Šavi završava u Barsi!

Fudbaler Barselone Šavi Ernandes rekao je da bi želeo da završi karijeru u tom klubu.

Fudbal 18.09.2014 | 14:52
Šavi završava u Barsi!

Šavi je ponikao u Barseloni, a od 1998. godine je za katalonski klub odigrao 475 utakmica i postigao 56 golova.

“Da se ja pitam, nikada ne bih napustio Barselonu, ali o takvim stvarima odlučuju okolnosti. U više navrata sam mogao da napustim Kamp nou, ali moja osećanja prema klubu su uvek odlučivala”, rekao je Šavi, “Rekao sam im da ne želim da igram za neki drugi klub protiv Barselone i da na Kamp nou želim da završim karijeru”.

Šavi je ocenio da je njegov saigrač Lionel Mesi najbolji fudbaler u istoriji fudbala.

“Za mene je Mesi najbolji igrač u istoriji fudbala. Nijedan fudbaler ne može da se uporedi s njim i on je ubedljivo najbolji. Takođe, Andres Inijesta je najtalentovaniji španski fudbaler u istoriji. Sve ideje koje na kojima smo radili tokom godina možete da razumete gledajući ga kako igra”, naglasio je Šavi.

On je istakao da je bivši selektor Španije Luis Aragones najviše uticao na njegovu karijeru i pohvalio bivšeg trenera Barselone Tita Vilanovu, koji je preminuo krajem aprila.

“Luis je najviše uticao na moju karijeru. Ne želim da budem neljubazan i stavim ga ispred svih, a sa druge strane, ako to ne uradim, to ne bi bilo fer prema njemu. Tito je bio izuzetan čovek, ljubazan, pobednik i fudbalski čovek. Ostavio je veliki trag na ljude”, naglasio je Šavi.

Komentari / 0

Ostavite komentar