МЈ има најгори старт у историји!

Ван Галова екипа бележи најслабији почетак сезоне у историји елитног такмичења...

Фудбал 23.09.2014 | 21:00
МЈ има најгори старт у историји!

Мислили сте да после Дејвида Мојеса ситуација у Манчестер јунајтеду не може да буде гора? Размислите поново! Јер како званични подаци потврђују – Ђаволи Луја ван Гала имају најгори старт Премијер лиге у историји такмичења!

Никада у последње 22 године, тачније од сезоне 1992/93, Јунајтед није скупио мање бодова у првих пет мечева (сада има пет, а на старту сезоне 2004/05 имао је шест. Прошле сезоне, у ово време било је седам), нити је био толико ниско позициониран на табели – 12. место...

Чинило се да ће клуб коначно стати на ноге после невероватног прелазног рока, у којем је потрошено, оквирно, око 196.000.000 евра! Међутим, гледамо нешто потпуно другачије.

Дебакл који је Јунајтед доживео у сусрет с Лестером покренуо је низ нових коментара на рачун игара славног клуба с Олд Трафорда, а посебан акценат стављен је на рачун Луја ван Гала и његову политику довођења играча.

Оно што је јасно, у одбрани дувају промаје са свих страна, док у офанзиви Ђаволи имају можда и превише играча, што на крају доводи до опште конфузије...

У време када је Дејвид Мојес био на клупи Јунајтед је оборио многе, неславне рекорде. Доласком холандског стручњака ништа се битније није променило... Шта ли ће на то рећи сер Алекс Фергусон, питамо се?

Ево и шта је све успео Ван Гал за ово кратко време:

- Манчестер јунајтед никада није освојио мање бодова у Премијер лиги после пет одиграних кола.

- Најгори пласман на табели у последње 22 године

- Први пут после 30 година да је Јунајтед изгубио меч у којем је имао два гола предности.

- Прошло је чак 36 година откад је Јунајтед последњи пут савладан резултатом 5:3. Последњи пут то је учинио ВБА 1978. године.

- Ово је ПРВИ пут да је Јунајтед допустио новопеченом премијерлигашу да постигне четири или више погодака на мечу.

- На само ЧЕТИРИ од претходних 853 утакмица Манчестер јунајтед је изгубио са пет или више примљених голова.

- У првих шест мечева под вођством Луја ван Гала, Јунајтед је примио 12 голова. У време Дејвида Мојеса прошло је чак 11 утакмица за 12 примљених погодака.

Коментари / 0

Оставите коментар