Kolumna: Dodikov krajnji cilj je još jedna prevara birača u Republici Srpskoj

Vrlo opasnu igru zaigrao je Milorad Dodik; Igru u kojoj je ulog Republika Srpska, koji on neće prezati da potroši, ne bi li pokušao zaustaviti dramatičan pad svog i rejtinga SNSD-a, što mu 12. oktobra garantuje ubjedljiv poraz na izborima.

Republika Srpska 19.09.2014 | 14:43
Kolumna: Dodikov krajnji cilj je još jedna prevara birača u Republici Srpskoj

Dodik je oduvijek bio hazarder, politički kockar, koji nije prezao da založi/preda čak i jasenovačku građu o zločinima nad Srbima tokom Drugog svjetskog rata, samo da bi sebi pribavio korist. U ovom slučaju političku, u brojnim drugim situacijama materijalnu.Njegov autokratski način vladanja Republikom Srpskom, neviđena otimačina koju je inspirisao, organizovao i sproveo sa bahatom, primitivnom tajkunskom strukturom, morala je dovesti do sazrijevanja stava među biračima da je došlo vrijeme za promjene.

To sazrijevanje istovremeno znači da Dodik odlazi sa političke scene, a on lično smatra da se taj put zove Sanaderov drum.Zato je zaigrao na sve ili ništa, sijući opasne iluzije o otcjepljenju, uz zvuke prastarih „hitova“ o referendumu.

Iluzije o otcjepljenju, Dodik nameće u najgorem mogućem političkom trenutku za njih – kada se najsnažnije svjetske sile direktno konfrontiraju oko Ukrajine/otcjepljenja Krima.Referendum u Škotskoj, koji je završio na način da se taj narod opredijelio za ostanak u Velikoj Britaniji, povod mu je da ponovo pokuša prodati priču o otcjepljenju RS kao esenciju soptvene i politike SNSD-a. Jednom mu je to pošlo za rukom, ali više ne uspijeva, jer se pokazalo da je njegov stvarni cilj prevara birača, dok istinska esencija njegove politike jeste privatizacija RS i njena predaja u ruke primitivne i poluobrazovane tajkunske oligarhije.Pacifikacija prostora Balkana se smatra jednim od dugoročnih ciljeva administracije SAD, kao i EU.

To predstavlja i najveći zajednički cilj djelovanja SAD/EU. Ni Rusi neće napraviti gaf niti otvarati novu zonu konfrotacije.Takva politika velikih sila, uključujući i Rusiju, isključuje mogućnost otcjepljenja RS od BiH. Jasno je to i Dodiku, ali mu je jasno i da je stigao nadomak Sanaderovog druma, što ga prisiljava da zloupotrijebi sve, ugrozi i političku poziciju RS, ne bi li se spasio.Jasno je Dodiku i da premijer Srbije Aleksandar Vučić snažno igra na fonu pacifikacije ovih prostora i da je, između ostalog, i zbog takvog političkog stava već dvije godine najsnažniji političar u regionu, kojeg i Istok i Zapad doživljava takvim i prema njemu se kao takvom i odnose.

Dodik direktno ugrožava Vučićevu poziciju, i čini to svjesno, jer nema direktnu podršku Beograda, kao u vrijeme Borisa Tadića. Dodik pokušava upregnuti Vučića i Srbiju u svoja kola, ne birajući sredstva, a otišao je tako daleko da će Srbiju prisiliti da uzvrati, kako bi zaštitila sopstvene interese.Da je Dodik zaista patriota kakvim se predstavlja, nikada ne bi ugrozio poziciju Srbije, niti RS na tako sirov način, suprotstavljajući entitet velikim silama, u kojima šanse za političku ili bilo kakvu drugu pobjedu ni teoretski ne postoje.

Da se ne lažemo, RS nije ni mrva spram SAD, EU ili Rusije. A pokušava se nametnuti aksiom da im je ravnopravna, što je politika direktno usmjerena protiv interesa Republike Srpske i srpskih nacionalnih interesa.Da je Dodik zaista patriota kakvim se predstavlja, nikada ne bi dozvolio bjesomučnu pljačku RS, već bi je ekonomski ojačavao, razvijajući privredu i ekonomiju, snažeći narod na svaki mogući način. U takvoj situaciji moglo bi mu se povjerovati da sprema samostalnost RS.

