MJ ima najgori start u istoriji!

Van Galova ekipa beleži najslabiji početak sezone u istoriji elitnog takmičenja...

Fudbal 23.09.2014 | 21:00
MJ ima najgori start u istoriji!

Mislili ste da posle Dejvida Mojesa situacija u Mančester junajtedu ne može da bude gora? Razmislite ponovo! Jer kako zvanični podaci potvrđuju – Đavoli Luja van Gala imaju najgori start Premijer lige u istoriji takmičenja!

Nikada u poslednje 22 godine, tačnije od sezone 1992/93, Junajted nije skupio manje bodova u prvih pet mečeva (sada ima pet, a na startu sezone 2004/05 imao je šest. Prošle sezone, u ovo vreme bilo je sedam), niti je bio toliko nisko pozicioniran na tabeli – 12. mesto...

Činilo se da će klub konačno stati na noge posle neverovatnog prelaznog roka, u kojem je potrošeno, okvirno, oko 196.000.000 evra! Međutim, gledamo nešto potpuno drugačije.

Debakl koji je Junajted doživeo u susret s Lesterom pokrenuo je niz novih komentara na račun igara slavnog kluba s Old Traforda, a poseban akcenat stavljen je na račun Luja van Gala i njegovu politiku dovođenja igrača.

Ono što je jasno, u odbrani duvaju promaje sa svih strana, dok u ofanzivi Đavoli imaju možda i previše igrača, što na kraju dovodi do opšte konfuzije...

U vreme kada je Dejvid Mojes bio na klupi Junajted je oborio mnoge, neslavne rekorde. Dolaskom holandskog stručnjaka ništa se bitnije nije promenilo... Šta li će na to reći ser Aleks Ferguson, pitamo se?

Evo i šta je sve uspeo Van Gal za ovo kratko vreme:

- Mančester junajted nikada nije osvojio manje bodova u Premijer ligi posle pet odigranih kola.

- Najgori plasman na tabeli u poslednje 22 godine

- Prvi put posle 30 godina da je Junajted izgubio meč u kojem je imao dva gola prednosti.

- Prošlo je čak 36 godina otkad je Junajted poslednji put savladan rezultatom 5:3. Poslednji put to je učinio VBA 1978. godine.

- Ovo je PRVI put da je Junajted dopustio novopečenom premijerligašu da postigne četiri ili više pogodaka na meču.

- Na samo ČETIRI od prethodnih 853 utakmica Mančester junajted je izgubio sa pet ili više primljenih golova.

- U prvih šest mečeva pod vođstvom Luja van Gala, Junajted je primio 12 golova. U vreme Dejvida Mojesa prošlo je čak 11 utakmica za 12 primljenih pogodaka.

Komentari / 0

Ostavite komentar