Гробари, шта ће вам то?!

Групица навијача Партизана потенцијално је загорчала живот свом клубу антисемитским транспарентом.

Фудбал 19.09.2014 | 08:45
Гробари, шта ће вам то?!

Сјајну атмосферу на стадиону у Хумској, током меча првог кола Лиге Европе против Тотенхема, једним делом је упропастила групица навијача са јужне трибине.

Они су током другог полувремена истакли антисемитску паролу, која је током читаве утакмице стајала на једном од улаза на трибину.

На њој је писало "Онлy Јеwисх анд пуссиес" - уз употребу лога једне од најпопуларнијих британских серија ("Онлy фоолс анд хорсес"), са алузијом на то да Тотенхем слови за јеврејски клуб.

Да невоља буде још већа, судијска шесторка ове утакмице је комплетно из Израела!

Наравно, пропуст организатора утакмице и, пре свега, најватренијих навијача, није промакао енглеским новинарима, који су одмах на конференцији за новинаре апострофирали неумесни транспарент.

Прво питање упућено Маурисију Покетину гласило је: "Како коментаришете антисемитски транспарент на јужној трибини?"

"Нисам то видео. Али, ако је тачно то што кажете - онда је то неприхватљиво и показује недостатак поштовања. Штета, атмосфера је била феноменална", одговорио је Аргентинац.

И, заиста, штета јер ће се вероватно о тој застави много више писати и причати у британским медијима него о сјајној игри Партизана и атмосфери коју су направили његови навијачи.

У потпуној беспарици, црно-беле вероватно очекује и драконска казна УЕФА.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Фердо

19.09.2014 07:02

Култура оваквих навијача као што је приказано на фотографије осликава право лице Србије, наравно ту је још и пребијање Њемачког грађанина само зато што говори другим језиком а не Српским, довољно говори ЕУ кога не треба примити.Овакви иступи штете НОРМАЛНИМ СРБИМА ма гдје били.

ОДГОВОРИТЕ