Ali u ambijentu u kojem RS pada ispod donje granice siromaštva, u kojoj ne postoji privreda, u kojoj je trećina budžeta napunjena kreditima, u kojoj je ekonomija 70 posto u zoni sivo, 20 posto u zoni crno i deset posto u zakonski uokvirenoj zoni, Dodikovi pozivi na referendum i otcjepljenje nisu ništa drugo do izuzetno opasan gest. I prema RS i prema narodu. I prema Srbiji, kojoj takva vrsta Dodikovog avanturizma nikako ne treba.Njegov izbor trenutka za promociju iluzije i opsjene o otcjepljenju, samo dodatno potvrđuje koliko su njegovi postupci opasni po RS i Srbiju i koliko mu je bitan lični interes, bez obzira na cijenu.Njegov poziv na otcjepljenje RS, objavljen je (kao autorski tekst u srbijanskim medijima) istovremeno kada se on sastao sa predsjednikom Ruske Federacije Vladimirom Putinom i uoči zajedničke sjednice Vlade RS i Vlade Srbije (treba se održati 20.09.).

Ovaj niz trebao bi da stvori iluziju da Dodikove pozive na referendum podržavaju i Moskva i Beograd, što je potpuno netačno. Štaviše, Beograd se otvoreno protivi takvom gafu, a Moskva uvijek ističe podršku Dejtonu.Naravno, Zapad će iskoristiti Dodikove besmislene i štetne postupke u svom obračunu sa Rusijom oko Ukrajine i snažno pojačati pritiske na Srbiju, da se pomjeri iz pozicije neutralnosti spram tog sukoba.RS će biti na udaru zbog rušenja koncepta pacifikacije prostora Balkana.

Ionako ogromni problemi i u Srbiji i u RS će se dodatno usložniti i povećati, a rješenja je već sada premalo, dok u ravni, u koju Dodik svojim nerazumnim postupcima vuče, gotovo da ih neće ni biti.

I sve to zbog pregršt glasova na izborima, koji neće Dodiku donijeti pobjedu.Sagledajmo u detalju Dodikov sastanak sa Putinom.To nije bio standardan predsjednički protokolarni prijem, ali je bio prijem.Postoje protokolarni problemi prijema neke nedržavne administracije u Moskvi.

Moguć je sastanak u nekom od kremljanskih salona, ali ne i u Dvorani ili Kabinetu predsjednika.Očigledno je pronađen način zaobilaska ustaljenog državničkog protokola i do kratkog susreta je došlo.Bez obzira na sve, takav susret trebalo je da bude značajna politička podrška Rusije Republici Srpskoj, ali su Dodik i njegovi saradnici učinili sve da sastanak omalovaže, insistirajući na tezi da je Putin podržao Dodika. Uz to, u tolikoj mjeri su izgovarali neistine o vremenu sastanka, da je sve na kraju izgledalo karikaturalno i jezivo smiješno.

Dodik i kamarila uspjeli su i Putina uvaliti u blato sopstvene politike, koja poznaje samo lični interes i ništa izvan toga.Uz to, teza da Rusi zvanično podržavaju Dodika je prenategnuta i netačna. Primao je Putin i Borisa Tadića, kao što sada prima i Tomu Nikolića. Takođe, Putin je, svojevremeno, snažno podržao Slobodana Miloševića, a kada je ovaj skinut sa vlasti, bez ikakvih problema je ugostio njegovog naslednika Vojislava Koštunicu.

Rusi znaju da su i Srbija i RS tradicionalni prijatelji, bez obzira ko bio na vlasti. Danas Dodik, sutra Ognjen Tadić, njima je potpuno svejedno.Poseban problem je što Dodik nije iskoristio sastanak sa Putinom da zatraži od njega da iskoristi svoj uticaj i naloži “Njeftegazinkoru” i “Zarubežnjeftu” da RS isplate 150 miliona KM dažbina, koje su dužni po Ugovoru o privatizaciji Naftne industrije.

Taj novac je prijeko potreban i da je Dodik obezbijedio njegovu naplatu, bilo bi to izvrsno. I izvanredan potez.

