Крај драме у Сплиту, без посљедица

Неименовани 34-годишњи мушкарац ухапшен је у Сплиту након што је претио да ће запалити плин и проузроковати експлозију у стамбеној згради.

 

Регион 22.09.2014 | 19:41
Крај драме у Сплиту, без посљедица

После неколико сати преговарања, специјалне полицијске јединице су успеле да га убеде и он се нешто пре 16.00 предао.

Како хрватски медији преносе незваничне информације станара зграде у којој је живео ухапшени, његовој претњи експлозијом претходила је свађа са девојком.

"Током преговора договорено је да 34-годишњак сам изађе из стана што је и учињено. Особа је из стана изашла без икакве силе, па није било потребно да насилно улазимо у стан. Ради додатне обраде одведен је на пружање лекарске помоћи, а неке мање озледе су му саниране на месту догађаја", изјавила је новинарима Антонела Лолић из сплитске полиције.

Неименовани 34-годишњак се посвађао са својом девојком, иначе власницом стана, након чега су се и физички сукобили.

Девојка је у једном тренутку успела да побегне из стана и закључа насилног мушкарца, након чега је он запретио да ће се убити пуштањем гаса. У једном тренутку је дошао на прозор с кога јој је викао да се врати у стан, али је она побегла у оближњи пословни простор.

Ватрогасци с полицијом контролишу просторије небодера и концентрацију могућег плина како не би дошло до неке непредвиђене ситуације. Након тога сви станари ће моћи да се врате у своје станове.

Коментари / 0

Оставите коментар