Прихваћена донаторска средства

Влада Републике Српске донијела је одлуку о прихватању донаторских средстава Развојне банке Савјета Европе у вези са Регионалним програмом стамбеног збрињавања, чија је укупна вриједност 101,1 милион евра.

Република Српска 18.09.2014 | 13:48
  Прихваћена донаторска средства

Од укупног износа, 85,9 милиона евра чине донаторска средства, а 15,2 милиона евра представља учешће домаћих институција посредством нефинансијских и финансијских доприноса, саопштено је из Бироа Владе Српске за односе са јавношћу. Износ средстава који ће бити реализован на подручју Републике Српске биће утврђен током припреме и реализације подпројеката у оквиру Програма.

Циљ Програма је трајно стамбено збрињавање избјеглица и расељених лица. Донаторским средствима планирана је помоћ за око 5.400 породица у БиХ, и то 1.800 Срба, 1.800 Хрвата и 1.800 Бошњака, од чега ће на подручју Републике Српске бити обновљено и изграђено 4.200 стамбених јединица, и то 1.200 за Србе, 1.800 за Хрвате и 1.200 за Бошњаке.

Реализација Програма предвиђена је у периоду од четири године, у више појединачних подпројеката, а у складу са расположивим донаторским средствима. За реализацију ове одлуке задужује се Министарство за избјеглице и расељена лица.

Ово министарство задужује се и за редовно информисање Владе Републике Српске о сваком појединачном грант-споразуму, као и ефектима утрошка грант средстава у складу са одредбама Закона о донацијама у јавном сектору.

Коментари / 0

Оставите коментар