Ovako, pitanje je da li je taj novac, tih 150 miliona, Dodik otpisao/poklonio “Zarubežnjeftu”, što je bila cijena lobista da mu obezbijede sastanak sa ruskim predsjednikom?!

Sudeći prema onom što je rekao o tome po povratku iz Moskve, gotovo je izvjesno da jeste!

Dodik je upravo o dugu “Zarubežnjefta” prema budžetu RS od 150 miliona KM, govorio po povratku iz Moskve i njegova izjava najbolje svjedoči da od tih para nema ništa.

“Zarubežnjeft po osnovu privatizacionog programa treba RS da uplati određena sredstva (150 miliona KM, op.aut.). Zarubežnjeft, koji ulaže velika investiciona sredstva u rekonstrukciju Rafinerije nafte Brod, predložio je da se da kreditna podrška putem VTB banke u kompletnom iznosu zaduženja koje ima Zarubežnjeft prema Republici Srpskoj. Kamata koja će se zaračunati, biće zaračunata Zarubežnjeftu, kasnije kada se tehnički bude rješavao taj kredit.

Garanciju za taj kredit daće Zarubežnjeft, a ta kompanija plaćaće i kamatu na taj kredit”, kazao je Dodik.Iz njegovih riječi jasno je da Zarubežnjeft neće vratiti dug od 150 miliona KM Republici Srpskoj.Umjesto toga, “obezbijeđen” je kredit koji će vraćati Republika Srpska, pa tako ovaj entitet u poslovima sa “Zarubežnjeftom” gubi ravno 300 miliona KM (150 miliona duga, koji neće biti vraćen, plus 150 miliona kredita, koji će RS vraćati), a Dodikova priča o tome da će “Zarubežnjeft” plaćati kamate, jeste hladna obloga u koju je umotana ova bezočna manipulacija.

Preskupo su Republiku Srpsku koštale Dodikove podmoskovske večeri.Projekte i mogućnosti saradnje sa Ruskom Federacijom, Dodik najavljuje već godinama, ali oni nikako da se i dese. Jedino su na djelu špekulativni poslovi sa Rafinerijom, u kojima je iz RS izvučeno 700 miliona KM.

Ni sada nije ništa, ama baš ništa, konkretno donio iz Rusije.

Sem prazne priče o kreditnim zaduženjima, koju priča već mjesecima.Tako je u vodu bačena velika prilika da se iskoristi sastanak sa Putinom, kako bi se došlo i do novca koji pripada RS i do nekog značajnijeg projekta.

Birači će to znati kazniti.

SlobodanVaskovicBlog

Komentari / 64

Ostavite komentar
Name

marija

19.09.2014 14:48

Glasace svi za njega koji su ludi

ODGOVORITE
Name

SAŠA

19.09.2014 14:48

Sve se svodi na sljedeće - Između sopstvene slobode i teških zloupotreba institucija i interesa RS, Milokrad če uvijek izabrati ovo prvo...sopstvenu slobodu... To jeste razumljivo (čovjek je uplašen), ali nije legitimno...to je državni udar....

ODGOVORITE
Name

Nikolas

19.09.2014 14:50

Ovo je borba za biti ili ne biti!? Ukoliko Dodik padne svi njegovi poslovi ce izaci u javnost,ljudi koji su bili oko njega ce progovoriti i narod ce se naci u cudu kada vidi istinu,a niko je vidjeti nece dok ne ode sa vlasti.Mnogo toga strasnog za narod je trenutno skriveno.Zato jeste borba za biti ili ne biti!

ODGOVORITE
Name

sasars

19.09.2014 14:51

Pa ko to ne vidi, taj ili nema očiju, ili ima koristi od sekte zvane snsd, i glasa za njih! To su zli ljudi! Oni su nam donijeli užas!

ODGOVORITE
Name

СМРТ РЕЖИМУ СЛОБОДА НАРОДУ

19.09.2014 14:52

КРАЈЊИ ЦИЉ ЈЕ ДА ТЕ ВИДИМО ИЗА РЕШЕТАКА ПОСЛЕ 12 ОКТОБРА

ODGOVORITE
Name

Prevaren

19.09.2014 14:54

Jedva cekam sudjenje Dodiku.

