпредседник ФСС. - Што се тиче Џајића, ко може било шта лоше да мисли о њему? Он је легенда и нема замерке када је реч о његовом фудбалском имену. Али, о могућем ангажману у ФСС изјаснићемо се када за то дође време.

Председник новосадског суперлигаша Зоран Шћепановић истакао је да је клупско руководство тренутно усредсређено на гостовање фудбалера на Косову и Метохији и да се није бавило иницијативом са „Маракане“ о кандидатури Драгана Џајића за председника Фудбалског савеза Србије.

- Нисмо разговарали нити размишљали на ту тему, али једнако тако нисмо ни искључени од дешавања у нашем фудбалу која пратимо. Свакако да ће наше руководство разговарати о томе. Међутим, у овом тренутку имамо друге приоритете, гостовање у Косовској Митровици и Звечану, где желимо да подржимо наше сународнике у њиховим напорима, као и нашим спортским обавезама - рекао је Шћепановић.

Коментари / 0

Оставите коментар