Фојгт - 51, 115 на сат бициклом!

Немачки бициклиста Јенс Фојгт поставио је нови светски рекорд тиме што је за сат времена на велодрому у Швајцарској прешао 51,115 километар.

Остали спортови 19.09.2014 | 09:15
Фојгт - 51, 115 на сат бициклом!

Претходни рекорд износио је 49,7 километара, држао га је од 2005. године Ондреј Шошенка, а 43-годишњи Фојгт је комплетирао преко 200 кругова да би га надмашио за нешто више од једног километара.

“Ово је један од највећих успеха у мојој каријери”, рекао је Фојгт, који је рекао да ће се после тог рекорда повући из професионалног бициклизма.

Нови рекорд је постављен на бициклу за потеру на велодрому, пошто је Међународна бициклистичка уније (УЦИ) променила правила по питању употребе аеродинамичне опреме.

Пре 14 година, УЦИ је одлучила да покушаји постављања рекорда на традиционалном бициклу неће бити важећи. Тако су поништени рекорди које су поставили Грејем Обри 1994. године и Крис Бордмен две године касније.

Сер Бредли Вигинс је већ исказао заинтересованост да покуша да обори Фојгтов рекорд наредне године, док је слично најавио и Фабријан Канчелара, четвороструки светски шампион у вожњи на хронометар.

Коментари / 0

Оставите коментар