ODGOVORITE
Name

MILA

19.09.2014 14:56

CIJELU I.HERCEGOVINU STE UNISTILI!

ODGOVORITE
Name

miki

19.09.2014 15:03

Svaka cast presednice!? Kada nas vec smatras ovcama, pital ti Putina imal kakvog povoljnog koncetrata da nas preranis zimuz. Ja verujem da je on dobio kredit. Zato je rusima morao oprostiti dug, a rusi mu obecali azil posle izbora. Drago je njima kada neko sa strane dodje i donesi par miliardi u rusiju, njima ne mozes da ne platis porez na imovinu.

ODGOVORITE
Name

Neutralan

19.09.2014 15:04

A zasto bi vjerovali Vaskoviću kad je i on iz tog tabora. Lazu i jedni i drugi zarad vlasti i popularnosti

ODGOVORITE
Name

Vasilije

19.09.2014 15:07

12.oktobra ćemo tačno znati koliko u RS imamo normalnih ljudi,a koliko onih po liku velikog crvenog vođe:neotesanih sirovina,nekulturnih i necivilizovanih marioneta.Vjerujem u daleko veću cifru normalnih,živi bili pa vidjeli!

ODGOVORITE
Name

Sinisa

19.09.2014 15:27

Ako ovaj arogantni tip opet pobijedi tesko nama , toliko neprijatelja je stvorio tokom svoje vladavine - diktature , niti se ikad ponasao kao predsednik niti je to covek koji ce nam donijeti investicije , pa pogledajte Srbiju u koju bogati Arapi ulazu milijarde jer pametnom Vucicu nije bitno kako se ko zove nego kao pravi drzavnik otvara vrata svima i naziva ih prijateljima . Dok je Dodik na vlasti o tome mozemo samo sanjati ...

ODGOVORITE
Name

Vlado Banja Luku

19.09.2014 15:42

Za Dodika navija i Budimir i bratija iz Federacije. Danas ga kao Budimir proziva zbog kao referenduma i "spremte se". Stari dobri trik - Dodik kao brani RS, a muslimani i Hrvati je kao napadaju. Onda Dodik napada BiH, a muslimani i Hrvati je brane... Sve ne bi li jedni drugima digli rejting. Kada izbori prodju, onda Dodik i Lagumdzija podijele plijen!. Ali, ovaj put nece proci, svi na izbore, nemoj neko da bi ostao kuci...

ODGOVORITE
Name

JA

19.09.2014 15:50

Taj Covjek mi je se totalno Zgadnio!!!Mafija teska!!!

ODGOVORITE
Name

MONT EVEREST

19.09.2014 15:52

Svi njegovi pokusaji da ne vjeruje narod svojim ocima,nego onome sto mu on kaze su propali.Sada trpa Rusiju izvlaceci iz konteksta sve,ali dzaba mu je!? Ljudi vjeruju svojim ocima a ne njegovim lazima.Promjene stizu nezaustavljivo jer to narodu treba i narod to hoce.

ODGOVORITE
Name

mitar loparac

19.09.2014 16:00

BN zasluzuje da bude zatvorena!

ODGOVORITE
Name

kico

19.09.2014 16:03

Vjerujte da se vec nudi 300 KM za glas SNSD-u u Bijeljini a narod ko narod daj mu malo na kasikicu! Nadam se i u boga uzdam da nece opet oni pobijediti a ako pobijede pocece i po kucama otimati, tesko nam se

ODGOVORITE
Name

heo

19.09.2014 16:09

Debeli je pravi seoski djilkos i posto je nepismen on vidi drzavu kao svoju seosku prciju,a on je tu mali diktator koji je nakrao od postenog svijeta za vrijeme rata. Usljed enormne pljacke on je umislio da je strasno sposoban jer po njegovoj seosko-djilkoskoj logici on je mudar a posten svjet je budala sto je ginuo za drzavu i srpstvo jer Debeli niti vjeruje u srpstvo niti u Boga niti u drzavu.Taj bi djete svoje prodao ispod satora a ne nas.Sto bi moj djed rekao Debeli je jedna kukavica.

