Најзабаченија насеља на свијету

На свету постоји много људи којима је потребно и по неколико дана да се домогну најближе цивилизације.

Занимљивости 21.09.2014 | 16:11
Најзабаченија насеља на свијету

Они живе у неким од најзабаченијих места на свету.

Ево неких од њих:

Илокортормиут, Гренланд
Гренланд је због негостољубиве климе и иначе удаљен од цивилизације. Ипак, на њему постоје места која су заиста одсечена од света. Једно од њих је Илокортомиут, село које има 450 становника, једну продавницу и
мали музеј историје.

Лонгјир, Свалбард
Овај град основан је давне 1906. на далеком арктичком острву Свалбард које припада Норвешкој. Лонгјир је главни град територије коју насељава свега 300 људи. Занимљиво је да је током целе 2013. године полиција морала да интервенише свега 10 пута.

Ејдак, Аљаска, САД
Ово је најзападнија територија САД смештена ближе Русији, него остатку САД. На задњем попису становништва забележено је свега 326 људи. Након Другог светског рата овде је изграђена поморска лука која је сада затворена.

Адамстаун, Острва Питкерн
Ово острво званично је територија Велике Британије, а насељава га свега педесет становника. Овде нема хотела, аеродрома и других атракција, али барем имају сателитску телевизију и један паб.

Ханга Роа, Ускршња острва
Са нешто више од 3.300 становника, градић Ханга Роа је место на ком живи више од 90 одсто популације целог острва. Иако је званично део Чилеа, ово острво је удаљено 3.700 километара од главног града Сантјага.

Супаи, Аризона, САД
Ово село налази се у долини Хавасу и некада је било дом истоименог индијанског племена. Долазак у село је отежан, јер до овог дела Аризоне нема аутопутева. За долазак вам је потребан хеликоптер, или шетња од 13 километара по камењару препуном змија и шкорпиона. Чак се и писма у ово село и даље доносе помоћу магарца.

Коментари / 0

Оставите коментар