Колумна: Додиков крајњи циљ је још једна превара бирача у Републици Српској

Врло опасну игру заиграо је Милорад Додик; Игру у којој је улог Република Српска, који он неће презати да потроши, не би ли покушао зауставити драматичан пад свог и рејтинга СНСД-а, што му 12. октобра гарантује убједљив пораз на изборима.

Република Српска 19.09.2014 | 14:43
Колумна: Додиков крајњи циљ је још једна превара бирача у Републици Српској

Додик је одувијек био хазардер, политички коцкар, који није презао да заложи/преда чак и јасеновачку грађу о злочинима над Србима током Другог свјетског рата, само да би себи прибавио корист. У овом случају политичку, у бројним другим ситуацијама материјалну.Његов аутократски начин владања Републиком Српском, невиђена отимачина коју је инспирисао, организовао и спровео са бахатом, примитивном тајкунском структуром, морала је довести до сазријевања става међу бирачима да је дошло вријеме за промјене.

То сазријевање истовремено значи да Додик одлази са политичке сцене, а он лично сматра да се тај пут зове Санадеров друм.Зато је заиграо на све или ништа, сијући опасне илузије о отцјепљењу, уз звуке прастарих „хитова“ о референдуму.

Илузије о отцјепљењу, Додик намеће у најгорем могућем политичком тренутку за њих – када се најснажније свјетске силе директно конфронтирају око Украјине/отцјепљења Крима.Референдум у Шкотској, који је завршио на начин да се тај народ опредијелио за останак у Великој Британији, повод му је да поново покуша продати причу о отцјепљењу РС као есенцију соптвене и политике СНСД-а. Једном му је то пошло за руком, али више не успијева, јер се показало да је његов стварни циљ превара бирача, док истинска есенција његове политике јесте приватизација РС и њена предаја у руке примитивне и полуобразоване тајкунске олигархије.Пацификација простора Балкана се сматра једним од дугорочних циљева администрације САД, као и ЕУ.

То представља и највећи заједнички циљ дјеловања САД/ЕУ. Ни Руси неће направити гаф нити отварати нову зону конфротације.Таква политика великих сила, укључујући и Русију, искључује могућност отцјепљења РС од БиХ. Јасно је то и Додику, али му је јасно и да је стигао надомак Санадеровог друма, што га присиљава да злоупотријеби све, угрози и политичку позицију РС, не би ли се спасио.Јасно је Додику и да премијер Србије Александар Вучић снажно игра на фону пацификације ових простора и да је, између осталог, и због таквог политичког става већ двије године најснажнији политичар у региону, којег и Исток и Запад доживљава таквим и према њему се као таквом и односе.

Додик директно угрожава Вучићеву позицију, и чини то свјесно, јер нема директну подршку Београда, као у вријеме Бориса Тадића. Додик покушава упрегнути Вучића и Србију у своја кола, не бирајући средства, а отишао је тако далеко да ће Србију присилити да узврати, како би заштитила сопствене интересе.Да је Додик заиста патриота каквим се представља, никада не би угрозио позицију Србије, нити РС на тако сиров начин, супротстављајући ентитет великим силама, у којима шансе за политичку или било какву другу побједу ни теоретски не постоје.

Да се не лажемо, РС није ни мрва спрам САД, ЕУ или Русије. А покушава се наметнути аксиом да им је равноправна, што је политика директно усмјерена против интереса Републике Српске и српских националних интереса.Да је Додик заиста патриота каквим се представља, никада не би дозволио бјесомучну пљачку РС, већ би је економски ојачавао, развијајући привреду и економију, снажећи народ на сваки могући начин. У таквој ситуацији могло би му се повјеровати да спрема самосталност РС.

Али у амбијенту у којем РС пада испод доње границе сиромаштва, у којој не постоји привреда, у којој је трећина буџета напуњена кредитима, у којој је економија 70 посто у зони сиво, 20 посто у зони црно и десет посто у законски уоквиреној зони, Додикови позиви на референдум и отцјепљење нису ништа друго до изузетно опасан гест. И према РС и према народу. И према Србији, којој таква врста Додиковог авантуризма никако не треба.Његов избор тренутка за промоцију илузије и опсјене о отцјепљењу, само додатно потврђује колико су његови поступци опасни по РС и Србију и колико му је битан лични интерес, без обзира на цијену.Његов позив на отцјепљење РС, објављен је (као ауторски текст у србијанским медијима) истовремено када се он састао са предсједником Руске Федерације Владимиром Путином и уочи заједничке сједнице Владе РС и Владе Србије (треба се одржати 20.09.).