ODGOVORITE
Name

Sest lazi RTRS-a

19.09.2014 16:14

Centralna vijest na RTRS-u je: Putin podržao Dodika. 2. Motiv Dodikove posjete, dakle,nisu investicije koje navode nego ''podrška'' na izborima. 3.Dodik nije išao u posjetu RF u svojstvu predsjednika SNSD-a nego kao predsjednik Republike 4. Ako kao predsjednik Republike ide u zvaničnu posjetu RF da bi dobio podršku na izborima - on zloupotrebljava instituciju predsjednika 5.RTRS je otvoreno slagao u prevodu: tačan prevod je ''Знам да вас значајан број(значительная часть) бирача подржава, то је сасвим јасно.'' a ne - znam da Vas većina birača (значительная часть) podržava, to je danas jasno'' - kako je to preveo RTRS - 6. RTRS je stranački servis koji manipuliše ljudima koji plaćaju pretplatu za taj servis

ODGOVORITE
Name

Milos-Laus

19.09.2014 16:17

Dva posljednja računa RTRS-a sam zgužvao, a budu li došla na naplatu sudski - tužiću ih... Ja da plaćam da me neko laže - ne ide Mile...

ODGOVORITE
Name

Србослав

19.09.2014 16:18

Баш је исцрпно Путин водио разговор и дао све од себе да Додику образложи своје стајалиште у двје ријечи, оно у стилу " аха свјестан сам тога"(али ме боли јајце за све вас тамо негдје) и "хвала"!

ODGOVORITE
Name

Младен Градишка

19.09.2014 16:21

Нисам ни русофил ни русофоб да бих се мјерио у тим емотивним карактеристикама, али ово промовисање по Москви је трагикомично, а то што неко говори зашто Тадић и Босић нису ишли у Москву, па они би логично требали као опозиционари да се састају са представницима опозиције, али не виде сврху свега тога. Зато ће Огњен довести званичнике у РС на састанак и непосредну привредну сарадњу

ODGOVORITE
Name

Ljuban

19.09.2014 16:24

Čisto sumnjam da će više biti sastanka Putina sa tobom!?

ODGOVORITE
Name

Ranko-Banjaluka

19.09.2014 16:25

Što je dosta,dosta.Dosta hodanja ,dosta laganja svog naroda,dosta zaduživanja ovog jadnog naroda,čiji će unuci vraćati dugove kojim nas zaduži ova crvena sekta.Nećeš ,naš vrli precjedniče,imati prilike da se više sastaješ sa Putinom,a da će on doći-sigurno će doći,samo što će ga dočekati normalni ljudi i patrioti koji su se borili za ovu zemlju.A ti ,precjedniče,odaberi buduću destinaciju:Foča,Tunjice...

ODGOVORITE
Name

Драган

19.09.2014 16:27

Правило је до сад потврдило, чега се код Додик ухватио то је и пропадало, бојим се и за ове успостављене односе српског народа са Русијом, после сушних година и СССР-а, ИБ-а, коминтерни, Јељцина, да би се могло и то пријатељство поново срозати, зато што се заснива на неискрености са наше стране и изузетно јасно израженог сељачког менталитета од стране Додика у тим односима и сарадњи. Додик ово жели да покаже искључиво као неки свој лични успјех, Додик је исто тако користио НАТО алијанси у циљу стварања неког свог култа личности. Ништа он није промјенио од тада, само је препознао себи нову страну за личну корист. Било како било, ипак је највећа флегма и најјачи политички играч на овим балканским просторима Мило Ђукановић, он је тата за све ове копије. Кад он нешто процјени, то поуздано буде тачно тако, а осим тога, све што је Ђукановић користио од личних пријатељстава, све је то усмјерио у корист и за добро своје Црне Горе.

ODGOVORITE
Name

SNSD do smrti

19.09.2014 16:37

Tako je presjednice,izbori su vec odluceni,opozicija se ne mora vise patiti i guliti po mjesnim zajednicama,ovo je bio mat u dva poteza,Rusija je osvojena,sad je Kina na redu a tamo ce biti lako jer su i oni crveni,sad ce nas srba s rusima i kinezima biti preko milijardu i po,eto Srpske do Japana

ODGOVORITE
Name

GOTOV JE!

