Džaja hoće na čelo FSS, ali...

O čemu se zapravo razgovaralo u ponedeljak na stadionu Crvene zvezde, kada su kafu pili Dragan Džajić, Zvezdan Terzić i Slaviša Kokeza...

Fudbal 23.09.2014 | 15:30
Džaja hoće na čelo FSS, ali...

Crvena zvezda je, ko zna koji put u poslednjih pet godina, krenula u napad na Tomislava Karadžića, osobu koja je iz crveno-bele perspektive odgovorna za najveći deo loših stvari u srpskom fudbalu.

Nijednom do sada, a otvoreni sukobi počeli su 2009. godine dolaskom Vladana Lukića na čelo kluba sa "Marakane" (i nisu jenjavali no posle njegovog odlaska), nije se dogodilo da je Crvena zvezda ozbiljno naudila Karadžiću. Da li će tako biti i ovog puta?

Neizvesno je.

Presudna stvar, a do nje crveno-beli nijednom do sada nisu stigli, jeste ime kandidata koji će se ili koji bi se suprotstavio prvom čoveku srpskog fudbala. MONDO je u ponedeljak objavio da se iza posete Dragana Džajića čelnicima Crvene zvezde, Zvezdanu Terziću i Slaviši Kokezi, zapravo krije zamisao da upravo najbolji srpski fudbaler svih vremena bude takmac Karadžiću na nekoj od narednih zasedanja Skupštine FSS.

Prethodnog marta, Crvena zvezda je tražila promene i ostavku Karadžića, ali se povukla tokom samog zasedanja, kada je popularni Tole insistirao da se njegov mandat stavi na glasanje i potom dobio ogromnu podršku delegata, kojih prema popisu na portalu FSS ima 59.
Ovog puta, smatraju u Crvenoj zvezdi, odnos snaga mogao bi da bude znatno drugačiji i to ukoliko ispred Karadžićevih oponenata stane upravo Džajić.

Prema našim saznanjima, bivši predsednik Zvezde spreman je da uđe u borbu, ali ne od njenog početka. Naime, Džajić bi prihvatio da bude kandidat za predsednika FSS ukoliko bi dobio uveravanje da je proces lobiranja dobro odrađen i da postoje realne šanse da se većina delegata odluči za njega.

Uostalom, Karadžić je ne tako davno, pozvao Džajića na duel rečima:

"Neka me pobedi ako može, ali u demokratskoj atmosferi i na Skupštini FSS. On je veliko fudbalsko ime".

List "Informer" u utorak navodi i izjavu neimenovanog sagovornika koji potvrđuje da Džajić razmišlja o kandidaturi.

"Ma koliko mu se činilo da ima podršku Uprave crveno-belih, svestan je i da Karadžić neće sedeti skrštenih ruku. Ljudi iz Zvezde moraju da budu sigurni da će imati većinsku podršku delegata u Skupštini FSS".

Istog dana, "Kurir" navodi da trenutno, od četiri "regiona", samo Vojvodina čvrsto stoji iza Karadžića, dok je u ostalim delovima Srbije aktuelni predsednik izgubio podršku koju je imao do sada. Međutim, predsednik Fudbalskog saveza Beograda i član Uprave FK Partizan, Ratomir Babić, tim povodom rekao je:

"Uopšte nas ne zanima inicijativa Crvene zvezde i nećemo se izjašnjavati o tome. Red je bio da nas kao svoj savez obaveste o predlogu za smenu Karadžića, ali oni to nisu uradili iz njima znanih razloga. Na šta bi ličilo da se mi kao regionalni savez obratimo UEFA da reše naš problem i preskočimo FSS", rekao je Babić.

Rok koji je Zvezda dala Karadžiću da podnese ostavku i raspiše izbore ističe u periodu između prve i druge utakmice reprezentacije Srbije na početku kvalifikacija za EURO 2016 (Albanija i Jermenija).

Komentari / 0

Ostavite komentar