Скандал у новопазарској школи

Професор терао ученицу на секс, отпустили га, па га вратили на посао! Када је С. Д. обелоданила да је годинама трпела сексуално малтретирање од стране професора, директор Техничке школе у Новом Пазару га је најпре суспендовао, а касније и отпустио, али је суд наложио да се оптужени В. Т. врати на посао.

Србија 22.09.2014 | 10:30
Скандал у новопазарској школи

Основни суд у Новом Пазару наложио је Техничкој школи да врати на посао професора В. Т. ког је бивша ученица С. Д. прошле године оптужила за сексуално узнемиравање. Такође, постоји и аудио запис злостављања, који је одавно достављен тужилаштву.

Бивша ученица је поднела тужбу против професора у мају 2013. године, али од тада није заказано ниједно рочиште, а суд није узео изјаву од ње, директора школе, професора и сведока који су према тврдњама видели и чули како професор на екскурзији позива ученицу на секс, пише Информер.

Када је С. Д. обелоданила да је годинама трпела сексуално малтретирање од стране њеног разредног старешине, директор школе је професора најпре суспендовао, а касније му је дао и отказ што је школски одбор потврдио, али је В. Т. тужио школу и захтевао да буде враћен на посао.

Директор Техничке школе у Новом Пазару Нусрет Муртезић каже за овај лист да га је шокирала ова судска одлука и да му није јасно поводом чега је она донета.

- Ово му дође као да га је суд ослободио, а процес који школа и ученица воде против њега није ни почео иако смо тужбу предали још у мају прошле године. Суд се позива на то да смо пробили некакав рок, што није тачно – каже разочарани директор школе и додаје:

- Људи, не враћајте ми тог човека, постоји снимак на ком се чује како од ученице тражи да скине одећу и да га додирује. Многи родитељи су ми се јавили и рекли да неће слати своју децу на наставу – истакао је Муртезић.
Девојчица која је била жртва сексуалног насиља истакла је да је оваква одлука Основног суда у Новом Пазару уопште не изненађује, јер је сигурна да је В. Т. повукао везе како би га ослободили.

- Тај монструм ме је пипкао на силу, нудио ми је брак, а чак је једном рекао да треба да се удам за рођака његове супруге како бих му била ближа да би могао да ме спопада – рекла је огорчена С. Д.

Заменик Вишег тужиоца у Новом Пазару Едис Арифовић рекао је да је судија којој је био додељен случај преминула и да је због тога дошло до застоја.

- Предмет ће бити предат другом судији. Тужилаштво је покренуло предистражни поступак и дали смо обавезно упутство за оптужење – рекао је Арифовић.

- Не желим да коментаришем тужбу те девојке против мене. Што се тиче враћања на посао, ту је суд био јасан и школа ће морати да поступи онако како је суд наложио – рекао је В. Т. за овај лист и додао да ће у супртоном тужити школу.

Коментари / 0

Оставите коментар