19.09.2014 16:39

Milorad Dodik 2004: "Ni konja ne možeš dva puta navesti na praznu zobnicu." On je nas 2 puta naveo, više neće, niko nije više lud da vjeruje Dodikovim lažima.

ODGOVORITE
Name

Stevo-Zabari

19.09.2014 16:40

Stabilan budžet do slijedećeg kredita, još nova dva ugovorena. Nisu to krediti IRB-a koje daješ sinu i Dragićevićki da se ne moraju vratiti. Ne zaboravi da vam je Cenićka ostavila sto pedeset milion suficita u budžetu kad ste došli na vlast. Vi ste nagurali nekoliko milijardi vanjskog duga i to skoro sve u potrošnju, plus telekom. Rusi, ako ne možeš vraćati dug, uzmu šume, vode.., a kad to nestane dužnićko, ekonomsko i političko ropstvo. I kad dođu rusi, vidjet ćete kako Musa dere jarca. Pitajte Bugare, Čehe, Slovake, Madžare, Runune... No najgore od svega taj političko-ekonomski "šlamperaj" će morati peglati Država BiH

ODGOVORITE
Name

zuti

19.09.2014 17:28

Svaka ti cast Vaskovicu, skidam ti kapu na ovom komentaru.

ODGOVORITE
Name

marinko1

19.09.2014 17:28

KICO MOLIM TE NE LAZI DA SI REKAO 50 KM vec 300, pa bolan Kico kako mozes spavat, kad toliko lazes.

ODGOVORITE
Name

Knjaz Milos

19.09.2014 17:51

Mi smo (RS) bez ikakvih problema u privredi, penzije su redovne, plate takodjer (jednom godisnje). Stepen kriminala je u stalnom opadanju (jer se nema vise sta ni ukrasti), bruto proizvod raste (dukat onome iz vlade ko zna sta je to), velike zemlje nas podrzavajuu kreditima (velike zemlje = velike kamate)... Ljudi mi svi trebamo na lijecene. Jer predsjednik sta nam prica da nas svi napadaju da se gomilaju neprijatelji na granicama. Ne mogu vise. Idem slusati Boru Corbu i onu laganu pjesmu: "Kako je lijepo biti glup"

ODGOVORITE
Name

Лекција

19.09.2014 18:00

Неће главни Баја бомбаш да учи лекцију за својер добро, већ дјели на један деспотски начин лекцију новинару, гдје га дрско пита из које си ТВ куће, и потом прекида пресс конференцију, коју је уприличио са својом поданицом у 12 сати на режимској телевизији. Очито да је преврнуо шаховску плочу, и напросто не зна који потез да повуче, а како сједи на образу, онда ће та сва његова лутања по бијелом свијету и те како коштати већ и онако оштећене грађане Републике Српске. Сада гарант лети за Београд, како би Вучићу испричао, колико је дана чекао на пријем код Предсједника РФ његове екселенције Путина. Е да нам је ту сподобу скинути са грбаче, као и његове поданике и кумове, искрено мислим да би истог момента кренуло на боље. Ово пишем из дна душе, из јединог разлога, да се грађани бирачи коначно опредјеле за промјене , да нас паметнији и нормалнији људи поведу у наду из безнађа.

ODGOVORITE
Name

Ja

19.09.2014 18:10

Nema glupljeg a ni pokvarenijeg naroda od Dodikovih kvazisrba.

ODGOVORITE
Name

Skot

19.09.2014 18:44

Daj vise referendum Mile!!!

ODGOVORITE
Name

Dada

19.09.2014 18:54

Dvoje ljudi zadužuju naciju, a niko nema pojma kod koga i pod kojim uslovima. Izgleda da ne znaju ni oni sami na šta su stavili potpis.

ODGOVORITE
Name

zver

19.09.2014 19:18

SNSD treba poslje izbora svesti na stranku statisticku gresku ,Zivio Nebojsa Vukanovic

ODGOVORITE
Name

Mitar

19.09.2014 19:41

Svi smo mi vec upoznati sa prljavim igrama SNSD i nece nas prevariti ovaj put!

