Borac posle Voše i Partizana, želi Zvezdin 'skalp'!

Borac Čačak opravdano ima status "nagazne mine" kada je Kup u pitanju.

Fudbal 23.09.2014 | 16:00
Borac posle Voše i Partizana, želi Zvezdin 'skalp'!

Fudbaleri Borca iz Čačka u poslednjih nekoliko sezona napravili su dva velika iznenađenja u Kupu Srbije.

Prvo su 21. marta 2012, u revanš duelu polufinala, posle 0:0 u Čačku stigli do senzacionalnih 0:1 u Novom Sadu, golom Kneževića u 65. minutu, i otkazali "viđeno" finale između Crvene zvezde i Vojvodine.

Kasnije, u finalnoj utakmici u Kruševcu, imali su prečku pri rezultatu 0:0, ali su ipak poraženi od Zvezde, koja je golovima Evandra u 40. i Borhe u 85. minutu stigla do sigurnih 2:0. Nešto kasnije, Čačani su ispali iz Superlige...

Naredne sezone, kao drugoligaši, stigli su u Humsku na duel osmine finala i - izbacili Partizan! Bilo je 1:2, Borac je poveo preko Maslaća i Jevtovića u 12. i 21. minutu, a tada zvanični šampion stigao samo na gol od izjednačenja, zahvaljujući pogotku Aškovskog u 31. minutu.

Žreb je ovog puta Borcu dodelio - Zvezdu!

Oni, skromno, tvrde da su autsajderi, ali uvereni su da mogu da izbace i trećeg velikana srpskog i jugoslovenskog fudbala za kratko vreme.
Trener Bogić Bogićević najavio je da će njegova ekipa pružiti maksimalan otpor Crvenoj zvezdi i podsetio da je rival tim bez primljenog gola u dosadašnjem delu prvenstva, ali da to neće umanjiti ambicije njegovog tima da prođe u narednu fazu takmičenja.

"U Kupu nema popravke, smatram da su predstojećom utakmicom Beograđani više opterećeni, a mi igramo sve bolje. Uprkos tome što su Zvezdi trofeji prioritet mi ćemo pružiti maksimalan otpor, a iznenađenja su uvek moguća", rekao je Bogićević Tanjugu.

Za Čačane zbog parnih katrona neće zaigrati Gojković, dok su povređeni Stojanović i Živković. Utakmica između Crvene zvezde i Borca biće odigrana u sredu od 19 sati na "Marakani".

U sezoni u kojoj je osvojila Kup, 2011/12, Zvezda se takođe na svom terenu mučila u meču sa nižerazrednim Banatom i pobedila golom Evandra sa bele tačke u 96. minutu.

U Kupu se nikad ne zna...

Komentari / 0

Ostavite komentar