Može li Kosta oboriti rekord PL?

Verovali ili ne, nastavi li ovim tempom novi napadač Čelsija zaustaviće se na koti od 67 postignutih golova!

Fudbal 19.09.2014 | 16:45
Može li Kosta oboriti rekord PL?

Endi Kol i Alan Širer preživeli su Luisa Suareza, ali navijači Čelsija se nadaju da će njihov novi ljubimac Dijego Kosta konačno srušiti rekord Premijer lige po broju postignutih golova, koji odoleva već dve decenije.

U sezoni 1993/1994, naime, Kol je 34 puta tresao mreže protivničkih rivala. Već naredne isti učinak je imao i Širer. Bilo je tada 22 učesnika u engleskoj eliti, 44 utakmice. Velika prednost za "starce". Sada je u opticaju 38 kola, a Suarez je bio žestoko hendikepiran, jer je bio suspendovan u prvih pet, pa je odigrao samo 33 meča.

Dijego Kosta nema taj problem. A ima i bolju podršku saigrača u Čelsiju. U prva četiri kola postigao je već sedam golova. Ovim tempom, izračunali su pedantni stastičari kompanije Infostrada, stići će do kote od 67 pogodaka! Naravno, nerealno je očekivati nastavak ovako surove golgeterske serije.

Opet, španski reprezentativac brazilskog porekla je vrstan egzekutor. Ka protivničkom golu ove sezone šutirao je 15 puta. Skoro polovina je završila u mreži rivala. Sedam golova postigao je i ceo tim Mančester Sitija. Iz 48 pokušaja.

Prošle sezone, Kosta je u prvih pet utakmica Atletika u Primeri postigao pet golova. Kasnije je usporio, gol je postizao na svakih 110 minuta i sezonu završio sa brojkom od 27 ligaških pogodaka uz svoje ime. Čelsi, ipak, deluje mnogo efikasnije od Atletika. Kosti prija takav stil igre. Ove sezone metu je pogađao na svakih 47 minuta!

Zastrašujuće.

Komentari / 0

Ostavite komentar