ODGOVORITE
Name

Душан

19.09.2014 20:08

Било како било али мислим да ипак у октобру долази до смјене власти јер народ неће опет насјести на демагогију владајућих јер им је једноставно доста овакве политике за коју су увидјели да не води нигдје и да су спремни за промјене да покушају да коначно живе нормално

ODGOVORITE
Name

hercegovina

19.09.2014 20:28

Covjek nas zaduzi jos za 100 godina,nemam rijeci. Svak ko ima igdje da ide iz ovoga tamnog vilajeta ce posle ovoga vjerovatno otici

ODGOVORITE
Name

Gavro

19.09.2014 20:41

Diktator Dodik, ni uz pomoc RTRS ovaj put nece proci. narod je progledao.

ODGOVORITE
Name

Disident

19.09.2014 20:52

Ojadio i pokrao svoj srpski narod da nam nema povratka u narednih stotinu godina...Sa svojom bulumentom ukrao preko pet milijardi eura, treba ga dozivitno u zatvor

ODGOVORITE
Name

Nikola

19.09.2014 21:01

Dodik je pročitana knjiga. 12. oktobar je samo potvrda te istine i to neće moći niko zaustaviti.

ODGOVORITE
Name

RADMIR

19.09.2014 21:10

ako mi neko ponudi 100 KM glasam za njega.

ODGOVORITE
Name

Diktatura je zakon

19.09.2014 21:15

Ko li ce pobediti na izborima RTRS ili BN ?

ODGOVORITE
Name

E.SH. Hodzic

19.09.2014 21:29

Zasto je Milorad napustio salu. Jer je jedan novinar imo pitanje za Milorada, i nakon deranja je napustio salu. Zar se toliko boji novinara. Sto se tice kruzni tok za plinovod, to jos ne da Evropa. Tek nakon 2016g. bice razgovori. Hvala

ODGOVORITE
Name

Kole

19.09.2014 21:36

Najveća opasnostz za Republiku Srpsku su domaći izdajnici i oni koji ih podržavaju!!!

ODGOVORITE
Name

DOKTOR

19.09.2014 22:31

JA SAM LUD I GLASAĆU ZA DODIKA

ODGOVORITE
Name

kako se kradu izbore?

19.09.2014 23:02

KAKO SE KRADU IZBORI U RS: Listić koji kruži, lažni zapisnici, nepismeni birači, specijalne olovke... Objavljeno: 19.09.2014. - 12:58 Opozicione stranke u RS, okupljene oko Saveza za promjene, smatraju da će vladajuća garnitura na izborima 12. oktobra ponovo pokušati izborni inženjering i krađu glasova http://zurnal.ba/novost/18298/kako-se-kradu-izbori-u-rs-listic-koji-kruzi-lazni-zapisnici-nepismeni-biraci-specijalne-olovke

ODGOVORITE
Name

NEVESINJAC

19.09.2014 23:24

DODIK JE NAJBOLJI!

ODGOVORITE
Name

Dada

19.09.2014 23:27

Proustaška politka Milorada Dodika (“naravno i HDZ”) “Zahvalan sam gospodinu Čordašu što je ovdje. Zahvalan sam ministrici Zlatković što je ovdje. Zahvalan sam svima koji će nas podržati, mene, Željku, a to je DNS, Socijalistička partija, naravno i HDZ. Ako vam nisu rekli, evo sad da vam ja kažem. Zašto? Mi smo radili na strateškom partnerstvu i razumijemo položaj hrvatskog naroda. Nismo ostavili taj narod u polički teškim trenucima prethodnih godina. Minutaža od 3:53 do 4:33, link do stranice: https://www.facebook.com/video.php?v=845513175493405 Tribina održana u Brodu. Nedaleko od Sjekovca u kojem je taj HDZ s kojim je Dodik u strateškom partnerstvu poubijao na stotine srba za koje niko nije odgovarao...

ODGOVORITE
Name

bocha_rs

19.09.2014 23:44

Zivio Dodik !!! :-):-):-)

ODGOVORITE
Name

Parni

20.09.2014 00:36

Sve napisano kako jeste. Nismo ni svjesni kakve nam probleme ludi baja moze napraviti.