Овај низ требао би да створи илузију да Додикове позиве на референдум подржавају и Москва и Београд, што је потпуно нетачно. Штавише, Београд се отворено противи таквом гафу, а Москва увијек истиче подршку Дејтону.Наравно, Запад ће искористити Додикове бесмислене и штетне поступке у свом обрачуну са Русијом око Украјине и снажно појачати притиске на Србију, да се помјери из позиције неутралности спрам тог сукоба.РС ће бити на удару због рушења концепта пацификације простора Балкана.

Ионако огромни проблеми и у Србији и у РС ће се додатно усложнити и повећати, а рјешења је већ сада премало, док у равни, у коју Додик својим неразумним поступцима вуче, готово да их неће ни бити.

И све то због прегршт гласова на изборима, који неће Додику донијети побједу.Сагледајмо у детаљу Додиков састанак са Путином.То није био стандардан предсједнички протоколарни пријем, али је био пријем.Постоје протоколарни проблеми пријема неке недржавне администрације у Москви.

Могућ је састанак у неком од кремљанских салона, али не и у Дворани или Кабинету предсједника.Очигледно је пронађен начин заобиласка устаљеног државничког протокола и до кратког сусрета је дошло.Без обзира на све, такав сусрет требало је да буде значајна политичка подршка Русије Републици Српској, али су Додик и његови сарадници учинили све да састанак омаловаже, инсистирајући на тези да је Путин подржао Додика. Уз то, у толикој мјери су изговарали неистине о времену састанка, да је све на крају изгледало карикатурално и језиво смијешно.

Додик и камарила успјели су и Путина увалити у блато сопствене политике, која познаје само лични интерес и ништа изван тога.Уз то, теза да Руси званично подржавају Додика је пренатегнута и нетачна. Примао је Путин и Бориса Тадића, као што сада прима и Тому Николића. Такође, Путин је, својевремено, снажно подржао Слободана Милошевића, а када је овај скинут са власти, без икаквих проблема је угостио његовог наследника Војислава Коштуницу.

Руси знају да су и Србија и РС традиционални пријатељи, без обзира ко био на власти. Данас Додик, сутра Огњен Тадић, њима је потпуно свеједно.Посебан проблем је што Додик није искористио састанак са Путином да затражи од њега да искористи свој утицај и наложи “Њефтегазинкору” и “Зарубежњефту” да РС исплате 150 милиона КМ дажбина, које су дужни по Уговору о приватизацији Нафтне индустрије.

Тај новац је пријеко потребан и да је Додик обезбиједио његову наплату, било би то изврсно. И изванредан потез.

Овако, питање је да ли је тај новац, тих 150 милиона, Додик отписао/поклонио “Зарубежњефту”, што је била цијена лобиста да му обезбиједе састанак са руским предсједником?!

Судећи према оном што је рекао о томе по повратку из Москве, готово је извјесно да јесте!

Додик је управо о дугу “Зарубежњефта” према буџету РС од 150 милиона КМ, говорио по повратку из Москве и његова изјава најбоље свједочи да од тих пара нема ништа.

“Зарубежњефт по основу приватизационог програма треба РС да уплати одређена средства (150 милиона КМ, оп.аут.). Зарубежњефт, који улаже велика инвестициона средства у реконструкцију Рафинерије нафте Брод, предложио је да се да кредитна подршка путем ВТБ банке у комплетном износу задужења које има Зарубежњефт према Републици Српској. Камата која ће се зарачунати, биће зарачуната Зарубежњефту, касније када се технички буде рјешавао тај кредит.

Гаранцију за тај кредит даће Зарубежњефт, а та компанија плаћаће и камату на тај кредит”, казао је Додик.Из његових ријечи јасно је да Зарубежњефт неће вратити дуг од 150 милиона КМ Републици Српској.Умјесто тога, “обезбијеђен” је кредит који ће враћати Република Српска, па тако овај ентитет у пословима са “Зарубежњефтом” губи равно 300 милиона КМ (150 милиона дуга, који неће бити враћен, плус 150 милиона кредита, који ће РС враћати), а Додикова прича о томе да ће “Зарубежњефт” плаћати камате, јесте хладна облога у коју је умотана ова безочна манипулација.

