Токио: Јелена одмах испала!

Српска тенисерка Јелена Јанковић није била успешна на турниру у Токију, елиминисана је већ на старту у појединачној конкуренцији.

Тенис 18.09.2014 | 17:45
Токио: Јелена одмах испала!

Боља од Јанковићеве у осмини финала била је Шпањолка Габине Мугуруса у два сета, 7:6(4), 6:4.

Јанковићева ће ипак остати у Токију јер је у среду била успешна на старту дублова. Србија ипак и даље има представника у синглу, јер ће четвртфинале играти Ана Ивановић.

Почетак меча није најавио сличан коначни расплет, јер је Јанковићева већ у првом гему направила брејк, а потом била убедљива на свом сервису.

Шпањолка не успела да се брзо врати и изједначи, али је Јанковићева одмах направиа још један брејк за 3:2. Уследило је неколико гемова у којима су тенисерке биле сигурне на свом сервису, а онда је уследио преокрет у финишу сета.

Распао се сервис и једној и другој, уследила су три гема у којима је прављен брејк, а за нијансу боља била је Мугуруса који успева да избори тај-брејк.

И ту је ЈЈ одлично кренула и повела 2:0 уз мини-брејк, али ривалка опет узвраћа, те јој три пута одузима сервис и са 7:4 стиже до сета.

У сличном ритму одигран је и други сет, овај пут Шпањолка прва стиже до брејка за 3:1, Јанковићева стиже до изједначења, али у новој серији брејкова са обе стране Муругуса односи победу са 6.4.

Шпањолка ће у четвртфиналу играти са Аустралијанком Кејси Делаквом.

Коментари / 0

Оставите коментар