Данас обилне падавине

Републички хидрометеоролошки завод /РХМЗ/ Србије упозорио је да се данас очекује да ће пасти више од 30 литара кише по метру квадратном током 12 часова.

Србија 22.09.2014 | 11:15
Данас обилне падавине

Метеоролог Горан Михајловић рекао је данас за РТС да нема разлога за бригу, али да опрез треба да постоји с обзиром на то да су обилне падавине претходних дана и седмица у цијелом сливу Саве условиле висок водостај.

Он је рекао да прогноза од 40 литара падавина по метру квадратном за 12 часова представљала црвени, највиши, степен упозорења, а да је просјечна мјесечна количина за исток Србије око 60 литара за септембар.

Михајловић је истакао да је добро то што је најмања вјероватноћа за обилне падавине на истоку Србије гдје је претходне седмице било проблема са бујичним поплавама.

У саопштењу РХМЗ-а наводи се да ће водостај на Сави код Шапца у наредна два дана бити нешто испод границе редовне одбране од поплава, а на Дунаву код Новог Сада нешто изнад границе редовне одбране од поплава.

На ријекама Колубари, Љигу, Убу и Тамнави водостаји ће бити у умјереном порасту, док у мањем и умјереном порасту бити водостаји на Млави, Пеку, Тимоку, Јадру, Јасеници, Кубршници, Ресави, Лепеници, Ђетињи, Скрапежу, Моравици, Бјелици и горњем току Западне Мораве.

Коментари / 0

Оставите коментар