Igrači žale za pobjedom, Paulinjo hvali Partizan

Kapiten Partizana Saša Ilić odigrao je baš kapitenski u remiju sa Totenhemom 0:0 na startu Lige Evrope i žali što ceo plen nije ostao u Humskoj. Mladi vezista Partizana Danilo Pantić smatra da ne mogu biti potpuno zadovoljni osvojenim bodom protiv Totenhema (0:0) na startu takmičenja u C grupi Lige Evrope. Vezista Totenhema, Paulinjo, istakao posle remija u Humskoj kvalitet protivnika i atmosferu na stadionu.

Fudbal 19.09.2014 | 09:30
Igrači žale za pobjedom, Paulinjo hvali Partizan

"Zadovoljan sam bodom i prikazanom igrom, jer smo u čak pojedinim trenucima bili bolji od Totenhema. Svakako da smo mogli i do pobede, jer smo imali nekoliko izuzetnih prilika, zaslužili smo bod, a uz malo treće mogli smo i do sva tri. Igrali smo fudbal, nadmetali se sa jednom ekipom kakva je Totenhem, ali ne treba se sada uzdignuti. Čim Totenhem ne napravi šansu, ne možeš da budeš nezadovoljan. Ovo je bod za sve koji vole Partizan, obećavam da ćemo pokušati da ponovimo ovakvu igru i u nastavku takmičenja, ali pre toga moramo da pobedimo u Kragujevcu kako bi ovaj bod dobio na težini", već Ilić razmišlja o duelu sa Radničkim u Superligi.

Legendarni vezista crno-belih posebno se osvrnuo na debi defanzivca Lazara Ćirkovića za koga je imao samo reči hvale.

"Nije lako debitovati na ovakvoj utakmici, ali upravo se na ovakvim mečevima postaje igrač i prezadovoljan sam kako je dečko odigrao, uostalom kao i ceo tim", istakao je Ilić.

Crno-beli su pružili više nego dostojan otpor premijerligašu na svom stadionu u Humskoj i čini se da su mogli i da ga savladaju.

"Taktički smo odigrali sjajno, imali više šansi od Totenhema, čak više od 10 puta šutnuli ka golu i nismo potpuno zadovoljni bodom, jer smo ih imali u rukama. Ovo je svakako velika satisfakcija, jer nadigrati Totenhem nije mala stvar. Hvala navijačima, svaka im čast, kad god je bilo teško oni su nas 'dizali' i sigurno da sa puno samopouzdanja ulazimo u naredne mečeve", poručio je Pantić.

On je prokomentarisao i odličnu šansu koju je imao u samom finišu prvog poluvremena, na asistenciju Saše Ilića.

"Dobro sam istrčao, ali sam se dve, tri sekunde dvoumio šta da uradim sa loptom i na kraju mi je golman odbranio, ali želeo sam najbolje. Bilo bi zaista fantastično da sam tada postigao gol, ne mogu ni da zamislim šta bi se tada dogodilo, ali šta je - tu je", istakao je Pantić.

Jedan od najboljih fudbalera Partizana u remiju 0:0 sa Totenhemom na startu Lige Evrope bio je Petar Grbić, koji je bezbroj puta prošao po desnom krilu i mučio odbranu premijerligaša.

"Veliki bod za nas, kako je odmicao meč skupljali smo hrabrost i brzo videli da Totenhem nije bauk. Možda su nas malo i potcenili, ali u suštini zadovoljni smo, mada je i ceo plen mogao da ostane kod nas. Posebno me raduje što smo imali posed lopte i konačno dobro odigrali jednu evropsku utakmicu. Imali smo dogovor da ne budemo samo učesnici u ovom takmičenju i mislim da se to dobro videlo na terenu, uostalom, aplauzi sa tribina su sve rekli", istakao je Grbić i osvrnuo se na svoju odličnu partiju.

"Baš sam zadovoljan kako sam odigrao, igrao sam i napred i nazad, i sigurno da je ovo velika stvar za naše samopouzdanje i naredni meč u Kragujevcu", rekao je Grbić.

Fudbaleri Totenhema prošle sezone ostvarili su svih šest pobeda u grupnoj fazi Lige Evrope. Ove takmičarske godine, krenuli su remijem. I trebalo bi da budu zadovoljni.

Na gostovanju Partizanu, "pevci" su izborili remi bez golova, sačuvavši svoj gol od boljeg rivala.

Menadžer londonskog tima suprotstavio je oslabljenim crno-belima kombinovanu startnu postavu, sa čak deset izmena u odnosu na prethodni prvenstveni meč. Brazilac Paulinjo bio je jedan od igrača koji su zaigrali za Totenhem od prvog minuta.

"Nismo kontrolisali utakmicu, nismo igrali dobro. Partizan ima dobar tim. Igrao je dobro", rekao je posle izlaska iz svlačionice momak koji je u Totenhemu od 2013. i koji je za "A" selekciju Brazila odigrao 32 utakmice.

I on je istakao da će Liga Evrope ove sezone biti važna njegovom timu.

"Da, ovo takmicenje nam je vazno kao Premijer liga, svako takmicenje nam je bitno", dodao je Paulinjo.

Posebno je ostao pod utiskom navijača.

"Odlični su. Bodrili su tim sve vreme", pa na pitanje da uporedi atmosferu sa onom na brazilskim stadiona, kratko odgovorio: "Isto je kao u Brazilu".

Komentari / 0

Ostavite komentar