ODGOVORITE
Name

Van Gogh

20.09.2014 01:14

Evo hajde da budemo objektivni i realni. Dodik je lopov i prevarant, to smo se valjda do sada svi uvjerili. Ali sta se desava posle njega, dali vi ljudi zaista mislite da ce ovi sledeci prevaranti sto dolaze (ako Dodik vrisne) posle biti bolji???? E tu se varate braco Srbi. Kad je Molosevic vladao Srbijom niko od njega gori bio nije, ali u stvari nakon nekog vremena poceli su da ga prave od blata, a zasto? E to ce vam biti jasno kada Dodika skinete. Neka vam je Bog na pomoci.

ODGOVORITE
Name

izgibija

20.09.2014 02:28

Na Dodikovim skupovima je izgibija, narod je uz njega više nego 2006.

ODGOVORITE
Name

Laktaši

20.09.2014 03:47

Ja razumijem Dodika. Covjek je svjestan da gubi izbore, a jedina mogucnost je da dobije azil u Rusiji. Zato i jest isao tamo da bi izbjegao zatvor.

ODGOVORITE
Name

Duško

20.09.2014 08:34

Pa premijer Škotske je podnio ostavku odmah nakon referenduma o nezavisnosti. Milorad se grčevito bori.

ODGOVORITE
Name

Dado

20.09.2014 14:31

1. svaki izbori ista priča isti akteri isto odstojanje. 2. mislite da ako sadasnji lopovi izgube rešavamo probleme? 3. ovo pod 2. po meni nije moguce bez "revolucije". 4. svi koji dodju posle ovih nemaju i nece imati snage da dovedu bilo koga pred sud pravde. 5. sve ovo uporedite sa Srbijom i vidjećete o čemu pišem. Vučić je počeo ali nakon 2.godine vidimo da je samo delimično uspeo .... Čitav system je tako zatrovan da tu nema spasa sem motike i lopate i udri lopove kao šljam

ODGOVORITE
Name

mihajlovic 4

20.09.2014 17:29

Bilo je svasta i svega, u istoriji su ovakve ceremonije poznate, ali su svi samo sebi sjekli granu na kojoj su stajali, jer su radili protiv istine - i zavrsili kao vecina velikana. Zalosno da ti koji imaju vlast u rukama to ne iskoriste da udju u istoriju kao pozitivne licnosti i kao ljudi borci za nacionalne interese kao Mandela ili Gandi ili Tito koji nije ukro penija ni centa od naroda koji im platu daje.

ODGOVORITE
Name

Kreeger

20.09.2014 21:18

Šta mislite koliko koštaju gigantski LCD displeji postavljeni na brzinu od strane SNSD-a i to opet na lopovski način u svim većim gradovima. Brčko nikad nije imalo ovoliki LCD i ove rezolucije. Još jedan znak da se Milokrad pokkušava uhvatiti za slamčicu. GOTOV JE !!!

ODGOVORITE
Name

brko

21.09.2014 01:14

Opet će Debilko ukrast izbore glasački listići su već spremni

ODGOVORITE
Name

Homo sapiens

21.09.2014 10:28

Sve sami politicki jad, pocev od Dodika preko Bosica, Pavica, Djokica, Ivanica sa njihovim druzinama i ostalih koji politicare godinama. Svi su odgovorni za sveopste katastrofalno stanje u zemlji. Nadam se da ce u bliskoj buducnosti nestranacki intelektualci preuzeti vodjstvo i spasiti ovu zemlju i narod od propadanja.

ODGOVORITE
Name

Kapetan

21.09.2014 16:25

Na Bajinoj strani su seljakluk, primitivizam, pijani Rusi, korupcija, neznanje, lopovluk. Na strani SDS-a su mladost, kultura, poštenje, evropska civilizacija, rad, znanje. Eto narode, mislim da izbor nije težak.

ODGOVORITE
Name

Zdravko Gligic

21.09.2014 20:58

Ako Dodik padne, pasce i Republika Srpska zato sto cete i nju da svercujete kao sto ste za vreme rata svercovali oruzjem.

ODGOVORITE
Name

Joe

21.09.2014 22:19

Samo im se ne smije dozvoliti da napuste Srpsku kad padnu.

ODGOVORITE
Name

milan milic

14.11.2014 23:18

O čemu piše ovaj reketaš.Znam ga veoma dobro

ODGOVORITE