Играчи жале за побједом, Паулињо хвали Партизан

Капитен Партизана Саша Илић одиграо је баш капитенски у ремију са Тотенхемом 0:0 на старту Лиге Европе и жали што цео плен није остао у Хумској. Млади везиста Партизана Данило Пантић сматра да не могу бити потпуно задовољни освојеним бодом против Тотенхема (0:0) на старту такмичења у Ц групи Лиге Европе. Везиста Тотенхема, Паулињо, истакао после ремија у Хумској квалитет противника и атмосферу на стадиону.

Фудбал 19.09.2014 | 09:30
Играчи жале за побједом, Паулињо хвали Партизан

"Задовољан сам бодом и приказаном игром, јер смо у чак појединим тренуцима били бољи од Тотенхема. Свакако да смо могли и до победе, јер смо имали неколико изузетних прилика, заслужили смо бод, а уз мало треће могли смо и до сва три. Играли смо фудбал, надметали се са једном екипом каква је Тотенхем, али не треба се сада уздигнути. Чим Тотенхем не направи шансу, не можеш да будеш незадовољан. Ово је бод за све који воле Партизан, обећавам да ћемо покушати да поновимо овакву игру и у наставку такмичења, али пре тога морамо да победимо у Крагујевцу како би овај бод добио на тежини", већ Илић размишља о дуелу са Радничким у Суперлиги.

Легендарни везиста црно-белих посебно се осврнуо на деби дефанзивца Лазара Ћирковића за кога је имао само речи хвале.

"Није лако дебитовати на оваквој утакмици, али управо се на оваквим мечевима постаје играч и презадовољан сам како је дечко одиграо, уосталом као и цео тим", истакао је Илић.

Црно-бели су пружили више него достојан отпор премијерлигашу на свом стадиону у Хумској и чини се да су могли и да га савладају.

"Тактички смо одиграли сјајно, имали више шанси од Тотенхема, чак више од 10 пута шутнули ка голу и нисмо потпуно задовољни бодом, јер смо их имали у рукама. Ово је свакако велика сатисфакција, јер надиграти Тотенхем није мала ствар. Хвала навијачима, свака им част, кад год је било тешко они су нас 'дизали' и сигурно да са пуно самопоуздања улазимо у наредне мечеве", поручио је Пантић.

Он је прокоментарисао и одличну шансу коју је имао у самом финишу првог полувремена, на асистенцију Саше Илића.

"Добро сам истрчао, али сам се две, три секунде двоумио шта да урадим са лоптом и на крају ми је голман одбранио, али желео сам најбоље. Било би заиста фантастично да сам тада постигао гол, не могу ни да замислим шта би се тада догодило, али шта је - ту је", истакао је Пантић.

Један од најбољих фудбалера Партизана у ремију 0:0 са Тотенхемом на старту Лиге Европе био је Петар Грбић, који је безброј пута прошао по десном крилу и мучио одбрану премијерлигаша.

"Велики бод за нас, како је одмицао меч скупљали смо храброст и брзо видели да Тотенхем није баук. Можда су нас мало и потценили, али у суштини задовољни смо, мада је и цео плен могао да остане код нас. Посебно ме радује што смо имали посед лопте и коначно добро одиграли једну европску утакмицу. Имали смо договор да не будемо само учесници у овом такмичењу и мислим да се то добро видело на терену, уосталом, аплаузи са трибина су све рекли", истакао је Грбић и осврнуо се на своју одличну партију.

"Баш сам задовољан како сам одиграо, играо сам и напред и назад, и сигурно да је ово велика ствар за наше самопоуздање и наредни меч у Крагујевцу", рекао је Грбић.

Фудбалери Тотенхема прошле сезоне остварили су свих шест победа у групној фази Лиге Европе. Ове такмичарске године, кренули су ремијем. И требало би да буду задовољни.

На гостовању Партизану, "певци" су изборили реми без голова, сачувавши свој гол од бољег ривала.

Менаџер лондонског тима супротставио је ослабљеним црно-белима комбиновану стартну поставу, са чак десет измена у односу на претходни првенствени меч. Бразилац Паулињо био је један од играча који су заиграли за Тотенхем од првог минута.

"Нисмо контролисали утакмицу, нисмо играли добро. Партизан има добар тим. Играо је добро", рекао је после изласка из свлачионице момак који је у Тотенхему од 2013. и који је за "А" селекцију Бразила одиграо 32 утакмице.

И он је истакао да ће Лига Европе ове сезоне бити важна његовом тиму.

"Да, ово такмицење нам је вазно као Премијер лига, свако такмицење нам је битно", додао је Паулињо.

Посебно је остао под утиском навијача.

"Одлични су. Бодрили су тим све време", па на питање да упореди атмосферу са оном на бразилским стадиона, кратко одговорио: "Исто је као у Бразилу".

Коментари / 0

Оставите коментар