Прескупо су Републику Српску коштале Додикове подмосковске вечери.Пројекте и могућности сарадње са Руском Федерацијом, Додик најављује већ годинама, али они никако да се и десе. Једино су на дјелу шпекулативни послови са Рафинеријом, у којима је из РС извучено 700 милиона КМ.

Ни сада није ништа, ама баш ништа, конкретно донио из Русије.

Сем празне приче о кредитним задужењима, коју прича већ мјесецима.Тако је у воду бачена велика прилика да се искористи састанак са Путином, како би се дошло и до новца који припада РС и до неког значајнијег пројекта.

Бирачи ће то знати казнити.

СлободанВасковицБлог

Коментари / 64

Оставите коментар
Name

марија

19.09.2014 12:48

Гласаце сви за њега који су луди

ОДГОВОРИТЕ
Name

САША

19.09.2014 12:48

Све се своди на сљедеће - Између сопствене слободе и тешких злоупотреба институција и интереса РС, Милокрад че увијек изабрати ово прво...сопствену слободу... То јесте разумљиво (човјек је уплашен), али није легитимно...то је државни удар....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Николас

19.09.2014 12:50

Ово је борба за бити или не бити!? Уколико Додик падне сви његови послови це изаци у јавност,људи који су били око њега це проговорити и народ це се наци у цуду када види истину,а нико је видјети неце док не оде са власти.Много тога страсног за народ је тренутно скривено.Зато јесте борба за бити или не бити!

ОДГОВОРИТЕ
Name

сасарс

19.09.2014 12:51

Па ко то не види, тај или нема очију, или има користи од секте зване снсд, и гласа за њих! То су зли људи! Они су нам донијели ужас!

ОДГОВОРИТЕ
Name

СМРТ РЕЖИМУ СЛОБОДА НАРОДУ

19.09.2014 12:52

КРАЈЊИ ЦИЉ ЈЕ ДА ТЕ ВИДИМО ИЗА РЕШЕТАКА ПОСЛЕ 12 ОКТОБРА

ОДГОВОРИТЕ
Name

Преварен

19.09.2014 12:54

Једва цекам судјење Додику.

ОДГОВОРИТЕ
Name

МИЛА

19.09.2014 12:56

ЦИЈЕЛУ И.ХЕРЦЕГОВИНУ СТЕ УНИСТИЛИ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

мики

19.09.2014 13:03

Свака цаст преседнице!? Када нас вец сматрас овцама, питал ти Путина имал каквог повољног концетрата да нас преранис зимуз. Ја верујем да је он добио кредит. Зато је русима морао опростити дуг, а руси му обецали азил после избора. Драго је њима када неко са стране додје и донеси пар милиарди у русију, њима не мозес да не платис порез на имовину.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Неутралан

19.09.2014 13:04

А засто би вјеровали Васковићу кад је и он из тог табора. Лазу и једни и други зарад власти и популарности

ОДГОВОРИТЕ
Name

Василије

19.09.2014 13:07

12.октобра ћемо тачно знати колико у РС имамо нормалних људи,а колико оних по лику великог црвеног вође:неотесаних сировина,некултурних и нецивилизованих марионета.Вјерујем у далеко већу цифру нормалних,живи били па видјели!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Синиса

19.09.2014 13:27

Ако овај арогантни тип опет побиједи теско нама , толико непријатеља је створио током своје владавине - диктатуре , нити се икад понасао као председник нити је то цовек који це нам донијети инвестиције , па погледајте Србију у коју богати Арапи улазу милијарде јер паметном Вуцицу није битно како се ко зове него као прави дрзавник отвара врата свима и назива их пријатељима . Док је Додик на власти о томе моземо само сањати ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Владо Бања Луку

19.09.2014 13:42

За Додика навија и Будимир и братија из Федерације. Данас га као Будимир прозива због као референдума и "спремте се". Стари добри трик - Додик као брани РС, а муслимани и Хрвати је као нападају. Онда Додик напада БиХ, а муслимани и Хрвати је бране... Све не би ли једни другима дигли рејтинг. Када избори продју, онда Додик и Лагумдзија подијеле плијен!. Али, овај пут неце проци, сви на изборе, немој неко да би остао куци...

