Grobari, šta će vam to?!

Grupica navijača Partizana potencijalno je zagorčala život svom klubu antisemitskim transparentom.

Fudbal 19.09.2014 | 08:45
Grobari, šta će vam to?!

Sjajnu atmosferu na stadionu u Humskoj, tokom meča prvog kola Lige Evrope protiv Totenhema, jednim delom je upropastila grupica navijača sa južne tribine.

Oni su tokom drugog poluvremena istakli antisemitsku parolu, koja je tokom čitave utakmice stajala na jednom od ulaza na tribinu.

Na njoj je pisalo "Only Jewish and pussies" - uz upotrebu loga jedne od najpopularnijih britanskih serija ("Only fools and horses"), sa aluzijom na to da Totenhem slovi za jevrejski klub.

Da nevolja bude još veća, sudijska šestorka ove utakmice je kompletno iz Izraela!

Naravno, propust organizatora utakmice i, pre svega, najvatrenijih navijača, nije promakao engleskim novinarima, koji su odmah na konferenciji za novinare apostrofirali neumesni transparent.

Prvo pitanje upućeno Maurisiju Poketinu glasilo je: "Kako komentarišete antisemitski transparent na južnoj tribini?"

"Nisam to video. Ali, ako je tačno to što kažete - onda je to neprihvatljivo i pokazuje nedostatak poštovanja. Šteta, atmosfera je bila fenomenalna", odgovorio je Argentinac.

I, zaista, šteta jer će se verovatno o toj zastavi mnogo više pisati i pričati u britanskim medijima nego o sjajnoj igri Partizana i atmosferi koju su napravili njegovi navijači.

U potpunoj besparici, crno-bele verovatno očekuje i drakonska kazna UEFA.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Ferdo

19.09.2014 07:02

Kultura ovakvih navijača kao što je prikazano na fotografije oslikava pravo lice Srbije, naravno tu je još i prebijanje Njemačkog građanina samo zato što govori drugim jezikom a ne Srpskim, dovoljno govori EU koga ne treba primiti.Ovakvi istupi štete NORMALNIM SRBIMA ma gdje bili.

ODGOVORITE