Борац после Воше и Партизана, жели Звездин 'скалп'!

Борац Чачак оправдано има статус "нагазне мине" када је Куп у питању.

Фудбал 23.09.2014 | 16:00
Борац после Воше и Партизана, жели Звездин 'скалп'!

Фудбалери Борца из Чачка у последњих неколико сезона направили су два велика изненађења у Купу Србије.

Прво су 21. марта 2012, у реванш дуелу полуфинала, после 0:0 у Чачку стигли до сензационалних 0:1 у Новом Саду, голом Кнежевића у 65. минуту, и отказали "виђено" финале између Црвене звезде и Војводине.

Касније, у финалној утакмици у Крушевцу, имали су пречку при резултату 0:0, али су ипак поражени од Звезде, која је головима Евандра у 40. и Борхе у 85. минуту стигла до сигурних 2:0. Нешто касније, Чачани су испали из Суперлиге...

Наредне сезоне, као друголигаши, стигли су у Хумску на дуел осмине финала и - избацили Партизан! Било је 1:2, Борац је повео преко Маслаћа и Јевтовића у 12. и 21. минуту, а тада званични шампион стигао само на гол од изједначења, захваљујући поготку Ашковског у 31. минуту.

Жреб је овог пута Борцу доделио - Звезду!

Они, скромно, тврде да су аутсајдери, али уверени су да могу да избаце и трећег великана српског и југословенског фудбала за кратко време.
Тренер Богић Богићевић најавио је да ће његова екипа пружити максималан отпор Црвеној звезди и подсетио да је ривал тим без примљеног гола у досадашњем делу првенства, али да то неће умањити амбиције његовог тима да прође у наредну фазу такмичења.

"У Купу нема поправке, сматрам да су предстојећом утакмицом Београђани више оптерећени, а ми играмо све боље. Упркос томе што су Звезди трофеји приоритет ми ћемо пружити максималан отпор, а изненађења су увек могућа", рекао је Богићевић Тањугу.

За Чачане због парних катрона неће заиграти Гојковић, док су повређени Стојановић и Живковић. Утакмица између Црвене звезде и Борца биће одиграна у среду од 19 сати на "Маракани".

У сезони у којој је освојила Куп, 2011/12, Звезда се такође на свом терену мучила у мечу са нижеразредним Банатом и победила голом Евандра са беле тачке у 96. минуту.

У Купу се никад не зна...

Коментари / 0

Оставите коментар