Ф1: За викенд станица - Сингапур

Након трке у Монци, следи нам још један Ф1 спектакл - караван се сели у Сингапур, где ће се возити можда и одлучујућа трка за генерални пласман. А трка је на програму у недељу од 14 сати.

Остали спортови 19.09.2014 | 15:45
Ф1: За викенд станица - Сингапур

Поприште ће бити спектакуларна стаза Марина Беј, возиће се под рефлекторима, што навијачима представља уживање, а возачима вероватно представља прави пакао.

Представљаће им и наредних година, пошто су недавно организатори трке постигли договор са ФИА да се у Сингапуру вози бар до 2017. године.

Наравно, поново ће све очи бити упрте у двојац Мерцедеса Нико Росберг – Луис Хамилтон. Они су и даље у борби за прво место, а од титуле још није одустао Данијел Рикардо. Аустралијанац заостаје 72 бода, а отежавајућа околност за њега је то што су у Ред Булу одлучили да неће бити тимских наредби, односно, да Фетел неће возити за њега.

Можда и најпријатније изненађење ове сезоне, екипа Вилијамса, нада се још једној успешној трци по улицама Сингапура. Оно што је добро за њих је да су челници тима јавно рекли да верују у ову возачку комбинацију (Маса-Ботас).

Стаза Јас Марина дуга је пет километара и 65 метара, а има чак 23 кривине што најбоље говори о томе какви напори очекују возаче.

Подсетимо, у Монци је тријумфовао Луис Хамилтон за воланом Мерцедеса, његов клупски колега Нико Розберг је био други, а потом је кроз циљ прошао тандем Вилијамса, Маса - Ботас, те Рикиардо из Ред Була, Фетел, Перез, Батон, Раиконен и остали.

У надметању возача Розберг води са 238 бодова, Хамилтон има 216, Рикардо 166, Ботас 122, Алонсо 121, Фетел 106, а Батон 72, док је код конструктора поредак следећи: Мерцедес 454 бода, Ред Бул 272, Вилијамс Мерцедес 177, Ферари 162, Мекларен Мерцедес 110, Форс Индија Мерцедес 109, СТР Рено 19, Лотус Рено 8...

Коментари / 0

Оставите коментар