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЈА

19.09.2014 13:50

Тај Цовјек ми је се тотално Згаднио!!!Мафија теска!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

МОНТ ЕВЕРЕСТ

19.09.2014 13:52

Сви његови покусаји да не вјерује народ својим оцима,него ономе сто му он казе су пропали.Сада трпа Русију извлацеци из контекста све,али дзаба му је!? Људи вјерују својим оцима а не његовим лазима.Промјене стизу незаустављиво јер то народу треба и народ то хоце.

ОДГОВОРИТЕ
Name

митар лопарац

19.09.2014 14:00

БН заслузује да буде затворена!

ОДГОВОРИТЕ
Name

кицо

19.09.2014 14:03

Вјерујте да се вец нуди 300 КМ за глас СНСД-у у Бијељини а народ ко народ дај му мало на касикицу! Надам се и у бога уздам да неце опет они побиједити а ако побиједе поцеце и по куцама отимати, теско нам се

ОДГОВОРИТЕ
Name

хео

19.09.2014 14:09

Дебели је прави сеоски дјилкос и посто је неписмен он види дрзаву као своју сеоску прцију,а он је ту мали диктатор који је накрао од постеног свијета за вријеме рата. Усљед енормне пљацке он је умислио да је страсно способан јер по његовој сеоско-дјилкоској логици он је мудар а постен свјет је будала сто је гинуо за дрзаву и српство јер Дебели нити вјерује у српство нити у Бога нити у дрзаву.Тај би дјете своје продао испод сатора а не нас.Сто би мој дјед рекао Дебели је једна кукавица.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сест лази РТРС-а

19.09.2014 14:14

Централна вијест на РТРС-у је: Путин подржао Додика. 2. Мотив Додикове посјете, дакле,нису инвестиције које наводе него ''подршка'' на изборима. 3.Додик није ишао у посјету РФ у својству предсједника СНСД-а него као предсједник Републике 4. Ако као предсједник Републике иде у званичну посјету РФ да би добио подршку на изборима - он злоупотребљава институцију предсједника 5.РТРС је отворено слагао у преводу: тачан превод је ''Знам да вас значајан број(значительная часть) бирача подржава, то је сасвим јасно.'' а не - знам да Вас већина бирача (значительная часть) подржава, то је данас јасно'' - како је то превео РТРС - 6. РТРС је страначки сервис који манипулише људима који плаћају претплату за тај сервис

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милос-Лаус

19.09.2014 14:17

Два посљедња рачуна РТРС-а сам згужвао, а буду ли дошла на наплату судски - тужићу их... Ја да плаћам да ме неко лаже - не иде Миле...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Србослав

19.09.2014 14:18

Баш је исцрпно Путин водио разговор и дао све од себе да Додику образложи своје стајалиште у двје ријечи, оно у стилу " аха свјестан сам тога"(али ме боли јајце за све вас тамо негдје) и "хвала"!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Младен Градишка

19.09.2014 14:21

Нисам ни русофил ни русофоб да бих се мјерио у тим емотивним карактеристикама, али ово промовисање по Москви је трагикомично, а то што неко говори зашто Тадић и Босић нису ишли у Москву, па они би логично требали као опозиционари да се састају са представницима опозиције, али не виде сврху свега тога. Зато ће Огњен довести званичнике у РС на састанак и непосредну привредну сарадњу

ОДГОВОРИТЕ
Name

Љубан

19.09.2014 14:24

Чисто сумњам да ће више бити састанка Путина са тобом!?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ранко-Бањалука

19.09.2014 14:25

Што је доста,доста.Доста ходања ,доста лагања свог народа,доста задуживања овог јадног народа,чији ће унуци враћати дугове којим нас задужи ова црвена секта.Нећеш ,наш врли прецједниче,имати прилике да се више састајеш са Путином,а да ће он доћи-сигурно ће доћи,само што ће га дочекати нормални људи и патриоти који су се борили за ову земљу.А ти ,прецједниче,одабери будућу дестинацију:Фоча,Туњице...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

