Putin gasi internet u Rusiji?

U Rusiji se planira potpuno ukidanje interneta ukoliko dođe do vojnih sukoba ili demonstracija, ističu visoki ruski zvaničnici.

Svijet 22.09.2014 | 12:53
Putin gasi internet u Rusiji?

Ruski predsednik Vladimir Putin će presedavati Savetom bezbednosti, gde će se na dnevnom redu naći i moguće ukidanje interneta u Rusiji ako to budu zahtevale nepredviđene okolnosti.

Ovo će biti jedan od vidova ojačanja kontrole na internetu, kao mera predostrožnosti protiv akcija i organizacija opozicije.

Mera obuhvata i dovođenje domena RU pod kontrolu države.Inače, već su mnogi tamošnji mediji već pod kontrolom države, što dokazuje vrlo mali stepen javne diskusije i slobode izražavanja u Rusiji.

Komentari / 9

Ostavite komentar
Name

Rajko Malić

22.09.2014 10:55

Gospodine Putin,inače vas u svemu podržavam....ipak nisam siguran da će narod prihvatiti gašenje interneta.......mislim da je to pogrešno.

ODGOVORITE
Name

Kopija

22.09.2014 11:11

Kladim se da će ga Baja kopirati u prvoj godini nove vladavine, ako pobjedi na izborima. Već je najavio izmjenu ovlasti predsjednika po uzoru na Putina, internet i opozicija idu odmah iza toga...

ODGOVORITE
Name

internet

22.09.2014 11:16

Ne bas tako davno je Radio i Turski predsjednik, ali samo djelimicno,pa mu nije bas poslo za rukom.

ODGOVORITE
Name

xxl

22.09.2014 11:29

I treba odseci pipke Velikog brata! Samo zlo sire tim mrezama! A kad se protestvovalo u Fergusonu u SAD, jedva da si mogao doci do pokoje informacije! Ameri od pocetka kontrolisu internet.

ODGOVORITE
Name

pd

22.09.2014 11:29

Ne treba narodu ukidati slobodu izbora

ODGOVORITE
Name

Md

22.09.2014 14:06

Ameri kontrolisu svoj internet i tudje takodje,pa ih opet svrstavaju u zemlju slobode i ljudskih prava,to jedino u Rusiji,Kini i Srbiji nije demokratski,jer ako iskljuci internet Putin,nece vise Rusi moci pratiti kako ameri voze demokratiju na tenkovima i kako ubijaju humanitarno

ODGOVORITE
Name

za xxl

22.09.2014 14:44

Daj ne pricaj gluposti, slucaj u Fergusonu se vrtio 3 sedmice dan noc da je dotuzio i bogu i narodu. Sto se tice slobode medija da je kod nas 10% kao u Americi sve bih bilo drugacije. Kod nas ne smijes reci da pripadas pojedinoj partiji da ne budes prebijen.

ODGOVORITE
Name

borba

22.09.2014 14:56

Svaka drzava ima sluzbe koje prate protok info preko interneta tako da to nije ni sporno. Hej MD ko se voza na tenkovima po Ukrajini i ubija svoj narod niko drugi nego Rusi. Svaki rezim koji pokusava da ugasi intertnet zeli da sakrije odlazak informacija o trenutnom stanju u zemlji.

ODGOVORITE
Name

zmuda umjesto libude

22.09.2014 15:34

Nemojete vi nista komentarisati, ja koliko vidim dok Putin nije dosao na vlast Rusija je bila zivi MRTVAC, a sada kada pogledate Rusija se oporavila i ocistila od izdajnika vlastitog ruskog naroda jer Putin ne pljacka svoj narod kako to radi Milorad Dodik, Putin nema svojih resursa za poklon ili davanje za neke sitne pare,da nije dosao Putin i Medvedov AMERI bi davni dana preuzeli kontrolu nad cijelom zemaljskom kuglom,zato stavite vode u usta kada pomislite da kazete nesto u sto se ne razumijete.

ODGOVORITE