EU pomaže sanaciju poplavljenih kuća

Svi građani u distriktu Brčko čije su kuće oštećene u poplavama imaju mogućnost da saniraju objekte sredstvima iz programa koji provodi EU u BiH uz pomoć Razvojnog fonda UN /UNDP/, a prijave mogu podnijeti do kraja mjeseca u Vladu distrikta.

Bosna i Hercegovina 23.09.2014 | 16:34
EU pomaže sanaciju poplavljenih kuća

Programom sanacije štete na javnoj infrastrukturi, privrednim objektima i individualnim stambenim jedinicama u BiH obezbijeđeno je oko 43 miliona evra.

Formular za prijavu građani mogu da dobiju na info-pultu brčanske Vlade i da ga preuzmu sa internet stranice www.bdcentral.net. Popunjen obrazac, uz potrebnu prateću dokumentaciju, treba predati na protokol u zgradi Vlade.

U Brčkom je završen javni poziv za sanaciju malih i srednjih preduzeća sredstvima iz programa EU, a lokalna vlast uveliko radi na utvrđivanju prioriteta za sanaciju mostova, školskih zgrada, zdravstvenih centara i drugih objekata javne infrastrukture.

Na području distrikta Brčko ove godine pod vodom se našlo više od 700 stambenih objekata. Najveći broj bio je potopljen u maju u naseljima Vučilovac i Krepšić.


Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Edo , Slatina - Tuzla

23.09.2014 14:39

Već sam dole pisao ja kako vidim ovdje ce ipak morati doci do oruzanog sukoba sa vladajucima. Jer oni ce opet na prevaru dobiti izbore naord ce bit jos nezadovoljniji, naravno oni ce gusit svaki moguci vid protesta dok nekome dijete tako ne ubiju i onda ce naravno neki otac sa PTSP-om ( znam da bi moj rahmetli otac to uradio) izvadit neko oruzje iz rata i sukobit se s njima. To je moje viđenje cijele situacije. Jednostavno ja ne vidim sta bi se drugo moglo desiti jer narod je mahom izmanipulisan, nepismen, izluđen i izbori apsolutno ne mogu donijeti nista novo niti bolje, dok gladan stomak ne zakvrči onda je kasno za demokratije i republike...

ODGOVORITE