Напето на Златишту

На Златишту изнад Сарајева, локацији која се налази на територији Републике Српске, а на којој је јуче освануо бетонски крст постављен у знак сјећања на страдале сарајевске Србе, вечерас се окупило тридесетак мушкараца који су, како незванично сазнајемо, покушали да сруше крст.

Република Српска 22.09.2014 | 00:20
Напето на Златишту

Како јављају очевици с лица мјеста, већина окупљених носила је дуже браде и били су специфично одјевени, па се претпоставља да је ријеч о муслиманима, припадницима неког од вјерских покрета у БиХ.


Окупљени су крст покушали да сруше тако што су га везали сајлом и вукли аутомобилом, али га нису успјели срушити.
Посљедње информације говоре да је реаговала и полиција Републике Српске, укључујући и Јединицу за подршку. Незванично сазнајемо да је десетак окупљених ухапшено, док су се остали разбјежали.


Крст на Златишту током протекле ноћи поставили су чланови Савеза логораша Републике Српске, а предсједник ове организације Бранислав Дукић је рекао да је тиме испуњено раније дато обећање о подизању спомен-крста у знак сјећања на више од 6.500 убијених сарајевских Срба.

Коментари / 75

Оставите коментар
Name

србин-рс

21.09.2014 22:28

Ево ста нам уради Стаса Косарац и Милорад Додик. Због двије бандер изазива сукоб да нам дјеца не могу сутра мирно отици у сколе а велики број људи и на посао у Сарајево (вецина цланови СНСД-а јер раде у заједницким институцијама). Кад ово процитам не могу реци да се у мени не пробуди јос веца доза национализма али сам ипак разуман цовјек тако да је ово скроз погресан потез. Ајде сто је дигао вехабије на Србе вец је подјелио и нас сам јер је постављен овако срамно и по мраку. Вецина тих људи којима је крст постављен је јунацки и постено бранило и борило се за РС тако да они не заслузују овакав кукавицки цин. Додусе ста оцекивати од дезертера Додика!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЦИВИЛИЗАЦИЈА

21.09.2014 22:30

ПРАВИ ВАНДАЛИЗАМ,ПОЦИНИОЦЕ УХАПСИТ И ДАТ ИМ КАЗНУ КОЈУ ЗАСЛУЗУЈУ,СА ЊИМА НЕМА ЗАЈЕДНИЦКОГ ЗИВОТА НИКАДА

ОДГОВОРИТЕ
Name

гост

21.09.2014 22:31

Бозе како је ово са овим крстом јадно и провидно,мозда је Додик и сам платио људе да додју цупати крст...па на ово мозе само насједати особе ИQ-а 20

ОДГОВОРИТЕ
Name

САША

21.09.2014 22:32

Све док се одржава стање сталне кризе, лопови неће одговарати за покрадено - а ако дође стани-пани - изазваће сукобе...у којима наравно неће ни они ни њихова дјеца учествовати....и тако унедоглед док маси не кликне у глави...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милос Пале

21.09.2014 22:43

Ста све Додик неце урадити да добије изборе!?Послао је Дукица да закаци онај католицки крст и изазове реакцију муслимана а онда наредних 20 дана до избора имају одлицну тему за дизање тензија.Слазем се да на ово треба да реагује борацка организација и да скине овај крст јер он вриједја и нас србе,с обзиром да је накарада у форми католицког крста од двије зардјале цијеви сто свакако не заслузују српске зртве.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЈК

21.09.2014 22:53

Овај цин Муслимана стварно доказује да немозо заједно,дзамије које су направили на старим темељима си изградили дупло веце него сто су биле претходне И Нико Им ниста није рекао.Треба бранити И одбранити тај крст ма какав он био.Зивела Република Српска на век И векова.

ОДГОВОРИТЕ
Name

бн

21.09.2014 22:54

Додик це одговарати за велеиздају кад за то додје вријеме али ја овдје хоцу да поставим питање да ли смо ми Срби свјесни ста це се догодити с нама ако муслимани успију у свом науму да унитаризују Босну?Како могу да се зидају дзамије по РС а не мозе да се постави један споменик без обзира какав је који опомиње да су и Срби страдали у протеклом рату а да то не изазове контрареакцију из Федерације?Овај покусај русења крста само је јос један низу доказа да је тзв.Босна неодрзива и да с муслиманима зивота нема!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Маx

21.09.2014 23:07

Да ли је ово провјерена вијест?

