Роџерсу крива ЛШ за лош старт!

Прошле године је изгледало како ће сан који траје од 1990. године напокон навијачи Ливерпула досањати. Суарес је давао голове и вукао, Редси су били јако близу, али су опет остали кратки. Трећи пут од 1990. године. Сезону 2001/02 су завршили на другом мјесту, баш као и ону 2008/09. Тада су имали четири бода мање од Манчестер Јунајтеда, прошле сезоне два више је имао Манчестер Сити.

Фудбал 23.09.2014 | 12:45
Роџерсу крива ЛШ за лош старт!

Оног тренутка када је екипу напустио Луис Суарес, знало се да ће менаџер Брендан Роџерс бити у проблемима, да ли ће пронаћи праву замјену за опасног нападача? И онда је кренула куповина, у којој је Ливерпул потрошио 151 милион евра. Долазили су играчи са свих страна, највише из Саутемптона, Дејан Ловрен, Адам Лалана и Рики Ламберт, па су стигли Емре Чан (Бајер), Марковић из Бенфике, Ориги (Лил), Морено (Севиља) Манкиљо (Атлетико Мадрид) и на крају Марио Балотели из Милана. Реално гледајући једина велика " фаца" у овом друштву.

И након прве утакмице у првенству (Саутемптон) чинило се како екипа хвата ритам, али онда су стигли порази, Манчестер Сити и сада два везана у првенству (Астон Вила и Вест Хем). У сусрету са Чекићарима, Ливерпул је примио два гола у првих 10 минута утакмице, први пут након 1994. године. Мало је недостајало да и Лудогорец креира сензацију у Лиги шампиона. Једина свијетла тачка била је убједљива побједа на Вајт Харт Лејну. Уз чињеницу како појачања за сада не оправдавају тај епитет, стигли су и проблеми са повредама (Џонсон, Стариџ) па и лошом формом оних најважнијих (Џерард).

Тако да је у овом тренутку једино ријешење за Роџерса евентуално неко ново појачање, али у правом смислу ријечи. Или можда оно друго, код већине уобичајно када екипе не иде. Сигурно је да ће тренер из Сјеверне Ирске, ако овако настави играти Ливерпул, бити под све већим притиском.

Занимљиво, Роџерс је издвојио као један од проблема играње Редса у Лиги шампиона!

"Није да тражим алиби, али играње у ЛШ код играча, али и стручног штаба, ће убрзати процес емотивног пражњења. Немамо превише времена, јер играмо утакмице у суботу, па онда одмарамо у недељу и понедељак, а онда иде ново путовање или нова утакмица, тако да се за наредну у првенству можемо припремити тек у петак. Све је то поприлично заморно," објаснио је новинарима Роџерс. Изјава која се сигурно неће свидјети многим фановима Редса и која би можда на крају могла пресудити самом Роџерсу.

И за крај податак, који такође није охрабрујући када је у питању Ливерпул. Некако, као по традицији, свака наредна сезона у коју су Редси ушли као вицешампиони је била тешка и неугодна. У сезони 2002./2003., Ливерпул је завршио на петом мјесту, док је сезоне 2009./2010. био тек седми. Роџерс има прилику, да ако већ прошле сезоне није успио прекинути традицију чекања титуле, прекине ову неугодну традицију или ће то можда урадити неки други тренер.

Видјећемо.

Коментари / 0

Оставите коментар