Terzić: Džaja nije za FSS!

V. d. generalnog sekretara Zvezde tvrdi da on i Kokeza nisu razgovarali o kandidaturi legende za predsednika FSS: Plan za promene u vrhu srpskog fudbala imamo, ali ne želimo da ga javno otkrivamo.

Fudbal 24.09.2014 | 13:00
Terzić: Džaja nije za FSS!

Na sastanku vodećih ljudi Crvene zvezde s Draganom Džajićem nije bilo govora o mogućoj kandidaturi legende kluba za predsednika Fudbalskog saveza Srbije, tvrdi Zvezdan Terzić.

Vršilac dužnosti generalnog sekretara srpskog prvaka izjavio je za „Novosti“ i to da na „Marakani“ postoji spremna strategija za rušenje Tomislava Karadžića, ukoliko predsednik FSS ne podnese ostavku u roku koji mu je dala Zvezda.

Ipak, plan za sprovođenje korenitih promena na Terazijama 35, crveno-beli zasad drže u tajnosti.

- Džajićeva kandidatura za predsednika FSS nije bila tema razgovora prilikom susreta koji smo Slaviša Kokeza i ja imali s njim - podvukao je Terzić.

Na pitanje o čemu je onda bilo reči na sastanku koji je Zvezda obelodanila i dokumentovala plasiranjem fotografije u javnost, prvi operativac kluba iz Ljutice Bogdana uzvratio je kratkim, uopštenim odgovorom:

- Razgovarali smo o tekućim temama vezanim za Crvenu zvezdu, srpski fudbal, FSS... Ali, ni reči nije bilo o kandidaturi.

Terzić, zasad, ne želi da u javnost iznosi planove kluba u slučaju da Karadžić, kako se i očekuje, ne povuče potez na kojem Zvezda insistira. I zaključci sa sednice Odbora za hitna pitanja FSS, u kojima je istaknuto da se zahtevima sa „Marakane“ niko u Savezu neće baviti dok ne prođu reprezentativne akcije sredinom oktobra, kao i poziv Zvezdinoj upravi da „izabere legalno rukovodstvo“, nisu u ovom trenutku teme vredne pažnje...

- Nećemo komentarisati saopštenje Odbora za hitna pitanja FSS, niti želimo da pridajemo značaj njihovim zaključcima. Crvena zvezda ima pripremljenu strategiju za promene u vrhu srpskog fudbala, ali je nećemo iznositi u javnost - poručio je Terzić.

V. d. generalnog sekretara crveno-belih nema ni odgovor na pitanje kada će rešiti sopstveni status predsednika Zajednice klubova Superlige, iako je prošle sedmice najavio da će klub uskoro raspravljati o toj temi.

- Upravni odbor Crvene zvezde još nema izgrađen stav o tome. Videćemo, ima vremena - zaključio je Terzić.


U Humskoj nisu bili zainteresovani da se bave inicijativom Crvene zvezde za smenu Tomislava Karadžića i mogućnošću da Dragan Džajić postane kandidat kluba iz Ljutice Bogdana za prvog čoveka srpske kuće fudbala.

- Nisam najbolje upoznat sa celom pričom, niti znam o čemu se tačno radi. Partizan je ozbiljan klub da bi se bavio nekim spekulacijama. Takvoj polemici nije mesto u medijima. Kada se budemo bavili tom temom učinićemo to kako nalažu pravila, na sednici Upravnog odbora kluba.

U FK Jagodina će sačekati da istekne Zvezdin rok Karadžiću, pre nego što se izjasne o tome da li će podržati inicijativu crveno-belih za promene i eventualnu kandaidaturu Dragana Džajića za predsednika FSS.

- Prvo da prođe rok od 30 dana koji je Zvezda dala Karadžiću i da vidimo hoće li se Tole povući sa funkcije. Tek posle toga možemo izneti svoj stav - istakao je Goran Milanović, predsednik Jagodine i potpredsednik FSS. - Što se tiče Džajića, ko može bilo šta loše da misli o njemu? On je legenda i nema zamerke kada je reč o njegovom fudbalskom imenu. Ali, o mogućem angažmanu u FSS izjasnićemo se kada za to dođe vreme.

Predsednik novosadskog superligaša Zoran Šćepanović istakao je da je klupsko rukovodstvo trenutno usredsređeno na gostovanje fudbalera na Kosovu i Metohiji i da se nije bavilo inicijativom sa „Marakane“ o kandidaturi Dragana Džajića za predsednika Fudbalskog saveza Srbije.

- Nismo razgovarali niti razmišljali na tu temu, ali jednako tako nismo ni isključeni od dešavanja u našem fudbalu koja pratimo. Svakako da će naše rukovodstvo razgovarati o tome. Međutim, u ovom trenutku imamo druge prioritete, gostovanje u Kosovskoj Mitrovici i Zvečanu, gde želimo da podržimo naše sunarodnike u njihovim naporima, kao i našim sportskim obavezama - rekao je Šćepanović.

Komentari / 0

Ostavite komentar