ОДГОВОРИТЕ
Name

?!?

21.09.2014 23:11

Ето ста се десава кад се "привремени" споменици постављају тајно и преко ноци. Да је то био озбиљан пројекат, не би се свакаква шуша усуђивала да га руши.

ОДГОВОРИТЕ
Name

самир

21.09.2014 23:39

Почиње нешто што не би требало никоме. Надам се да неће изаћи на најгоре

ОДГОВОРИТЕ
Name

Амир_Брцко

21.09.2014 23:43

Ово су чекали и Додик и Бакир да пред изборе могу подићи тензије и осигурати побједу ... и наравно тиме сакрили свој криминал и катастрофално стање у економији..! Та багра би народ повела у рат само да може владати још мало. Дајте људи опаметите се...! Код нас у граду се шире приче како се вехабије из Г. Маоче већ групишу...! Бошњак сам али мислим да није уреду ова провокација јер од радикалних исламиста дочекана је ко кец на 10.......!

ОДГОВОРИТЕ
Name

АСДФ.

22.09.2014 00:20

ИЗНАД ШЕХЕРА КРСТА НЕЋЕ БИТИ !!

ОДГОВОРИТЕ
Name

САЛЕ

22.09.2014 00:23

мислим да би требало ухапсити оне кукавице које су ово ругло поставиле или це да буде како треба или неце никако

ОДГОВОРИТЕ
Name

крст

22.09.2014 02:09

Крст не треба да се дира,нека сарајлије виде одакле се пуцало И гранатирало по граду.ЗЕЛИМ СРБИМА ДА ИМ ДОДИК ВЛАДА БАРЕМ ЈОС 20 ГОД НИСУ БОЉЕ НИСТА НИ ЗАСЛУЗИЛИ

ОДГОВОРИТЕ
Name

дијаспора

22.09.2014 04:03

Ако је тацна вијест се не зна КО је гори!КО поставља или онај сто руси.Бозе будала

ОДГОВОРИТЕ
Name

Фердо

22.09.2014 04:07

Људи па зар вама није јасно да су ово урадили изборни штабови СНСД, СДА и СДП са циљем да добију и наредне изборе јер су и прошле добили на исти начин, ЗАВАДИ ПА ВЛАДАЈ. Надам се да нечете насјести на ову њихову провокацију.Ови што су поставили овај крст, наврат нанос, могли су га макар направити од квалитетнијег материјала, нпр. од покрома, а не овако као нисеби ни свом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БН

22.09.2014 04:07

ЈК- гдје ау то дзамије дупло веце? У БН је било 5, само она у центру је у функцији и нема говора да је веца. А само једна црква док их данас има 6. Не знам о цему прицас уопсте. А и да су веце, да их нису русили такви као ти, не би се морале поново градити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ОО

22.09.2014 04:24

КЕРОВИ СУ ПУСТАНИ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РАМО ГЛУХО

22.09.2014 04:41

ЕВО СЛУШАМ ПРОГНОЗУ ВРЕМЕНА, ДУВАЋЕ ЈАК ВЈЕТАР БРЗИНОМ ТАКО ДА ЋЕ ЧУПАТИ ДРВЕЋЕ ПА ЧАК И БЕТОНСКЕ БАНДЕРЕ У САРАЈЕВУ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Човјек

22.09.2014 04:50

Нити је требало да се ово обиљежје подиже на овакав начин у сред ноћи, нити га треба рушити на овакав начин. Толико смо наивни да нам се сад они који су то планирали и урадили смију, јер на крају крајева они су ти који ће да нешто и добију од тога. Наивни смо наиви, ни жртве које су пале у протеклом рату нам нису свете. А сви ви који једва чекате овакво нешто да би рекли како нама нема живота са овима или онима запитајте се мало, с ким би ви то боље живјели, јер на крају крајева кад се све сабере и одузме ви остајете ту гдје сте са овим или оним комшијом ма којој вјери он припадао.

ОДГОВОРИТЕ
Name

судеx

22.09.2014 04:52

Несто ми ово све смрди....