19.09.2014 14:27

Правило је до сад потврдило, чега се код Додик ухватио то је и пропадало, бојим се и за ове успостављене односе српског народа са Русијом, после сушних година и СССР-а, ИБ-а, коминтерни, Јељцина, да би се могло и то пријатељство поново срозати, зато што се заснива на неискрености са наше стране и изузетно јасно израженог сељачког менталитета од стране Додика у тим односима и сарадњи. Додик ово жели да покаже искључиво као неки свој лични успјех, Додик је исто тако користио НАТО алијанси у циљу стварања неког свог култа личности. Ништа он није промјенио од тада, само је препознао себи нову страну за личну корист. Било како било, ипак је највећа флегма и најјачи политички играч на овим балканским просторима Мило Ђукановић, он је тата за све ове копије. Кад он нешто процјени, то поуздано буде тачно тако, а осим тога, све што је Ђукановић користио од личних пријатељстава, све је то усмјерио у корист и за добро своје Црне Горе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

СНСД до смрти

19.09.2014 14:37

Тако је пресједнице,избори су вец одлуцени,опозиција се не мора висе патити и гулити по мјесним заједницама,ово је био мат у два потеза,Русија је освојена,сад је Кина на реду а тамо це бити лако јер су и они црвени,сад це нас срба с русима и кинезима бити преко милијарду и по,ето Српске до Јапана

ОДГОВОРИТЕ
Name

ГОТОВ ЈЕ!

19.09.2014 14:39

Милорад Додик 2004: "Ни коња не можеш два пута навести на празну зобницу." Он је нас 2 пута навео, више неће, нико није више луд да вјерује Додиковим лажима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Стево-Забари

19.09.2014 14:40

Стабилан буџет до слиједећег кредита, још нова два уговорена. Нису то кредити ИРБ-а које дајеш сину и Драгићевићки да се не морају вратити. Не заборави да вам је Ценићка оставила сто педесет милион суфицита у буџету кад сте дошли на власт. Ви сте нагурали неколико милијарди вањског дуга и то скоро све у потрошњу, плус телеком. Руси, ако не можеш враћати дуг, узму шуме, воде.., а кад то нестане дужнићко, економско и политичко ропство. И кад дођу руси, видјет ћете како Муса дере јарца. Питајте Бугаре, Чехе, Словаке, Маџаре, Рунуне... Но најгоре од свега тај политичко-економски "шламперај" ће морати пеглати Држава БиХ

ОДГОВОРИТЕ
Name

зути

19.09.2014 15:28

Свака ти цаст Васковицу, скидам ти капу на овом коментару.

ОДГОВОРИТЕ
Name

маринко1

19.09.2014 15:28

КИЦО МОЛИМ ТЕ НЕ ЛАЗИ ДА СИ РЕКАО 50 КМ вец 300, па болан Кицо како мозес спават, кад толико лазес.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Књаз Милос

19.09.2014 15:51

Ми смо (РС) без икаквих проблема у привреди, пензије су редовне, плате такодјер (једном годисње). Степен криминала је у сталном опадању (јер се нема висе ста ни украсти), бруто производ расте (дукат ономе из владе ко зна ста је то), велике земље нас подрзавајуу кредитима (велике земље = велике камате)... Људи ми сви требамо на лијецене. Јер предсједник ста нам прица да нас сви нападају да се гомилају непријатељи на границама. Не могу висе. Идем слусати Бору Цорбу и ону лагану пјесму: "Како је лијепо бити глуп"

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лекција

19.09.2014 16:00

Неће главни Баја бомбаш да учи лекцију за својер добро, већ дјели на један деспотски начин лекцију новинару, гдје га дрско пита из које си ТВ куће, и потом прекида пресс конференцију, коју је уприличио са својом поданицом у 12 сати на режимској телевизији. Очито да је преврнуо шаховску плочу, и напросто не зна који потез да повуче, а како сједи на образу, онда ће та сва његова лутања по бијелом свијету и те како коштати већ и онако оштећене грађане Републике Српске. Сада гарант лети за Београд, како би Вучићу испричао, колико је дана чекао на пријем код Предсједника РФ његове екселенције Путина. Е да нам је ту сподобу скинути са грбаче, као и његове поданике и кумове, искрено мислим да би истог момента кренуло на боље. Ово пишем из дна душе, из јединог разлога, да се грађани бирачи коначно опредјеле за промјене , да нас паметнији и нормалнији људи поведу у наду из безнађа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ја

19.09.2014 16:10

Нема глупљег а ни покваренијег народа од Додикових квазисрба.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Скот

19.09.2014 16:44

Дај висе референдум Миле!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дада

19.09.2014 16:54

Двоје људи задужују нацију, а нико нема појма код кога и под којим условима. Изгледа да не знају ни они сами на шта су ставили потпис.

