ЕУ помаже санацију поплављених кућа

Сви грађани у дистрикту Брчко чије су куће оштећене у поплавама имају могућност да санирају објекте средствима из програма који проводи ЕУ у БиХ уз помоћ Развојног фонда УН /УНДП/, а пријаве могу поднијети до краја мјесеца у Владу дистрикта.

Босна и Херцеговина 23.09.2014 | 16:34
ЕУ помаже санацију поплављених кућа

Програмом санације штете на јавној инфраструктури, привредним објектима и индивидуалним стамбеним јединицама у БиХ обезбијеђено је око 43 милиона евра.

Формулар за пријаву грађани могу да добију на инфо-пулту брчанске Владе и да га преузму са интернет странице www.бдцентрал.нет. Попуњен образац, уз потребну пратећу документацију, треба предати на протокол у згради Владе.

У Брчком је завршен јавни позив за санацију малих и средњих предузећа средствима из програма ЕУ, а локална власт увелико ради на утврђивању приоритета за санацију мостова, школских зграда, здравствених центара и других објеката јавне инфраструктуре.

На подручју дистрикта Брчко ове године под водом се нашло више од 700 стамбених објеката. Највећи број био је потопљен у мају у насељима Вучиловац и Крепшић.


Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Едо , Слатина - Тузла

23.09.2014 14:39

Већ сам доле писао ја како видим овдје це ипак морати доци до орузаног сукоба са владајуцима. Јер они це опет на превару добити изборе наорд це бит јос незадовољнији, наравно они це гусит сваки могуци вид протеста док некоме дијете тако не убију и онда це наравно неки отац са ПТСП-ом ( знам да би мој рахметли отац то урадио) извадит неко орузје из рата и сукобит се с њима. То је моје виђење цијеле ситуације. Једноставно ја не видим ста би се друго могло десити јер народ је махом изманипулисан, неписмен, излуђен и избори апсолутно не могу донијети ниста ново нити боље, док гладан стомак не закврчи онда је касно за демократије и републике...

ОДГОВОРИТЕ