ОДГОВОРИТЕ
Name

КРСТ ИЛИ КРИЖ

22.09.2014 05:07

ПРИЗНАЈЕМ ДА МИ ВИД НИЈЕ НАЈБОЉИ. ЈА ТАМО ВИДИМ КРИЖ А НЕ КРСТ. ДА ГА НИЈЕ ПОДИГАО НЕКО ОД ХРВАТА ДА НАМ НАПРАВИ ПРОБЛЕМ, ЈЕР МИ КРСТ СВОЈ ЗНАМО, НЕ БИ ТУЂА ОБИЉЕЖЈА СТАВЉАЛИ И НОСИЛИ

ОДГОВОРИТЕ
Name

синиса

22.09.2014 05:22

Ја колико видим по коментарима вама је исправније сто су муслимани урадили него то сто је"додик" поставио крст какав такав на сјецање погинулих бораца.висе пљујете по додику него по онима који су протјерали све срби из сарајева. Саце избори па гласајте и показите своје незадовољство а не тиме сто подрзавате васим изјавама вандализам.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ко је овдје луд

22.09.2014 05:29

И тако дође и то вријеме да наш велики баја ослободиоц, борац за права угрожених Срба (док се он није појавио тјерали су их да пуше Дрину и то без филтера, Ронхил и Марлборо нису им дали) преко свога краткопаметног партнера рајка Бандераша који иначе има једну ману да воли све предсједнике али и паре па кад не може да се одлучи онда настане проблем. Волио је тако у рату једног предсједника, доцекивао га је у име народа у Храсници, али је успут радио са стране за своју корист. Било пара али се послије уплела и полиција...Тако да сад воли другог предсједника, а има се и пара без да се пуно ради,покоју бандеру поставиш и тако. Шалу на страну, дешава се то да нас у рат гурају лажни борци, хероји предсједници и лажни логораши. Запитај се народе у којем се то рату Миле Додик борио и истако неким херојством и у којем је то рату господин Дукиц био логораш. Зар вам заиста више није јасно да нас је у Босни толико мало да и да хоћемо ником не може да буде тијесно, зар смо заборавили поплаве које су нас снашле и како се тад није гледало ко је ко. Зар је могуће да неко може да помисли да добије изборе нудећи нам репризу 92.?? Сутра кад узмете оловке у руке можете то да промјените, памет у главу не због нас него будућности наше дјеце која не треба да пролазе исти пакао у режији лажних Социјалдемократа

ОДГОВОРИТЕ
Name

мирно

22.09.2014 05:30

Све је то јако добро смишљено И испланирано добро су се договорили одкуд баш сад кад Бакир прави промоцију а Додику требају гласови како се сад брадоње појавише да мало унесу немира баш супер. Завади па пљачкај стара пролазна порука за све садашње владаре разгулите што даље.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Еу

22.09.2014 05:51

Народе укључи памет. Опет су вас довели да размишљте о национализму и рату јесте ли толико глупи. Немојте чекат да се деси нешто крупно у 21 вијеку се избори добивају економијом и миром а не за тастатуром сједите по цијели дан за компјутером и пишете глупости изадјите на улице прије него вам буде касно срушите га сами ако треба није ту у питању један крст у питању је будућност вас и ваше дјеце не трујте их национализмом, не дозволите да манипулишу са вама као са марионетама

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дадо

22.09.2014 06:07

Па људи драги ко нас ово води и ко нас ово представља . Шака ретардираних дебила којима се увијек посрећи да у вријеме избора изазову ''скоро па ратну атмосферу'' . Е сад не знам да ли су они идиоти који насједају на такву врсту офирне политике која ,изгледа сваке четири године , итекако има ефекта. Да , свака нам част, ми смо заправо криви јер смо допустили да толико дођу до изражаја те смо заборавили да смо некада били земља са великим бројем образованих, паметних ,цивилизованих ..., а да су ови били тамо гдје им је и сада мјесто, у Јагомиру,Сокоцу или некој сличној институцији у Бања Луци . Запитајмо се гдје нам дјеца одрастају и шта их то чека у животу . Е сад она друга страна мог размишљања : Што се тиће тих вехабија који су се организовани како би срушили тај крст , могу рећи да није проблем само тај крст, већ све што представља хришћанство у БиХ као и у свијету . Наравно ако и то није добро испланирано од стране ретардиране елите. Било како било ми нисмо имбецилни Америкаци па да нас некакве вехабије могу заплашити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Србенда

