Шави завршава у Барси!

Фудбалер Барселоне Шави Ернандес рекао је да би желео да заврши каријеру у том клубу.

Фудбал 18.09.2014 | 14:52
Шави завршава у Барси!

Шави је поникао у Барселони, а од 1998. године је за каталонски клуб одиграо 475 утакмица и постигао 56 голова.

“Да се ја питам, никада не бих напустио Барселону, али о таквим стварима одлучују околности. У више наврата сам могао да напустим Камп ноу, али моја осећања према клубу су увек одлучивала”, рекао је Шави, “Рекао сам им да не желим да играм за неки други клуб против Барселоне и да на Камп ноу желим да завршим каријеру”.

Шави је оценио да је његов саиграч Лионел Меси најбољи фудбалер у историји фудбала.

“За мене је Меси најбољи играч у историји фудбала. Ниједан фудбалер не може да се упореди с њим и он је убедљиво најбољи. Такође, Андрес Инијеста је најталентованији шпански фудбалер у историји. Све идеје које на којима смо радили током година можете да разумете гледајући га како игра”, нагласио је Шави.

Он је истакао да је бивши селектор Шпаније Луис Арагонес највише утицао на његову каријеру и похвалио бившег тренера Барселоне Тита Виланову, који је преминуо крајем априла.

“Луис је највише утицао на моју каријеру. Не желим да будем нељубазан и ставим га испред свих, а са друге стране, ако то не урадим, то не би било фер према њему. Тито је био изузетан човек, љубазан, победник и фудбалски човек. Оставио је велики траг на људе”, нагласио је Шави.

Коментари / 0

Оставите коментар