Блер: Пошаљите војску на џихадисте

Бивши премијер Велике Британије Тони Блер каже да ваздушни напади нису довољни да би се победили џихадисти Исламске државе у Ираку и Сирији.

Свијет 22.09.2014 | 15:22
Блер: Пошаљите војску на џихадисте

Према Блеру, западне силе морају да буду спремне за упућивање копнене војске ради борбе против екстремиста, пренела је агенција АП.Председник САД Барак Обама искључио је могућност слања војске у Ирак, док САД и Француска спроводе ваздушне ударе на положаје џихадиста Исламске државе у Ираку с циљем да ослабе групу.

"Не можете да искорените тај екстремизам ако не одете тамо одакле потиче и борите се", поручио је Блер.Дипломатија и хуманитарни рад нису довољни да се Исламска држава победи, закључио је Блер.

Данас је екстремистичка група Исламска држава позвала је присталице на убијање грађана оних земаља које учествују у коалицији предвођеној САД против џихадиста. У Бриселу је истовремено око седишта Европске Уније и Европске комисије појачан ниво безбедности.

Шеф немачке дипломатије Франк-Валтер Штајнмајер претходно је рекао да Немачка неће бити укључена у било какве ваздушне нападе или копнену офанзиву у борби против ИС у Ираку.

Коментари / 0

Оставите коментар