Ко ће бити нови тренер Лидса? Компјутер?!

Ма какви Фаулер, Хаселбајнк и Бити, председник Ћелино не жели да ради са људима.

Фудбал 19.09.2014 | 10:45
Ко ће бити нови тренер Лидса? Компјутер?!

Италијански власници клубова често умеју да буду ексцентрични, али ако председник Лидса Масимо Ћелино уради ово о чему се спекулише то ће се граничити са потезима зликовца из филмова о Џејмсу Бонду.

Пошто је 28. августа отпустио Дејвида Хокадеја са места тренера екипе и то после мање од 70 дана обављања посла Италијан је схватио да му треба стручњак који ће се више бавити тактиком и дешавањем на терену, а не вођењем „његове“ екипе, како би се Ћелино једини питао о довођењу играча и клупској политици.

За позицију шефа стручног штаба Лидса су се прајавили легендарни фудбалери Роби Фаулер, Џими Флојд Хаселбајнк и Џејмс Бити, али их је Ћелино редом одбио и посао понудио доскорашњем селектору Аргентине Алехандру Сабељи, али његова понуда није прихваћена.

На крају се и компанија Елите Спорт Технолоџис укључила у трку и Ћелину понудила баш оно шта му треба – компјутерски програм који се бави само тактиком и тренинзима – Глобал Коуч.

Председник фирме Емил Колман је открио да како се седиште компаније налази близу Лидса, скоро цело особље навија за овај клуб и сматра да Глобал Коуч Белима може да донесе константост у резултатима, као и да је спреман да разговара са председником клуба.

Али ко би онда ту викао на играче да их разбуди, лупио их по рамену када улазе у игру да их подстакне? Фудбал би изгубио душу.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Програмер

19.09.2014 08:56

Поставити рачунар за тренера и роботе да играју фудбал. Како би ту програмери зарадили велике паре(под условом да неко то гледа, у шта искрено сумњам:)).

ОДГОВОРИТЕ