ЕУ због санкција губи удио на руском тржишту

Европски произвођачи са којима је због санкција прекинута сарадња, убудуће ће моћи да заузму само слободна места на тржишту Русије, уколико она преостану, рекао премијер те земље Дмитриј Медведев.

Свијет 20.09.2014 | 22:05
ЕУ због санкција губи удио на руском тржишту

"У те области које у нашој привреди заузму или наши произвођачи – чему се веома надамо, или други страни произвођачи, наши европски партнери неће моћи да се врате. То је цена коју ће Европа морати да плати", рекао је Медведев за "Суботње вести" државне телевизије, преноси Тањуг.

Председник руске владе је, како наводи Итартас, рекао да ће "пре или касније у сваком случају бити постигнут договор", и да "санкције неће трајати бесконачно", али да европски партнери неће моћи да се врате на места која изгубе.

Медведев је умирио привреднике из Азије и Латинске Америке који намеравају уместо европских добављача да уђу на руско тржиште, да у случају нормализације односа Русије и Европе њихове позиције неће бити угрожене.
"Ми смо пристојан свет. Ако се о нечему договоримо, испуњаваћемо уговоре који постоје, укључујући оне са латиноамеричким партнерима и азијским, несумњиво", рекао је руски премијер.

"А они који буду спремни да се поново врате, могу да се врате само на удео који преостане, не више од тога", нагласио је Медведев.

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

казачок

20.09.2014 18:38

тако треба са злотворима,свака част брате !

ОДГОВОРИТЕ
Name

њемацка

21.09.2014 09:41

сано ме интересује како це рјесити за резервне дјелове..од аута па до вес масина..а о новој технологији И да не прицам

ОДГОВОРИТЕ
Name

За њенацку

22.09.2014 02:47

еее мој нијемац малоси неписмен за ове ствари немислис ваљда даби неко производио те твоје такозване резервне дијелове и вес масине даби то бацо у смеце слабо ти економија иде од руке бависе другим стварима

ОДГОВОРИТЕ