22.09.2014 06:19

Срби никада нису били кукавички народ . Па тако ни овај крст у виду двије цијеви није требао да се постави на овај начин . Наш православни крст је лијеп и уопште не изгледа овако нити се на овај начин подиже. Није било црквених , државних нити градских званичника тако да ни тензије не би требало да расту јер је свима јасно да је ријеч о предизборној прљавој игри . Обавезно похапсити и оне који су га срамно дигли и оне који га желе срушити . Амин

ОДГОВОРИТЕ
Name

доктор

22.09.2014 06:25

Све сами пацијенти...Срби ..Босњаци а бога ми и Хрвати. Благо нама. Никад нам неће бити досадно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мики

22.09.2014 06:33

Па није Баја за све дежурни кривац. Зашто би он био крив. Не браним га уопште и нећу гласати за њега али овдје су друге ствари. Треба се научити толеранцији. Нисам вјерник али поштујем па нека крста и не треба рушити и подржавати такво нешто.

ОДГОВОРИТЕ
Name

XY

22.09.2014 06:35

Прошло је више од двадесет година од рата. Ништа нисмо научили, као нпр.да нас воде данас истомишљеници од оних који су и покренули тај прљави рат, жртве које су пале су једнаке, људи, жене, дјеца, само они који су некога изгубили могу знати колико то боли. Живјети заједно је свима нама приоритет, не можемо се затворити у торове, зашто онда сијати мржњу међу нашом дјецом. Екстремисти доље, људи здравог разума на врх и поведите народ ка бољем сутра.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Армин

22.09.2014 06:36

Ово је добро дошло на обје политичке стране. "Видите какви су Срби" , "видите какви су Бошњаци" . Чисто завађање народа пред изборе и још несто вазно представља овај цин: СКРЕТАЊЕ ПАЖЊЕ СА ЕГЗИСТЕНЦИЈАЛНИХ ПРОБЛЕМА. Ни Џамије у ФБиХ, нити цркве у Републици Српској не могу се појести.

ОДГОВОРИТЕ
Name

И тако

22.09.2014 06:37

И тако је Баја поново добио на изборима, смотао милијарду КМ и бацио народу двије металне штанге да се глођу...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сарајлија

22.09.2014 06:38

Хало ба, шта су се те вехабије усплахириле . Па кога ба ви препадате мишеви јадни, па ајде да се нађемо ко прави момци без оружја па да се помаришемо ко људи , е тад ћете видјети да сте мали мишеви који нису тако страшни хаха . Лако је под окриљем ноћи и у строгој илегали препадати жене и дјецу, изађите мало на свјетло дана па да се обрачунамо без динамита и сличних будалаштина . Не представља се ислам нити муслимански народ на тај начин , сподобе једне брадате .

ОДГОВОРИТЕ
Name

три стада оваца на отоку среће

22.09.2014 06:44

Гдје си јаране? Звао сам те у вези оног што смо планирали на Златишту,ја сам свој дио одрадио.Ево ме стари друже,знаш како ти је,ова кампања ,па сам сад тамо,сад овамо,није лако овце у тор утјерати....није проблем,ја ћу свој дио одрадити колико сутра,не би било вишка да ти мени коју џамију,а ја ћу теби цркву,знаш да је то опробани рецепт...важи,чујемо се,поздрави своје..хвала и ти своје

ОДГОВОРИТЕ
Name

СССС

22.09.2014 06:52

Савез логораша Републике Српске мора да изиђе у јавност и да каже са ким су се све консултовали ако нису са Борачком организацијом Републике Српске. Част крсту али Капелица са крстом љепше изгледа и у духу је са српском традицијом вјером и културом. Са обећањима које сте дали могла су да сачекају још двадесетак дана, али баји се жури.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Остали

22.09.2014 06:52

Сјетите се ко вам је помогао у мају а ко вас краде, сјетите се ко вас је у ровове слао и помислите како би живјели да рата није било. Ту доле у граду не живе ђаволи већ људи као и ви. Не инатите се, ријешите се идиота и једни и други да сви нормално живимо већ једном. Треба направити један споменик у по града за све, споменик безумљу!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЛАЈКОВАН

22.09.2014 06:57

ово ми додје као оно завади па владај....... док је НН постављали крст, полиције, нити дојаве градјана нема, али кад су неки тамо дошли да скину ово ругло, сад одједном има ту и полиције па приводи ове ликове........... ко је овдје луд.....................сврсисходније би било да се неко сјети и почисти оне хрпе смећа око те "Скеле"

