ФИФА уводи паузу од три минута

У случају повреда главе, наступиће троминутна пауза, како би лекари могли одмах на терену да помогну фудбалеру.

Фудбал 23.09.2014 | 16:45
ФИФА уводи паузу од три минута

Медицинска комисија Међународне фудбалске федерације (ФИФА) планира да уведе троминутну паузу током меча, у случају да неки од играча доживи повреду главе, односно потрес мозга.
Медицинска комисија ФИФА саопштила је да би се увођењем паузе омогућило лекарима да пруже помоћ фудбалерима. Како је наведено, Извршни комитет ФИФА размотриће овај предлог током дводневног састанка који почиње у четвртак, а којим би се судијама дала дозвола да прекину меч у случају повреде главе.

Европска фудбалска унија (УЕФА) је прошле недеље већ увела ово правило троминутне паузе и примениће га већ од утакмица Лиге шампиона следеће недеље.

ФИФА је саопштила да су инциденти током последњег Мундијала у Бразилу показали да се тимским лекарима мора омогућити да брзо интервенишу у случају повреда главе.

Немачки репрезентативац Кристоф Крамер играо је у финалу Мундијала против Аргентине видно дезоријентисан читавих 14 минута пошто је примио јак ударац у главу, а накнадно је утврђено да и даље пати од делимичне амнезије, односно да се уопште не сећа утакмице.

Коментари / 0

Оставите коментар