Џаја хоће на чело ФСС, али...

О чему се заправо разговарало у понедељак на стадиону Црвене звезде, када су кафу пили Драган Џајић, Звездан Терзић и Славиша Кокеза...

Фудбал 23.09.2014 | 15:30
Џаја хоће на чело ФСС, али...

Црвена звезда је, ко зна који пут у последњих пет година, кренула у напад на Томислава Караџића, особу која је из црвено-беле перспективе одговорна за највећи део лоших ствари у српском фудбалу.

Ниједном до сада, а отворени сукоби почели су 2009. године доласком Владана Лукића на чело клуба са "Маракане" (и нису јењавали но после његовог одласка), није се догодило да је Црвена звезда озбиљно наудила Караџићу. Да ли ће тако бити и овог пута?

Неизвесно је.

Пресудна ствар, а до ње црвено-бели ниједном до сада нису стигли, јесте име кандидата који ће се или који би се супротставио првом човеку српског фудбала. МОНДО је у понедељак објавио да се иза посете Драгана Џајића челницима Црвене звезде, Звездану Терзићу и Славиши Кокези, заправо крије замисао да управо најбољи српски фудбалер свих времена буде такмац Караџићу на некој од наредних заседања Скупштине ФСС.

Претходног марта, Црвена звезда је тражила промене и оставку Караџића, али се повукла током самог заседања, када је популарни Толе инсистирао да се његов мандат стави на гласање и потом добио огромну подршку делегата, којих према попису на порталу ФСС има 59.
Овог пута, сматрају у Црвеној звезди, однос снага могао би да буде знатно другачији и то уколико испред Караџићевих опонената стане управо Џајић.

Према нашим сазнањима, бивши председник Звезде спреман је да уђе у борбу, али не од њеног почетка. Наиме, Џајић би прихватио да буде кандидат за председника ФСС уколико би добио уверавање да је процес лобирања добро одрађен и да постоје реалне шансе да се већина делегата одлучи за њега.

Уосталом, Караџић је не тако давно, позвао Џајића на дуел речима:

"Нека ме победи ако може, али у демократској атмосфери и на Скупштини ФСС. Он је велико фудбалско име".

Лист "Информер" у уторак наводи и изјаву неименованог саговорника који потврђује да Џајић размишља о кандидатури.

"Ма колико му се чинило да има подршку Управе црвено-белих, свестан је и да Караџић неће седети скрштених руку. Људи из Звезде морају да буду сигурни да ће имати већинску подршку делегата у Скупштини ФСС".

Истог дана, "Курир" наводи да тренутно, од четири "региона", само Војводина чврсто стоји иза Караџића, док је у осталим деловима Србије актуелни председник изгубио подршку коју је имао до сада. Међутим, председник Фудбалског савеза Београда и члан Управе ФК Партизан, Ратомир Бабић, тим поводом рекао је:

"Уопште нас не занима иницијатива Црвене звезде и нећемо се изјашњавати о томе. Ред је био да нас као свој савез обавесте о предлогу за смену Караџића, али они то нису урадили из њима знаних разлога. На шта би личило да се ми као регионални савез обратимо УЕФА да реше наш проблем и прескочимо ФСС", рекао је Бабић.

Рок који је Звезда дала Караџићу да поднесе оставку и распише изборе истиче у периоду између прве и друге утакмице репрезентације Србије на почетку квалификација за ЕУРО 2016 (Албанија и Јерменија).

Коментари / 0

Оставите коментар