Поплава у Француској однијела пет живота

Пет особа погинуло је током протекле ноћи на југу Француске када се услед олује излила река и поплавила њихов камп, саопштила је данас спасилачка служба.

Свијет 18.09.2014 | 15:47
Поплава у Француској однијела пет живота

Камп у месту Ламалу-ле-Бен опустошила је поплава изазвана олујом која је већ усмртила једну старију жену у оближњем региону Аверон, док се једна особа води као нестала у другој суседној области, пренео је АФП.У Ламалу-ле-Бену су један мушкарац и једна жена пронађени мртви у две одвојене приколице, док је једну особу однео талас висок више од два метра док је шетала кампом, саопштиле су локалне власти.Спасиоци су јутрос пронашли још два тела, али нису могли да утврде да ли је реч о двема особама које се још увек воде као нестале.

Посебно је трагичан случај мушкарца (60) који је, док је покушавао да спасе једну жену која се давила, угледао како вода односи његову приколицу у којој су му се налазиле супруга и кћерка, те је морао да пусти руку жене коју је спасавао, рекао је градоначелник Филип Тајан. Према Тајановим речима, приколица је касније пронађена заглављена испод једног моста, а тело његове супруге нађено је унутар ње, док се кћерка (34) води као нестала. Мушкарац је преживео, али је у шоку.

Мада се олуја јутрос стишала, француски метеоролошки центар је упозорио да је та област и даље под "наранџастим" упозорењем.Власти су саопштиле да се олује очекују поново по подне и да ће се наставити у наредних 48 сати, док министар унутрашњих послова Бернар Казнев треба да стигне касније данас у посету угроженом месту.

Коментари / 0

Оставите коментар