Ko će biti novi trener Lidsa? Kompjuter?!

Ma kakvi Fauler, Haselbajnk i Biti, predsednik Ćelino ne želi da radi sa ljudima.

Fudbal 19.09.2014 | 10:45
Ko će biti novi trener Lidsa? Kompjuter?!

Italijanski vlasnici klubova često umeju da budu ekscentrični, ali ako predsednik Lidsa Masimo Ćelino uradi ovo o čemu se spekuliše to će se graničiti sa potezima zlikovca iz filmova o Džejmsu Bondu.

Pošto je 28. avgusta otpustio Dejvida Hokadeja sa mesta trenera ekipe i to posle manje od 70 dana obavljanja posla Italijan je shvatio da mu treba stručnjak koji će se više baviti taktikom i dešavanjem na terenu, a ne vođenjem „njegove“ ekipe, kako bi se Ćelino jedini pitao o dovođenju igrača i klupskoj politici.

Za poziciju šefa stručnog štaba Lidsa su se prajavili legendarni fudbaleri Robi Fauler, Džimi Flojd Haselbajnk i Džejms Biti, ali ih je Ćelino redom odbio i posao ponudio doskorašnjem selektoru Argentine Alehandru Sabelji, ali njegova ponuda nije prihvaćena.

Na kraju se i kompanija Elite Sport Tehnolodžis uključila u trku i Ćelinu ponudila baš ono šta mu treba – kompjuterski program koji se bavi samo taktikom i treninzima – Global Kouč.

Predsednik firme Emil Kolman je otkrio da kako se sedište kompanije nalazi blizu Lidsa, skoro celo osoblje navija za ovaj klub i smatra da Global Kouč Belima može da donese konstantost u rezultatima, kao i da je spreman da razgovara sa predsednikom kluba.

Ali ko bi onda tu vikao na igrače da ih razbudi, lupio ih po ramenu kada ulaze u igru da ih podstakne? Fudbal bi izgubio dušu.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Programer

19.09.2014 08:56

Postaviti računar za trenera i robote da igraju fudbal. Kako bi tu programeri zaradili velike pare(pod uslovom da neko to gleda, u šta iskreno sumnjam:)).

ODGOVORITE