ОДГОВОРИТЕ
Name

Карадоз

22.09.2014 07:02

Како је потврдила гласноговорница ЦЈБ Источно Сарајево, полицијска патрола је потом на мјесту догађаја затекла два аутомобила и пет особа, међу којима је био и један малољетник, а које су покушавале оборити крст. Крст нису успјели оборити, али се он "мало накривио" усљед њиховог дјеловања, навела је Тешић. Незванично дознајемо како је група младића крст везала сајлом и вукла аутомобилом. "Припадници полиције су ових пет особа синоћ позвали у просторије ПС Источно Ново Сарајево, а након што је тужилац закључио да нема елемената кривичног дјела у њиховом поступку, они су пуштени кући, те позвани да дођу данас у полицијску станицу на информативни разговор", казала је Тешић. Она је додала да полиција није надлежна за постављање овог вјерског обиљежја на Златишту, већ да су за то надлежни опћински органи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Наравоученије

22.09.2014 07:08

Е драги моји сународници , док ми овдје блебећемо о томе ко је у праву а ко не , наши драги државни владари већ спремају нове предизборне акције . Раја се задевера око двије цијеви које смо назвали крст а они само што нису скували ново јело за марву каква смо ми драги моји сународници . Све је ово добро док недај боже неко не изгуби главу . Поздрављам вас уз традиционални Босанско-Херцеговачки поздрав БЛЕЕЕЕЕЕЕЕ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ја

22.09.2014 07:19

Глупи народи живе на овим просторима. Увијек исти шаблон, сваке четри године завади ако можеш, да би ти остала фотеља, па владај. Браво за Бакира и Милета што им један те исти принцип успјева. Свака им част. А ви Бошњаци, Срби, Хрвати, остали живите од национализма и мржње и наредних година. Што ће вама посао, економија, здравство, образовање, култура кад вас Миле и Бакир хране национализмом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

православац

22.09.2014 07:27

На ста су нам вјеру довели Додик и његови сљедбеници. Па наса вјера није инат. Јесам за то да се да цаст погинулим србима били цивили или војници није битно али на овакав нацин НЕ! Отици на мјесто гдје је хиљаде других цивила побијено и поставити симбол насе вјере у најгорем облику је велика бесмислица, Додик и нема вјеру он вјерује само у фотељу!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цицвара

22.09.2014 07:28

Ја колико имам информација, горе на том Златишту се ништа није дешавало ,немојте пуштати овакве информације у етер,нема горе живе душе, те бандере се и не виде из Сарајева, нити на њих ко и гледа, било је нешто коментара и то је стало.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ддд

22.09.2014 07:49

Како ово помаже Додику у кампањи?

ОДГОВОРИТЕ
Name

мислилац

22.09.2014 08:19

Свака напета ситуација измедју РС и Федерације помазе Додику у предизборној кампањи.Савјетујем борце РС да сами се организују и да уклоне ово ругло, ове двије бандере и да се направи план и лијеп споменик страдалим србима у Сарајеву.Није цудо сто нас свијет гледа ко варваре јер ми то и јесмо..Цијели свијет нам се смије због двије бетонске бандере. Споменик није требао 20 година и сад се неко сјетио да је то захвала свим српским зртвама, два бетонска стуба за све зртве... Да није смјесно било би залосно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кампања и крстем?

22.09.2014 08:39

Ово одговара предизборној кампањи СНСД-а.

ОДГОВОРИТЕ
Name

X-25

22.09.2014 08:45

Па зар командир радне јединице из Храснице, коју су у рату чинили Срби, да пооставља СПОМЕН КРСТ на Златишту ? СРАМОТА !!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ко је ДукиЋ?

22.09.2014 08:54

Ево о Браниславу Дукићу линк: хттп://www.фокус.ба/10302/вијести/бих/одговорност-за-крст-на-златисту-преузео-некадасњи-кандидат-за-златног-љиљана/

ОДГОВОРИТЕ
Name

Снајпериста

22.09.2014 08:56

Ово РУГЛО од крста требамо МИ СРБИ срусити. Засто се не огласи СПЦ и огради се од овог безбозницког цина. Зар Додик, Дукиц, Косарац и остали мисле да смо ми будале, да нам двије украдене бандере могу знацити несто сто би нас натерало да се кољемо са муслиманима. Под ХИТНО треба ово ругло скинути и ставити га у Лактасе, па нека се тамо ДИВЕ крсту они који су пљували на цркву и били дезертери. Управо такви СНСД-овци су ти који сад лизу попу стопе и странцима... Фуј бандо, цека вас затвор, ал' све вас, бас све.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сарајлија

22.09.2014 08:58

Шта је сада? Сада вам у кампањи није битно ни 6500 убијених Сарајевских Срба?

