FSS Zvezdi: Gdje ste, vršioci dužnosti?!

Odbor za hitna pitanja FSS izrazio razočaranje što niko od članova "tehničke vlade" FK Crvena zvezda nije došao u Staru Pazovu na sastanak.

Fudbal 18.09.2014 | 21:45
FSS Zvezdi: Gdje ste, vršioci dužnosti?!

Upravni odbor Crvene zvezde u sredu je od predsednika Fudbalskog saveza Srbije, Tomislava Karadžića, zvanično zatražio da podnese ostavku i raspiše vanredne izbore "na svim nivoima" u fudbalskoj organizaciji.
Dan kasnije u Staroj Pazovi je zasedao Odbor za hitna pitanja FSS, na čelu sa Karadžićem, koji je nakon toga izdao opširno saopštenje.

Najviše prostora posvećeno je upravo odgovoru na zahtev crveno-belih.

"Članovi Odbora za hitna pitanja izrazili su razočaranje činjenicom da niko od članova 'tehničke vlade' našeg najtrofejnijeg kluba nije prisustvovao današnjem skupu, iako im je upućen zvaničan poziv", stoji u saopštenju, koje u delu vezanom za ovo pitanje prenosimo u celini.

"Kao ozbiljni fudbalski radnici, članovi najoperativnijeg tela naše organizacije očekivali su da današnjem sastanku prisustvuje vršilac dužnosti predsednika Upravnog odbora FK Crvena zvezda Svetozar Mijailović, potpisnik inicijative i zahteva za raspisivanjem izbora. Reč je o dugogodišnjem rukovodiocu FK Crvena zvezda, koji u poslednje vreme obavlja funkciju vršioca dužnosti predsednika Upravnog odbora kluba i za koga verujemo da je adekvatna osoba da stručno objasni stavove koje ostali vršioci dužnosti raznih funkcija u FK Crvena zvezda plasiraju u javnost.

FSS će postupiti u roku koji su predložili vršioci dužnosti brojnih funkcija najtrofejnijeg srpskog kluba - a reč je o 30 dana - i izneti sopstveno viđenje situacije. Do toga je moglo i danas da dođe, da su vršioci dužnosti brojnih funkcija FK Crvena zvezda prihvatili poziv za prisustvo sastanku Odbora za hitna pitanja FSS.

U vezi zahteva članova 'tehničke vlade' FK Crvena zvezda, članovi Odbora za hitna pitanja izrazili su uverenje da će do tog roka i FK Crvena zvezda izabrati legalno rukovodstvo na sednici Skupštine kluba. Verujemo da je to jedini put da se zaustavi kontinuirano kršenje Statuta FK Crvena zvezda i stvore uslovi za sprovođenje legitimnog dijaloga sa članovima FSS.

Zbog toga, a u situaciji kada se pred nama nalaze brojne veoma važne akcije nacionalnih selekcija, suočeni sa činjenicom da je izostao toliko očekivani dijalog na današnjem sastanku, odlučeno je da se odgovor na zahtev članova 'tehničke vlade' FK Crvena zvezda uputi po završetku reprezentativnih akcija.

Do iznošenja sopstvenog odgovora, članovi FS Srbije neće u javnosti komentarisati situaciju oko zahteva FK Crvena zvezda.

Uvereni smo da ovakav stav nailazi na puno razumevanje svih članova fudbalske Srbije. FSS itekako poštuje FK Crvena zvezda, ali i naglašava da ona nije jedini klub naše zemlje i da ne smemo da se bavimo samo njenim zahtevima".

S obzirom na to da je povod otvorenom nezadovoljstvu Zvezdinih čelnika bilo suđenje na prvenstvenoj utakmici sa Napretkom u Kruševcu (0:0), Odbor za hitna pitanja izvršio je i analizu arbitraže u dosadašnjem delu sezone.

"Članovi Odbora za hitna pitanja zaključili su da u pojedinim situacijama sudije rade pod izuzetnim pritiskom. U tom cilju, upućena im je puna podrška i ohrabruju se na putu striktnog primenjivanja svih pravila fudbalske igre".

"Takođe, od njih se zahteva i da sve eventualne pritiske i napade, pre, tokom i posle utakmice, na stadionu i van njega, prijave nadležnim organima".

Na sastanku u Staroj Pazovi razmatran je i proces izgradnje reflektora na još četiri stadiona i predložen novi projekat, vezan za izgradnju terena sa veštačkom travom širom Srbije.

Komentari / 0

Ostavite komentar