Rodžersu kriva LŠ za loš start!

Prošle godine je izgledalo kako će san koji traje od 1990. godine napokon navijači Liverpula dosanjati. Suares je davao golove i vukao, Redsi su bili jako blizu, ali su opet ostali kratki. Treći put od 1990. godine. Sezonu 2001/02 su završili na drugom mjestu, baš kao i onu 2008/09. Tada su imali četiri boda manje od Mančester Junajteda, prošle sezone dva više je imao Mančester Siti.

Fudbal 23.09.2014 | 12:45
Rodžersu kriva LŠ za loš start!

Onog trenutka kada je ekipu napustio Luis Suares, znalo se da će menadžer Brendan Rodžers biti u problemima, da li će pronaći pravu zamjenu za opasnog napadača? I onda je krenula kupovina, u kojoj je Liverpul potrošio 151 milion evra. Dolazili su igrači sa svih strana, najviše iz Sautemptona, Dejan Lovren, Adam Lalana i Riki Lambert, pa su stigli Emre Čan (Bajer), Marković iz Benfike, Origi (Lil), Moreno (Sevilja) Mankiljo (Atletiko Madrid) i na kraju Mario Baloteli iz Milana. Realno gledajući jedina velika " faca" u ovom društvu.

I nakon prve utakmice u prvenstvu (Sautempton) činilo se kako ekipa hvata ritam, ali onda su stigli porazi, Mančester Siti i sada dva vezana u prvenstvu (Aston Vila i Vest Hem). U susretu sa Čekićarima, Liverpul je primio dva gola u prvih 10 minuta utakmice, prvi put nakon 1994. godine. Malo je nedostajalo da i Ludogorec kreira senzaciju u Ligi šampiona. Jedina svijetla tačka bila je ubjedljiva pobjeda na Vajt Hart Lejnu. Uz činjenicu kako pojačanja za sada ne opravdavaju taj epitet, stigli su i problemi sa povredama (Džonson, Staridž) pa i lošom formom onih najvažnijih (Džerard).

Tako da je u ovom trenutku jedino riješenje za Rodžersa eventualno neko novo pojačanje, ali u pravom smislu riječi. Ili možda ono drugo, kod većine uobičajno kada ekipe ne ide. Sigurno je da će trener iz Sjeverne Irske, ako ovako nastavi igrati Liverpul, biti pod sve većim pritiskom.

Zanimljivo, Rodžers je izdvojio kao jedan od problema igranje Redsa u Ligi šampiona!

"Nije da tražim alibi, ali igranje u LŠ kod igrača, ali i stručnog štaba, će ubrzati proces emotivnog pražnjenja. Nemamo previše vremena, jer igramo utakmice u subotu, pa onda odmaramo u nedelju i ponedeljak, a onda ide novo putovanje ili nova utakmica, tako da se za narednu u prvenstvu možemo pripremiti tek u petak. Sve je to poprilično zamorno," objasnio je novinarima Rodžers. Izjava koja se sigurno neće svidjeti mnogim fanovima Redsa i koja bi možda na kraju mogla presuditi samom Rodžersu.

I za kraj podatak, koji takođe nije ohrabrujući kada je u pitanju Liverpul. Nekako, kao po tradiciji, svaka naredna sezona u koju su Redsi ušli kao vicešampioni je bila teška i neugodna. U sezoni 2002./2003., Liverpul je završio na petom mjestu, dok je sezone 2009./2010. bio tek sedmi. Rodžers ima priliku, da ako već prošle sezone nije uspio prekinuti tradiciju čekanja titule, prekine ovu neugodnu tradiciju ili će to možda uraditi neki drugi trener.

Vidjećemo.

Komentari / 0

Ostavite komentar