ФСС Звезди: Гдје сте, вршиоци дужности?!

Одбор за хитна питања ФСС изразио разочарање што нико од чланова "техничке владе" ФК Црвена звезда није дошао у Стару Пазову на састанак.

Фудбал 18.09.2014 | 21:45
ФСС Звезди: Гдје сте, вршиоци дужности?!

Управни одбор Црвене звезде у среду је од председника Фудбалског савеза Србије, Томислава Караџића, званично затражио да поднесе оставку и распише ванредне изборе "на свим нивоима" у фудбалској организацији.
Дан касније у Старој Пазови је заседао Одбор за хитна питања ФСС, на челу са Караџићем, који је након тога издао опширно саопштење.

Највише простора посвећено је управо одговору на захтев црвено-белих.

"Чланови Одбора за хитна питања изразили су разочарање чињеницом да нико од чланова 'техничке владе' нашег најтрофејнијег клуба није присуствовао данашњем скупу, иако им је упућен званичан позив", стоји у саопштењу, које у делу везаном за ово питање преносимо у целини.

"Као озбиљни фудбалски радници, чланови најоперативнијег тела наше организације очекивали су да данашњем састанку присуствује вршилац дужности председника Управног одбора ФК Црвена звезда Светозар Мијаиловић, потписник иницијативе и захтева за расписивањем избора. Реч је о дугогодишњем руководиоцу ФК Црвена звезда, који у последње време обавља функцију вршиоца дужности председника Управног одбора клуба и за кога верујемо да је адекватна особа да стручно објасни ставове које остали вршиоци дужности разних функција у ФК Црвена звезда пласирају у јавност.

ФСС ће поступити у року који су предложили вршиоци дужности бројних функција најтрофејнијег српског клуба - а реч је о 30 дана - и изнети сопствено виђење ситуације. До тога је могло и данас да дође, да су вршиоци дужности бројних функција ФК Црвена звезда прихватили позив за присуство састанку Одбора за хитна питања ФСС.

У вези захтева чланова 'техничке владе' ФК Црвена звезда, чланови Одбора за хитна питања изразили су уверење да ће до тог рока и ФК Црвена звезда изабрати легално руководство на седници Скупштине клуба. Верујемо да је то једини пут да се заустави континуирано кршење Статута ФК Црвена звезда и створе услови за спровођење легитимног дијалога са члановима ФСС.

Због тога, а у ситуацији када се пред нама налазе бројне веома важне акције националних селекција, суочени са чињеницом да је изостао толико очекивани дијалог на данашњем састанку, одлучено је да се одговор на захтев чланова 'техничке владе' ФК Црвена звезда упути по завршетку репрезентативних акција.

До изношења сопственог одговора, чланови ФС Србије неће у јавности коментарисати ситуацију око захтева ФК Црвена звезда.

Уверени смо да овакав став наилази на пуно разумевање свих чланова фудбалске Србије. ФСС итекако поштује ФК Црвена звезда, али и наглашава да она није једини клуб наше земље и да не смемо да се бавимо само њеним захтевима".

С обзиром на то да је повод отвореном незадовољству Звездиних челника било суђење на првенственој утакмици са Напретком у Крушевцу (0:0), Одбор за хитна питања извршио је и анализу арбитраже у досадашњем делу сезоне.

"Чланови Одбора за хитна питања закључили су да у појединим ситуацијама судије раде под изузетним притиском. У том циљу, упућена им је пуна подршка и охрабрују се на путу стриктног примењивања свих правила фудбалске игре".

"Такође, од њих се захтева и да све евентуалне притиске и нападе, пре, током и после утакмице, на стадиону и ван њега, пријаве надлежним органима".

На састанку у Старој Пазови разматран је и процес изградње рефлектора на још четири стадиона и предложен нови пројекат, везан за изградњу терена са вештачком травом широм Србије.

Коментари / 0

Оставите коментар