БиХ сигурна земља

Лажни азиланти из БиХ ће убудуће брже моћи да буду протјерани из Њемачке зато што је Горњи дом њемачког парламента у петак пријеподне изгласао измјене закона по којим су БиХ, Србија и Македонија постале сигурне земље.

Босна и Херцеговина 20.09.2014 | 08:59
БиХ сигурна земља

Њемачки медији извјештавају да је неизвјесност трајала буквално до посљедње секунде, јер се Партија зелених, без чије сагласности спорни приједлог није могао проћи, противила изгласавању ове одредбе док не буду усвојене гаранције за хуманији третман избјеглица у Њемачкој.

Медији извјештавају да је Хришћанско-демократска унија, која је, уз њемачке социјалдемократе, иницијатор одлуке о проглашењу сигурним земљама, пристала да се уведу промјене које ће донијети поправак услова живота избјеглицама и подносиоцима захтјева за азила.

Примјера ради, једна измјена односи се на то да ће избјеглице у Њемачкој имати обавезу пријава пребивалишта у трајању од само три мјесеца.

Такође, очекује се да ће бити издвојено више новца за смјештај избјеглица, док ће застарјели објекти бити потпуно обновљени или замијењени новима.

Зелено свјетло у Горњем дому, односно Бундесрату, дала је Партија зелених, која је на власти у њемачкој покрајини Баден Виртенберг, чији је главни град Штутгарт.

У Министарству безбједности БиХ изражавају задовољство поменутом одлуком и сматрају да је проблем лажних азиланата од сада лакше рјешив, јер ће отпасти мотиви подносилаца захтјева за азил из БиХ да у Њемачкој само формално затраже азил, а током обраде захтјева уживају у обимним бенефицијама њемачког социјалног система.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

родјо

21.09.2014 00:08

Овај наслов вази за оне који се 24х са лицним обезбедјењем цувају.Обицни градјанин никад не зна кад це му неко пред зору покуцати на врата.Сматрам да је безбиједност много угрозенија него за вријеме рата.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мд

21.09.2014 10:34

Босна је једино сигурна за политичаре и вехабије,а за обицан свијет је катастрофа

ОДГОВОРИТЕ