ОДГОВОРИТЕ
Name

звер

19.09.2014 17:18

СНСД треба посље избора свести на странку статистицку греску ,Зивио Небојса Вукановиц

ОДГОВОРИТЕ
Name

Митар

19.09.2014 17:41

Сви смо ми вец упознати са прљавим играма СНСД и неце нас преварити овај пут!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Душан

19.09.2014 18:08

Било како било али мислим да ипак у октобру долази до смјене власти јер народ неће опет насјести на демагогију владајућих јер им је једноставно доста овакве политике за коју су увидјели да не води нигдје и да су спремни за промјене да покушају да коначно живе нормално

ОДГОВОРИТЕ
Name

херцеговина

19.09.2014 18:28

Цовјек нас задузи јос за 100 година,немам ријеци. Свак ко има игдје да иде из овога тамног вилајета це после овога вјероватно отици

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гавро

19.09.2014 18:41

Диктатор Додик, ни уз помоц РТРС овај пут неце проци. народ је прогледао.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дисидент

19.09.2014 18:52

Ојадио и покрао свој српски народ да нам нема повратка у наредних стотину година...Са својом булументом украо преко пет милијарди еура, треба га дозивитно у затвор

ОДГОВОРИТЕ
Name

Никола

19.09.2014 19:01

Додик је прочитана књига. 12. октобар је само потврда те истине и то неће моћи нико зауставити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РАДМИР

19.09.2014 19:10

ако ми неко понуди 100 КМ гласам за њега.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Диктатура је закон

19.09.2014 19:15

Ко ли це победити на изборима РТРС или БН ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Е.СХ. Ходзиц

19.09.2014 19:29

Засто је Милорад напустио салу. Јер је један новинар имо питање за Милорада, и након дерања је напустио салу. Зар се толико боји новинара. Сто се тице крузни ток за плиновод, то јос не да Европа. Тек након 2016г. бице разговори. Хвала

ОДГОВОРИТЕ
Name

Коле

19.09.2014 19:36

Највећа опасностз за Републику Српску су домаћи издајници и они који их подржавају!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДОКТОР

19.09.2014 20:31

ЈА САМ ЛУД И ГЛАСАЋУ ЗА ДОДИКА

ОДГОВОРИТЕ
Name

како се краду изборе?

19.09.2014 21:02

КАКО СЕ КРАДУ ИЗБОРИ У РС: Листић који кружи, лажни записници, неписмени бирачи, специјалне оловке... Објављено: 19.09.2014. - 12:58 Опозиционе странке у РС, окупљене око Савеза за промјене, сматрају да ће владајућа гарнитура на изборима 12. октобра поново покушати изборни инжењеринг и крађу гласова хттп://зурнал.ба/новост/18298/како-се-краду-избори-у-рс-листиц-који-крузи-лазни-записници-неписмени-бираци-специјалне-оловке

ОДГОВОРИТЕ
Name

НЕВЕСИЊАЦ

19.09.2014 21:24

ДОДИК ЈЕ НАЈБОЉИ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дада

19.09.2014 21:27

Проусташка политка Милорада Додика (“наравно и ХДЗ”) “Захвалан сам господину Чордашу што је овдје. Захвалан сам министрици Златковић што је овдје. Захвалан сам свима који ће нас подржати, мене, Жељку, а то је ДНС, Социјалистичка партија, наравно и ХДЗ. Ако вам нису рекли, ево сад да вам ја кажем. Зашто? Ми смо радили на стратешком партнерству и разумијемо положај хрватског народа. Нисмо оставили тај народ у полички тешким тренуцима претходних година. Минутажа од 3:53 до 4:33, линк до странице: хттпс://www.фацебоок.цом/видео.пхп?в=845513175493405 Трибина одржана у Броду. Недалеко од Сјековца у којем је тај ХДЗ с којим је Додик у стратешком партнерству поубијао на стотине срба за које нико није одговарао...