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЦНН

22.09.2014 09:19

Не ради другом што не желиш да ти други раде!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сарајлија

22.09.2014 09:27

п.с. Иначе, да је среће овај споменик Сарајевским Србима би још СДС подигао пре 20 година...колико траје читава прича.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Име

22.09.2014 09:30

Па људи, зар вам није доста висе свадја и мрзње??? Чему то води? Пустите крстове и дзамије и друга вјерска обиљезја. Окрените се зивоту. Цијела Босна грца у јаду и биједи, а јос увјек је вазно оно ста је уствари и довело до такве ситуације.

ОДГОВОРИТЕ
Name

аxxе

22.09.2014 09:47

Е браво СРБИ успјели сте!! немозе србин без рата и СРБИЈЕ

ОДГОВОРИТЕ
Name

вулека

22.09.2014 10:23

Позивам локалне власти у Истоцном Сарајеви да саме уклоне "крст". Што прије то ураде мања ће штета бити, а за то итекако имају основа, обзиром да је исти нелегално постављен без њиховог знања. Овим чином би убили двије муве једним ударцем - макли би ово ругло од споменика изауставили даљње омаловазавање српсих зртава, и под два, избили би Милораду Додику адут из руку, јер ако бако то не уцине они уцинице то муслимани из сарајева, а то је управо оно ста он зели

ОДГОВОРИТЕ
Name

српско сарајево

22.09.2014 10:30

БАГРО једна лоповска ,требали сте патриотизам показати у рату,а не сад са оваквим потезом се ругати погинулим за стварање Републике Српске !!!Народ ће да вам судити ИЗДАЈНИЦИ ЈЕДНИ БАГРО СНСД-овска на челу са Клошарцем ма... ти јбм , зар на овај начин да ми дижеш споменик оцу и ујацима !!!!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

валтер

22.09.2014 11:12

Овај крст је Баја подигао због Бакира, једини нацин да остане на власти, а Бакир це да му се одузи саљуци вехабије да га русе, не могу један без другог ! Ко је будала нека ратује, ја нецу имам паметнија посла, а и задњи пут једва извуко зиву главу! Поздрав свима од Валтера !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зока

22.09.2014 11:28

Не треба паметовати биће сопштење МУП-а Републике Српске,а и у Сарајеву има Вехабија као и у Маглају.То су усијане главе

ОДГОВОРИТЕ
Name

Никола_исток

22.09.2014 11:41

Ово је ствар унутар РС и вехабије из Сарајева немају право да се мијешају у то. А срамоту и бруку оваквим начином и изгледом спомен обиљежја ће исправити људи са више савјести и пијетета према српским жртвама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Брцак,...

22.09.2014 11:41

Не могу да ВЈЕРУЈЕМ, ..По минусима видим колико смо напредовали,..Сунце је на видику,..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Коментатор

22.09.2014 14:35

Било би најготивније кад би се сабрали сами Срби и отисли горе макнути тај "крст". Тад би се и Додикићи и полиција сами себи по..али у уста.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Истина

22.09.2014 14:43

Бранислав, Мирјана и Дејан Дукиц примали хуманитарну помоц у Храсници, до 22.9.1994 године, гдје је Дукиц био и командант цивилне застите. Нека казе гдје је био у логору и колико? Лазов.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре истина

22.09.2014 15:01

Како није био у логору,па Сарајево је било у окрузењу током цијелог рата.Зар то није нека врста логора.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дубицанац

22.09.2014 15:34

Само јос Доду треба разапети на њега у име Републике Српске!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Џебра

22.09.2014 19:07

Ово је још један покушај да се заваде Срби и Бошњаци. А за ове што пишу за Џамије у РС-у па и Цркве се граде по осталим градовима БиХ па нико ништа не говори јер то је вјерски објекат. А по мени ово не личи на споменик,хх двије жељезне цијеви им споменик. Они очито не знају како изгледа спомени.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Градиска РС

22.09.2014 19:10

Зато је и постављен,да би се појавио неки у Сарајеву да га руси,а ми као да га бранимо...Али цудо је колико јос има будала да насједа на ово..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Оливера

