Poplava u Francuskoj odnijela pet života

Pet osoba poginulo je tokom protekle noći na jugu Francuske kada se usled oluje izlila reka i poplavila njihov kamp, saopštila je danas spasilačka služba.

Svijet 18.09.2014 | 15:47
Poplava u Francuskoj odnijela pet života

Kamp u mestu Lamalu-le-Ben opustošila je poplava izazvana olujom koja je već usmrtila jednu stariju ženu u obližnjem regionu Averon, dok se jedna osoba vodi kao nestala u drugoj susednoj oblasti, preneo je AFP.U Lamalu-le-Benu su jedan muškarac i jedna žena pronađeni mrtvi u dve odvojene prikolice, dok je jednu osobu odneo talas visok više od dva metra dok je šetala kampom, saopštile su lokalne vlasti.Spasioci su jutros pronašli još dva tela, ali nisu mogli da utvrde da li je reč o dvema osobama koje se još uvek vode kao nestale.

Posebno je tragičan slučaj muškarca (60) koji je, dok je pokušavao da spase jednu ženu koja se davila, ugledao kako voda odnosi njegovu prikolicu u kojoj su mu se nalazile supruga i kćerka, te je morao da pusti ruku žene koju je spasavao, rekao je gradonačelnik Filip Tajan. Prema Tajanovim rečima, prikolica je kasnije pronađena zaglavljena ispod jednog mosta, a telo njegove supruge nađeno je unutar nje, dok se kćerka (34) vodi kao nestala. Muškarac je preživeo, ali je u šoku.

Mada se oluja jutros stišala, francuski meteorološki centar je upozorio da je ta oblast i dalje pod "narandžastim" upozorenjem.Vlasti su saopštile da se oluje očekuju ponovo po podne i da će se nastaviti u narednih 48 sati, dok ministar unutrašnjih poslova Bernar Kaznev treba da stigne kasnije danas u posetu ugroženom mestu.

Komentari / 0

Ostavite komentar