Почела изградња привременог насипа

На обали Дрине код Јање почела је изградња привременог насипа који би требало да заштити овај дио Семберије од изливања ријеке.

Република Српска 18.09.2014 | 18:06
Почела изградња привременог насипа

Изградња главног насипа удужини од 33 километра планирана је за сљедећу годину, поручили су из Јавне установе "Воде Српске".

Осим санације савског насипа и дијела дринске обале, Јавна установа "Воде Српске" изводи радове и на изградњи привременог насипа на Дрини, на локацији Орлово Поље код Јање.

"Орлово поље представља једно од критичних тачака на ријеци Дрини, због ниже коте терена. Јавна установа "Воде Српске" припремила је елаборат о изради привременог насипа у дужини од 1.800 метара и узвишење саобраћајнице за метар и по. Израда главног насипа очекује се у грађевниској сезони 2015. године", изјавила је Рада Баричанин из "Вода Српске".

Плавни талас је у више наврата направио катастрофу у мјесним заједницама Јања и Ново насеље.

"Ово је сада један од крупних потеза што се тиче Вода Републике Српске и не само ово. Воде Српске су овде присутне од 2010. године, када смо санирали узводно “Холандију” и “Три длаке” - дјелимично. Овај наставак радова ће много значити, заштитиће велико пољопривредно земљиште од којег живе људи овде", изјавио је предсједник Мјесне заједнице Ново Насеље Јања Славко Новаковић.

У Водама Српске најављују да ће привремени насип у Орловом пољу, уколико временски услови буду повољни, бити завршен за два мјесеца. Из ове установе још најављују, да ће се изградњом привременог насипа од дринске воде сачувати и остала села у Семберији, прије свега Амајлије, Попови, Дворови, Бродац и остала мјеста у којима су се у мају саставиле савска и дринска вода.

БН ТВ

 

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Вељо

18.09.2014 19:52

Од цијеле прице мој народе бице ове ТРИ...... Црни ти елаборати кад о њима економисти прицају јос експерти, вјероватно смо зато тако и просли у Мају од силних експерата!!!!!!!!!!!!!!!!1

ОДГОВОРИТЕ