Bler: Pošaljite vojsku na džihadiste

Bivši premijer Velike Britanije Toni Bler kaže da vazdušni napadi nisu dovoljni da bi se pobedili džihadisti Islamske države u Iraku i Siriji.

Svijet 22.09.2014 | 15:22
Bler: Pošaljite vojsku na džihadiste

Prema Bleru, zapadne sile moraju da budu spremne za upućivanje kopnene vojske radi borbe protiv ekstremista, prenela je agencija AP.Predsednik SAD Barak Obama isključio je mogućnost slanja vojske u Irak, dok SAD i Francuska sprovode vazdušne udare na položaje džihadista Islamske države u Iraku s ciljem da oslabe grupu.

"Ne možete da iskorenite taj ekstremizam ako ne odete tamo odakle potiče i borite se", poručio je Bler.Diplomatija i humanitarni rad nisu dovoljni da se Islamska država pobedi, zaključio je Bler.

Danas je ekstremistička grupa Islamska država pozvala je pristalice na ubijanje građana onih zemalja koje učestvuju u koaliciji predvođenoj SAD protiv džihadista. U Briselu je istovremeno oko sedišta Evropske Unije i Evropske komisije pojačan nivo bezbednosti.

Šef nemačke diplomatije Frank-Valter Štajnmajer prethodno je rekao da Nemačka neće biti uključena u bilo kakve vazdušne napade ili kopnenu ofanzivu u borbi protiv IS u Iraku.

Komentari / 0

Ostavite komentar