ОДГОВОРИТЕ
Name

боцха_рс

19.09.2014 21:44

Зивио Додик !!! :-):-):-)

ОДГОВОРИТЕ
Name

Парни

19.09.2014 22:36

Све написано како јесте. Нисмо ни свјесни какве нам проблеме луди баја мозе направити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ван Гогх

19.09.2014 23:14

Ево хајде да будемо објективни и реални. Додик је лопов и преварант, то смо се ваљда до сада сви увјерили. Али ста се десава после њега, дали ви људи заиста мислите да це ови следеци преваранти сто долазе (ако Додик врисне) после бити бољи???? Е ту се варате брацо Срби. Кад је Молосевиц владао Србијом нико од њега гори био није, али у ствари након неког времена поцели су да га праве од блата, а засто? Е то це вам бити јасно када Додика скинете. Нека вам је Бог на помоци.

ОДГОВОРИТЕ
Name

изгибија

20.09.2014 00:28

На Додиковим скуповима је изгибија, народ је уз њега више него 2006.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лакташи

20.09.2014 01:47

Ја разумијем Додика. Цовјек је свјестан да губи изборе, а једина могуцност је да добије азил у Русији. Зато и јест исао тамо да би избјегао затвор.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Душко

20.09.2014 06:34

Па премијер Шкотске је поднио оставку одмах након референдума о независности. Милорад се грчевито бори.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дадо

20.09.2014 12:31

1. сваки избори иста прича исти актери исто одстојање. 2. мислите да ако садасњи лопови изгубе решавамо проблеме? 3. ово под 2. по мени није могуце без "револуције". 4. сви који додју после ових немају и неце имати снаге да доведу било кога пред суд правде. 5. све ово упоредите са Србијом и видјећете о чему пишем. Вучић је почео али након 2.године видимо да је само делимично успео .... Читав сyстем је тако затрован да ту нема спаса сем мотике и лопате и удри лопове као шљам

ОДГОВОРИТЕ
Name

михајловиц 4

20.09.2014 15:29

Било је сваста и свега, у историји су овакве церемоније познате, али су сви само себи сјекли грану на којој су стајали, јер су радили против истине - и заврсили као вецина великана. Залосно да ти који имају власт у рукама то не искористе да удју у историју као позитивне лицности и као људи борци за националне интересе као Мандела или Ганди или Тито који није укро пенија ни цента од народа који им плату даје.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Креегер

20.09.2014 19:18

Шта мислите колико коштају гигантски ЛЦД дисплеји постављени на брзину од стране СНСД-а и то опет на лоповски начин у свим већим градовима. Брчко никад није имало оволики ЛЦД и ове резолуције. Још један знак да се Милокрад поккушава ухватити за сламчицу. ГОТОВ ЈЕ !!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

брко

20.09.2014 23:14

Опет ће Дебилко украст изборе гласачки листићи су већ спремни

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хомо сапиенс

21.09.2014 08:28

Све сами политицки јад, поцев од Додика преко Босица, Павица, Дјокица, Иваница са њиховим друзинама и осталих који политицаре годинама. Сви су одговорни за свеопсте катастрофално стање у земљи. Надам се да це у блиској будуцности нестранацки интелектуалци преузети водјство и спасити ову земљу и народ од пропадања.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Капетан

21.09.2014 14:25

На Бајиној страни су сељаклук, примитивизам, пијани Руси, корупција, незнање, лоповлук. На страни СДС-а су младост, култура, поштење, европска цивилизација, рад, знање. Ето народе, мислим да избор није тежак.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Здравко Глигиц

21.09.2014 18:58

Ако Додик падне, пасце и Република Српска зато сто цете и њу да сверцујете као сто сте за време рата сверцовали орузјем.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јое

21.09.2014 20:19

Само им се не смије дозволити да напусте Српску кад падну.

ОДГОВОРИТЕ
Name

милан милиц

14.11.2014 22:18

О чему пише овај рекеташ.Знам га веома добро

ОДГОВОРИТЕ