Путин гаси интернет у Русији?

У Русији се планира потпуно укидање интернета уколико дође до војних сукоба или демонстрација, истичу високи руски званичници.

Свијет 22.09.2014 | 12:53
Путин гаси интернет у Русији?

Руски председник Владимир Путин ће преседавати Саветом безбедности, где ће се на дневном реду наћи и могуће укидање интернета у Русији ако то буду захтевале непредвиђене околности.

Ово ће бити један од видова ојачања контроле на интернету, као мера предострожности против акција и организација опозиције.

Мера обухвата и довођење домена РУ под контролу државе.Иначе, већ су многи тамошњи медији већ под контролом државе, што доказује врло мали степен јавне дискусије и слободе изражавања у Русији.

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

Рајко Малић

22.09.2014 10:55

Господине Путин,иначе вас у свему подржавам....ипак нисам сигуран да ће народ прихватити гашење интернета.......мислим да је то погрешно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Копија

22.09.2014 11:11

Кладим се да ће га Баја копирати у првој години нове владавине, ако побједи на изборима. Већ је најавио измјену овласти предсједника по узору на Путина, интернет и опозиција иду одмах иза тога...

ОДГОВОРИТЕ
Name

интернет

22.09.2014 11:16

Не бас тако давно је Радио и Турски предсједник, али само дјелимицно,па му није бас посло за руком.

ОДГОВОРИТЕ
Name

xxл

22.09.2014 11:29

И треба одсеци пипке Великог брата! Само зло сире тим мрезама! А кад се протествовало у Фергусону у САД, једва да си могао доци до покоје информације! Амери од поцетка контролису интернет.

ОДГОВОРИТЕ
Name

пд

22.09.2014 11:29

Не треба народу укидати слободу избора

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мд

22.09.2014 14:06

Амери контролису свој интернет и тудје такодје,па их опет сврставају у земљу слободе и људских права,то једино у Русији,Кини и Србији није демократски,јер ако искљуци интернет Путин,неце висе Руси моци пратити како амери возе демократију на тенковима и како убијају хуманитарно

ОДГОВОРИТЕ
Name

за xxл

22.09.2014 14:44

Дај не прицај глупости, слуцај у Фергусону се вртио 3 седмице дан ноц да је дотузио и богу и народу. Сто се тице слободе медија да је код нас 10% као у Америци све бих било другације. Код нас не смијес реци да припадас појединој партији да не будес пребијен.

ОДГОВОРИТЕ
Name

борба

22.09.2014 14:56

Свака дрзава има слузбе које прате проток инфо преко интернета тако да то није ни спорно. Хеј МД ко се воза на тенковима по Украјини и убија свој народ нико други него Руси. Сваки резим који покусава да угаси интертнет зели да сакрије одлазак информација о тренутном стању у земљи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

змуда умјесто либуде

22.09.2014 15:34

Немојете ви ниста коментарисати, ја колико видим док Путин није досао на власт Русија је била зиви МРТВАЦ, а сада када погледате Русија се опоравила и оцистила од издајника властитог руског народа јер Путин не пљацка свој народ како то ради Милорад Додик, Путин нема својих ресурса за поклон или давање за неке ситне паре,да није досао Путин и Медведов АМЕРИ би давни дана преузели контролу над цијелом земаљском куглом,зато ставите воде у уста када помислите да казете несто у сто се не разумијете.

ОДГОВОРИТЕ