22.09.2014 19:37

Избори 2014

ОДГОВОРИТЕ
Name

Срамота

22.09.2014 21:17

Владајућа класа србује само кад су избори. Да стварно цијене борце и народ РС поставили би још прије пет година не само крст, него направили и цркву и споменик и све би фино освјетлили (преко ноћи камем по камен, до јутра би све било готово). Овако су лицемјери који причом без дјелања пред изборе желе да ромингом, фудбалском утакмицом Српске и Србије, питањем у ЕХФ, укидањем роминга и слично скупе патриотске гласове. Таква је позиција, а и опозиција нажалост није боља, разједињена жели да се окористи. Тешко нама (народу) са њима. ЛИЦЕМЈЕРИ и једни и други! ! !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Геограпхy

22.09.2014 22:09

хттп://www.фокус.ба/10302/вијести/бих/одговорност-за-крст-на-златисту-преузео-некадасњи-кандидат-за-златног-љиљана/

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мр. Шуњић

22.09.2014 22:45

Хајде мало да попустимо ове бандере. Циркус ће да се уклони најдаље дан послије избора, то знају и птице на грани. Споменик ће се градити на Златишту, али без икаквих бандера или крстова од 20 метара. Земљиште је додијељено уз сагласност власти из Сарајева (јер је државно, не припада РС-у), да се задовоље сви грађани. Крст су послије убацили у "идеју" и мисле неко ће то допустити. Зашто власти из Сарајева никада не изјављују неслагање са "крстом", нико од званичника да каже ријеч??? Зато што знају да је то Милорадова измишљотина и не троше своје вријеме на глупости. Крста нема, нити ће икада бити изнад Сарајева, као што нико неће направити 20 метара висок криж или полумјесец на Јахорини изнад Пала!!! Него има'л каквих инвестиција на видику, какве индустрије да мало заживи... имал каквих будала да уложе коју марку у ову Босну???

ОДГОВОРИТЕ
Name

ивица бјелогрлиц

22.09.2014 23:32

Ја лично се никада не скривам иза псеудонима те јавно објављујем да ми је име Ивица Бјелогрлиц из Фоче.Лично бих волио да пијем кафу са момцима који су ратовали и имали срце ратовати за тзв.армију БиХ , него са овим смрадовима из РС-е који су дошли...здраво на готово...имају све,ми немамо ништа !Моје мишљење је да су нас други намјерно завадили и показало се ко је мачка,а ко је кучка!!!Жалосо је ово што изјављујем ал тако је .Сада је неки мали који није имао м..а,дошао као што није ни велики имао м..а,да ми паметује!!! Не бих волио да моји синови имају разлога ратовати(осим ако бране огњиште),али ако затреба нека дају живот за своју свету Отаџбину! Ставити неке бандере по ноћи???Јадно и срамно...Такав мој народ није и ако треба убиједити у супротно,лично ћу тај крст по дану носити(немам страха) и поставити гдје треба нашим убијеним Сарајлијама!

ОДГОВОРИТЕ
Name

зути

23.09.2014 04:24

лако је продавати политику народу завади па владај, Срби треба да знају Букиц, Додик И остали да лете напоље, јер они само манипулису народон. Ја вјерујем да они стоје иза свега, само како би сакрили велики криминал сто су стекли. Буди се народе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

само неко

23.09.2014 14:28

Треба поставити једну фабрику или можда творницу, мени лично не смета ни џамија ни црква крстови, ал смета ми што ми отац није у пензији, што је демобилисани борац, а нема примања, а ко хоће да ратује ено му Гламочко поље...,па нек се гања, а Ђукић је се некад клео Тита..... Шта рећи кад нема пара не говорим са стрицем који је кућа поред мене, свак онда смета, а камоли неко други......

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тамо Далеко Бреее

23.09.2014 17:20

Овај се није ни родио кад је био рат ал мрзи висе од свих!!! Исто је на залост свуда..и код нас и код њих...трагедија друства!!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

БиХ Мостар

23.09.2014 19:05

Ја сам Бошњак и мени крст не смета. Међутим, питао бих ону Дукића што није поставио крст прије годину дана, или што га није поставио послије избора, него је то учинио у сред предизборне кампање у циљу стварања националне хомогенизације, те распиривање страха и тензија?

ОДГОВОРИТЕ