ФАМОС: Осам година лажних обећања

Радници фабрике ФАМОС-Коран из Пала поново су се данас окупили у кругу предузећа да покушају сазнати каква је њихова судбина.

Република Српска 22.09.2014 | 19:12
ФАМОС: Осам година лажних обећања

Да ли ће ФАМОС почети са радом?
Када ће им бити исплаћене заостале плате?
Шта је са имовином ФАМОС-а коју стечајни управник продаје а нико не зна гдје иду паре?

Сва питања радника ФАМОС-а поново су остала без одговора јер осим њих у фабрици се нико није појавио. Ни  синдикат,ни представник Владе Републике Српске али ни стечајни управник који је радницима поручио да више неће сарађивати са њима јер га називају лоповом и криминалцем.

,,Он овдје крчми имовину, арчи паре и никоме не полаже рачуне. Шта је ово? Приватна држава? Када је требало ићи у рат сви смо ишли, гинули, а сада неко други влада и неко други расплаже нашом имовином'', огорчен је Ристо Тодоровић радник фабрике.

Његов Колега Мирослав Суботић још је оштрији и поручује стечајном управнику да знају гдје станује и да ће му 200 радника дићи пред кућу.

,,Ми више не знамо ни гдје смо ни куд идемо. Предизборна кампања је почела и нашу Владу занимају само предизборни скупови а баш их брига за раднике ФАМОС-а'', каже Суботић.

Већ осам година радници ФАМОС-а не знају коме да се обрате. Одавно су престали да вјерују празним обећањима и сада их само занима гдје су њихове паре? Ко ће им исплатити оно што су зарадили?

,,Муж и ја смо радили у ФАМОС-у и дугују нам око 40 хиљада марака.Требало је долазити на посао и зарадити те плате и двоје дјеце школаовати. Једно дијете је сада дипломирани економиста, друго магистар економије, нигдје не раде а нама и даље дугују плате'', истиче Ранка Вучичевић.

Ристо Тодоровић каже да има судску пресуду, правоснажну на 12 хиљада марака и додаје:,,Ни марке никада нисам добио, не могу ништа да наплатим, али када не платим рачун за телефон стигне судска пресуда коју морам да платим. Шта се ово ради, како даље?''

Радници захтјевају да се коначно подвуче црта и да се јавно каже колико је имовине ФАМОС-а још остало, колико је продато и гдје су паре. Више не вјерују у празна обећања, наводне инвеститоре, Николу Теслу и сличне бајке које слушају осам година.

БН ТВ

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Ана

22.09.2014 18:47

Ниста друго не моземо оцекивати од актуелне власти осим лазних обецања и уцјена...Довели су РС до ивице пропасти, народ до глади, јер су сва предузеца унистили,покрали, па радницима нису у стању да исплате зарадјене плате.

ОДГОВОРИТЕ