Гасол тешко подноси неуспјех са СП-а

Центар репрезентације Шпаније Пау Гасол каже да још није сигуран хоће ли се повући из националног тима.

Кошарка 23.09.2014 | 16:30
Гасол тешко подноси неуспјех са СП-а

Нови центар Чикаго Булса има 34 године, а у репрезентацији је још од 2001. године и Европског првенства у Турској.

“Време ће дати одговор на питање да ли ћу поново заиграти за национални тим. У животу може све да се деси. Нисам начисто са тиме хоћу ли играти или не, не зависи само од мене, већ и од спољних околности. Ипак, уживам у репрезентацији, моја посвећеност њој је потпуна“, изјавио је Гасол.

Шпанија је била домаћин недавног Светског купа, сви су очекивали финале са САД, али је Француска зауставила ’Фурију’ у четвртфиналу.

“Све је кренуло по злу. Све нам је излазило из коша. То је утакмица коју сви желимо да заборавимо, али она може и да нам послужи као лекција из скромности. Нико ништа не поклања, треба заслужити сваку победу. Можда је један од проблема био и тај што смо врло рано на СП достигли висок ниво игре“, казао је старији Гасол.

На крају, Пау је рекао да му је пораз од Француза међу три најболнија – поред оног од САД на Олимпијским играма 2004. у четвртфиналу, као и од Русије у финалу Евробаскета 2007. у Шпанији.

Тешких пораза јесте било, али победа је било више – Гасол је са репрезентацијом освојио чак осам медаља на великим такмичењима, од тога три златне (ЕП 2009. и 2011, СП 2006).

Коментари / 0

Оставите коментар