Може ли Коста оборити рекорд ПЛ?

Веровали или не, настави ли овим темпом нови нападач Челсија зауставиће се на коти од 67 постигнутих голова!

Фудбал 19.09.2014 | 16:45
Може ли Коста оборити рекорд ПЛ?

Енди Кол и Алан Ширер преживели су Луиса Суареза, али навијачи Челсија се надају да ће њихов нови љубимац Дијего Коста коначно срушити рекорд Премијер лиге по броју постигнутих голова, који одолева већ две деценије.

У сезони 1993/1994, наиме, Кол је 34 пута тресао мреже противничких ривала. Већ наредне исти учинак је имао и Ширер. Било је тада 22 учесника у енглеској елити, 44 утакмице. Велика предност за "старце". Сада је у оптицају 38 кола, а Суарез је био жестоко хендикепиран, јер је био суспендован у првих пет, па је одиграо само 33 меча.

Дијего Коста нема тај проблем. А има и бољу подршку саиграча у Челсију. У прва четири кола постигао је већ седам голова. Овим темпом, израчунали су педантни стастичари компаније Инфострада, стићи ће до коте од 67 погодака! Наравно, нереално је очекивати наставак овако сурове голгетерске серије.

Опет, шпански репрезентативац бразилског порекла је врстан егзекутор. Ка противничком голу ове сезоне шутирао је 15 пута. Скоро половина је завршила у мрежи ривала. Седам голова постигао је и цео тим Манчестер Ситија. Из 48 покушаја.

Прошле сезоне, Коста је у првих пет утакмица Атлетика у Примери постигао пет голова. Касније је успорио, гол је постизао на сваких 110 минута и сезону завршио са бројком од 27 лигашких погодака уз своје име. Челси, ипак, делује много ефикасније од Атлетика. Кости прија такав стил игре. Ове сезоне мету је погађао на сваких 47 минута!

Застрашујуће.

Коментари / 0

Оставите коментар