EU zbog sankcija gubi udio na ruskom tržištu

Evropski proizvođači sa kojima je zbog sankcija prekinuta saradnja, ubuduće će moći da zauzmu samo slobodna mesta na tržištu Rusije, ukoliko ona preostanu, rekao premijer te zemlje Dmitrij Medvedev.

Svijet 20.09.2014 | 22:05
EU zbog sankcija gubi udio na ruskom tržištu

"U te oblasti koje u našoj privredi zauzmu ili naši proizvođači – čemu se veoma nadamo, ili drugi strani proizvođači, naši evropski partneri neće moći da se vrate. To je cena koju će Evropa morati da plati", rekao je Medvedev za "Subotnje vesti" državne televizije, prenosi Tanjug.

Predsednik ruske vlade je, kako navodi Itartas, rekao da će "pre ili kasnije u svakom slučaju biti postignut dogovor", i da "sankcije neće trajati beskonačno", ali da evropski partneri neće moći da se vrate na mesta koja izgube.

Medvedev je umirio privrednike iz Azije i Latinske Amerike koji nameravaju umesto evropskih dobavljača da uđu na rusko tržište, da u slučaju normalizacije odnosa Rusije i Evrope njihove pozicije neće biti ugrožene.
"Mi smo pristojan svet. Ako se o nečemu dogovorimo, ispunjavaćemo ugovore koji postoje, uključujući one sa latinoameričkim partnerima i azijskim, nesumnjivo", rekao je ruski premijer.

"A oni koji budu spremni da se ponovo vrate, mogu da se vrate samo na udeo koji preostane, ne više od toga", naglasio je Medvedev.

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

kazačok

20.09.2014 18:38

tako treba sa zlotvorima,svaka čast brate !

ODGOVORITE
Name

njemacka

21.09.2014 09:41

sano me interesuje kako ce rjesiti za rezervne djelove..od auta pa do ves masina..a o novoj tehnologiji I da ne pricam

ODGOVORITE
Name

Za njenacku

22.09.2014 02:47

eee moj nijemac malosi nepismen za ove stvari nemislis valjda dabi neko proizvodio te tvoje takozvane rezervne dijelove i ves masine dabi to baco u smece slabo ti ekonomija ide od ruke bavise drugim stvarima

ODGOVORITE